15. helmikuuta 2022 – Päällikön viesti

Tämän viikon COVID-19-päivitykseni tulee samana päivänä, kun osavaltion vaatimus, joka koskee täysin rokotettujen asukkaiden peittämistä sisätiloissa, myös San Mateon piirikunnassa, päättyy.

Peittovaatimukset ovat voimassa kaikille julkisessa liikenteessä, kouluissa ja päiväkodeissa, pitkäaikaishoidossa ja aikuis- ja vanhustenhoitolaitoksissa, terveydenhuollossa ja vankilassa. Eilen tohtori Mark Ghaly, Kalifornian terveys- ja henkilöstöministeri, kertoi, että osavaltio arvioi uudelleen naamiointivaatimuksen kouluympäristöissä 28. helmikuuta.

Haluan tunnustaa, että päätös peruuttaa täysin rokotettujen asukkaiden maskausmääräys ja säilyttää se joillakin sektoreilla on erilainen asukkaille ja kumppaniyhteisöille, sillä me kaikki jatkamme rooliamme suojellaksemme itseämme ja yhteisöä. Ymmärrämme, että erilaiset näkemykset tästä voivat kuvastaa erilaisia ​​haavoittuvuuden ja riskialtistuksen asentoja. Kun pandemian luonne muuttuu ja osavaltio ja maakunnat luopuvat terveysvirkailijoiden valtuuksista määrätä ja säännellä, näette meidän County Healthissa palaavan kansanterveyden perinteisempään rooliin, joka tarjoaa ohjeita ja suosituksia. Ymmärrämme myös, että monet maakunnassamme toimivat asukkaat, yritykset ja yhteisöt ovat hyvässä asemassa ymmärtämään ja tasapainottamaan ympäristönsä ja sidosryhmiensä riskejä.

Ymmärrämme, että osavaltion laajuinen määräys sisältää suosituksen, jonka toistamme: “Täysin rokotetut henkilöt… jatkakaa sisätiloissa maskeerausta, kun riski saattaa olla suuri.” CDC:n peittämisohjeet ovat edelleen hyödyllisiä, koska niin suuri osa maasta odottaa neuvoja kansanterveydeltä.

Sen lisäksi, että opastamme maskien käyttämisestä, että ei ole liian myöhäistä ottaa rokotus ja tehostetta, hakeutua testiin altistuessa ja eristää sairastuessa, on erittäin tärkeää, että jatkamme keskittymistä väestön suojeluun. joka kantaa edelleen suhteettoman suuren taakan COVID-19:stä, muista taustalla olevista terveydellisistä sairauksista sekä riskialttiimmista työ- ja elinympäristöistä. Olemme kiitollisia yhteisöllisistä kumppanuuksistamme, jotka vahvistavat tasa-arvolinssin merkitystä COVID-19:n lieventämisstrategiassamme, elpymiskehyksessämme ja kaikesta, mitä teemme pandemian paljastaman epäoikeudenmukaisuuden perimmäisten syiden käsittelemiseksi.

Viruksen tartuntataso on edelleen korkea, mutta se on laskenut huomattavasti tammikuun alun huipusta, kun valtio ilmoitti eilen 49 tapauksesta 100 000 asukasta kohti, kun se viikko sitten oli 85. Tämä on keskimäärin 382 uutta COVID-19-tapausta päivässä verrattuna 663 uuteen tapaukseen päivässä viime viikon tietojen mukaan. Tammikuun 8. päivän 239 tapausta/100 000 väestöä kohti kestäneen 7 päivän huippunsa jälkeen tapausmäärämme on laskenut 79 %. Nykyinen tapaustoimintamme pitää meidät CDC:n “korkealla” yhteisön leviämisellä. Testin positiivisuusasteet koko läänissä (7 %) ja Health Equity Quartile -laskentatraktaateissa (11,6 %) ovat laskussa, ja positiivisuusero on kaventumassa myös 5. helmikuuta ulottuvissa 7 päivän viivästyneissä tiedoissa. Osavaltion eilen ilmoittama testaustaso (sisältäen 7 päivän viiveen) oli 1146 testiä päivässä 100 000 asukasta kohti.

