Mielenterveysongelmista kärsivien jatko-opiskelijoiden tukeminen (mielipide)

Neurotieteilijät ja psykologit ovat siirtymässä kohti ihmisen luontaisen neurodiversiteettimme syvempää arvostusta. Olemme kaikki eri kykyisiä. Suurin osa niistä on neurotyyppisiä tai tilastollisesti “normaalia”, kun taas toiset ovat tilastollisesti harvinaisempia.

Yhden meistä, kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän jatko-opiskelijan Ashleyn aivot kuuluvat tähän “tilastollisesti harvinaisten” luokkaan. Vaikka hänen erityisellä hermoston monimuotoisuudellaan voi olla etuja – kaksisuuntainen mielialahäiriö liittyy lisääntyneeseen luovuuteen – hän kohtaa haasteita, joita tavallisella jatko-opiskelijalla ei ole. Kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle on ominaista erilliset masennuksen ja manian jaksot, jotka häiritsevät päivittäistä toimintaa.

Voisi luulla, että jatkokoulutus tulisi mahdottomaksi näiden jaksojen aikana, mutta Ashley on havainnut päinvastaisen olevan totta. Hänen akateeminen työnsä on pitänyt hänet maassa ja antaa hänelle tarkoituksen. Akateemikkojensa Adamin ja Eevan, tämän teoksen kirjoittajien, avulla hän on kehittänyt strategioita, joiden avulla hän voi työskennellä mielialajaksojen aikana, jotta hänen edistymisensä kohti tohtorintutkintoa on esteetöntä.

Mielenterveysongelmista kärsiville opiskelijoille tohtorintutkinto-ohjelmaan liittyminen voi tuntua kohtalon huijaamiselta ja ohjelman suorittaminen kuin sisifoolainen tehtävä. Silti Ashleyn kaltaiset opiskelijat tuovat akateemiseen työhön erilaisia ​​elämänkokemuksia ja näkökulmia, ja sitä monimuotoisuutta tulee arvostaa ja ehkä jopa juhlia. Opiskelijoiden mielenterveyteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota, ja vaikka useimmat yliopistot odottavat opiskelijoiden terveyskeskuksista tukea, akateemisilla neuvonantajilla on vaikutusvaltaisin asema auttamaan mielenterveysongelmista kärsiviä jatko-opiskelijoita. Yhdessä tekeminen merkityksellisen ja vaikuttavan työn tuottamiseksi voi olla ilahduttava kokemus sekä neuvonantajalle että neuvonantajalle.

Tässä esittelemme viisi tukistrategiaa, joita akateemiset neuvonantajat voivat käyttää työskennellessään mielenterveysongelmista kärsivien jatko-opiskelijoiden kanssa. Nämä strategiat perustuvat kollektiivisiin kokemuksiimme jatko-opiskelijana ja akateemisina neuvonantajina. Vaikka on tärkeää tukea kaikkien opiskelijoiden mielenterveyttä, keskitymme opiskelijoihin, joilla on krooninen mielenterveyshäiriö. Toivomme, että elämämme kokemuksemme voivat hyödyttää muita opiskelijoita ja heitä mentoroivia tiedekunnan jäseniä.

Käytä opiskelijoiden vammaispalveluita. Opiskelijoiden vammaispalvelujen tai SDS:n mukaan ottaminen varhain on arvokasta molemmille opiskelijoille ja henkilöstö. Vaikka neuvonantajalla ja neuvonantajalla olisikin kukoistava yhteistyö, virallisten asuntojen hankkiminen suojaa kaikkia asianosaisia.

Kokemuksemme mukaan tiedekunta voi tuntea SDS:n painostusta. Jotkut tiedekunnat kokevat, että majoituspyyntö heijastaa heidän mentorointiaan ja sitä, että heitä ei tueta. Todellisuudessa tässä on kyse opiskelijan tarpeista eikä mentorin puutteista. Toiset pelkäävät menettävänsä itsenäisyytensä siinä, kuinka ohjata harjoittelijaansa parhaiten menestymään, kun opiskelijalle annetaan majoitus. Todellisuudessa SDS auttaa opiskelijoita ja tiedekuntaa tekemään kompromisseja ja työskentelemään yhdessä navigoidakseen korkeakoulututkinnon suorittamisen vaikealla mutta palkitsevalla matkalla vamman kanssa.

Majoitukset eivät ole kiveen hakattu. Niitä voidaan päivittää säännöllisesti opiskelijan tarpeiden muuttuessa. Opiskelijoiden vammaispalvelujen kautta opiskelijat voivat saada akateemista tukea, joka lieventää joitain mielenterveysvammaisten kanssa työskentelyn vaikeuksia.