Eilisestä lähtien sairaalassa olevien COVID-19-potilaiden laskenta kuluneen viikon aikana on vaihdellut 55–77, kun viikko sitten luku oli 84–100+. Myös palvelemiemme asukkaiden määrä turvallisen eristyksen tarjoavissa hotelleissa on laskenut viimeisen viikon aikana 21-37 asukkaaseen päivässä.

Rokotuspäivitys

Saimme viime perjantaina tietää, että Pfizer lykkää FDA:n hätäkäyttölupahakemusta (EUA) kuuden kuukauden ja neljän vuoden ikäisille lapsille tarkoitetulle rokotteelle. Sillä välin keskitymme kaikkien muiden ikäryhmien osalta edelleen tavoittamaan rokottamattomat tai tehostetut henkilöt kätevien tarjousten kautta koko läänissä. Suunnittelemme mukauttamaan tarjontaamme joissakin nykyisissä “radikaalin kätevissä” paikoissamme sisällyttääksemme ennustettaviin tarjontaan 5–11-vuotiaiden ryhmälle, jonka ulottuvuudessa meillä on huomattavia aukkoja, ja pitääksemme umpeen tehostetun ulottuvuuden.

Maakunnan yleinen rokotusaste (mukaan lukien kaikki tukikelpoiset ja ei-kelpoiset asukkaat) on tällä hetkellä 89 % niillä, jotka ovat saaneet vähintään yhden annoksen, ja 82 % täysin rokotetuista. Helmikuun 13. päivään mennessä yhteensä 689 148 asukasta on saanut vähintään yhden rokotuksen. Väestöryhmiin, joissa emme ole vielä saavuttaneet 80 % ensirokotusta, ovat 5–11-vuotiaat lapset (64 %), mustat (64 %), latinalais-x-väestö (71 %) ja Tyynenmeren saarten asukkaat. väestöstä (61 %).

COVID-19-tehosteen saaneiden asukkaiden määrä on nyt ylittänyt 404 000. On hienoa nähdä, että 80 % (97 384) yli 65-vuotiaista täysin rokotetuista on saanut tehosteannoksen. Jatkamme seurantaa, kun lisää boosteriin liittyviä tietoja ja suosituksia tulee saataville. Sillä välin rohkaisemme kaikkia tukikelpoisia asukkaita saamaan tehosteen optimaalisen suojan ylläpitämiseksi.

Eilen olimme innoissamme voidessamme käynnistää mainoskampanjan, jossa edistetään rokotuksia vielä rokottamattomien asukkaiden keskuudessa County Healthin, San Mateon terveyssuunnitelman ja County Managerin toimiston yhteistyön tuloksena. Kolmekymmentäsekuntia kestävät espanja- ja englanninkieliset televisiomainokset esitetään kaapeliverkoissa latinalaisten katsojille. Viestit sisältävät neljä perustetta (“Koska lääkärisi sanoo, että se on elintärkeää”; “Koska olemme edelleen uusien muunnelmien ja mutaatioiden vaarassa”; “Koska miljardit ihmiset on rokotettu turvallisesti”; “Koska tiedät jonkun, joka kuoli tähän virus”), kampanja korostaa, että ei ole liian myöhäistä ottaa rokote: “COVID-19-rokote voi suojata sinua ja perhettäsi.” Mainoksia näytetään huhtikuun ajan, ja niiden odotetaan näkevän 950 000 katsojaa. Mainonta radio- ja suoratoistoasemilla alkaa 28. helmikuuta ja kestää kuukauden ja tavoittaa 1,37 miljoonaa kuuntelijaa. Mainonta liikennekatoissa ja SamTrans-busseissa alkaa maaliskuun lopulla, ja sen odotetaan näkevän 10 miljoonaa matkustajaa, työmatkailijaa ja muuta.

Arvostamme tukeasi ja monien ihmisten yhteistyötä, joka jatkaa tasaista ja kestävää lähestymistapaa jokaisen asukkaamme tavoittamiseen.

Kaikki yhdessä paremmin,

Louise F. Rogers

Leave a Comment