Kouluta itseäsi mielenterveydestä. “Mielenterveys” on laaja käsite, ja mielisairaudet vaihtelevat vakavuudeltaan ja vaikutuksiltaan jatkokoulutukseen. Skitsoaffektiivisesta häiriöstä kärsivä opiskelija kohtaa erilaisia ​​esteitä kuin yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Jos opiskelija paljastaa diagnoosinsa, harkitse hänen erityishäiriönsä oppimista. Pitkiä tutkimustunteja ei tarvita; pieni tieto auttaa ymmärtämään opiskelijan kokemaa kokemusta.

Mielen sairaudet ovat yleensä stereotyyppisiä (esim. henkilö foliohatussa), ja useimmat niistä ymmärretään väärin (esim. kaksisuuntainen mielialahäiriö rinnastetaan epätarkasti mielialan vaihteluihin). Monet meistä ovat olleet masentuneita tai ahdistuneita jossain vaiheessa, mutta suurin osa ihmisistä ei koskaan koe psykoottista tai dissosiatiivista jaksoa. Ymmärtämällä opiskelijasi mielenterveyshäiriön voit ymmärtää paremmin hänen kamppailuaan ja tukea heitä tehokkaimmin. National Alliance for Mental Illness on loistava resurssi tähän tarkoitukseen.

Kysyä. Jos opiskelija kamppailee mielenterveytensä kanssa, kysy vain: “Kuinka voin tukea sinua?” Tämä kysymys on välitön ja suora. Jotkut tiedekunnan jäsenet ovat haluttomia käsittelemään mielenterveysongelmia, koska he pelkäävät joutuvansa kiusaamaan opiskelijoita, mutta tämä asenne on ongelmallinen, koska se ylläpitää ajatusta, että mielisairaus on häpeällistä.

Pitkää ja vaikeaa keskustelua ei tarvita, eikä tavoitteena ole toimia terapeuttina. Tavoitteena on pikemminkin kerätä tietoa ja samalla osoittaa myötätuntoa. Kaikki ovat erilaisia. Se, mikä on hyödyllistä yhdelle opiskelijalle, ei välttämättä ole hyödyllistä toiselle, ja mikä on hyödyllistä jossain vaiheessa, voi olla myöhemmin vähemmän hyödyllistä. Jotkut opiskelijat epäröivät hakea aktiivisesti neuvonantajan tukea. Aihetta pohtimalla neuvonantaja antaa opiskelijoille mahdollisuuden kertoa tarpeistaan ​​turvallisessa tilassa. Vaikka opiskelija sanoisi, ettei hänellä ole mitään tekemistä, pelkkä kysyminen on erittäin tukeva teko.

Keskity työhön. Neuvonantajan ensisijaisen painopisteen tulee olla opiskelijan stipendin tukeminen, mikä voi johtaa menestykselliseen ja täyttävään uraan. Vaikka se saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, akateeminen työ voi olla joillekin opiskelijoille tervetullut vapautus mielenterveysoireista. Se voi tarjota rakennetta ja merkitystä opiskelijoille, jotka kohtaavat vaikeuksia muilla elämänsä alueilla.

Siten opiskelijan auttaminen etenemään projektissa esimerkiksi antamalla lisäpalautetta on erinomainen tapa auttaa mielenterveysjakson aikana. Opiskelijastipendin ei tarvitse olla stressitekijä. Pikemminkin se voi olla vastalääke toivottomuudelle ja antaa heille suuntaa ja onnistumisen tunnetta. Tukemalla opiskelijan akateemista edistymistä tuet myös hänen mielenterveyttä. Itse asiassa suurin lahja, jonka neuvonantaja voi antaa opiskelijalle, on opettaa häntä löytämään iloa työstään.

Harjoittele joustavuutta. Paras tapa tukea mielenterveysvammaisia ​​opiskelijoita on harjoitella joustavuutta. Tämä eroaa opiskelijoiden vammaispalveluista, jotka ovat ohjejoukko tiettyjä tilanteita varten, kuten esimerkiksi silloin, kun opiskelija jää tunnilta, koska hän voi huonosti. Joustavuus on ajattelutapa, joka antaa mielenterveysongelmista kärsiville opiskelijoille enemmän vapautta siinä, missä ja miten halutut tulokset saavutetaan.

Esimerkiksi skitsofreniasta kärsivän opiskelijan voi olla vaikea työskennellä kampuksella mielenterveysoireiden vuoksi. Kyky työskennellä kotona, jossa oireet eivät ole julkisesti esillä, voi antaa heille mahdollisuuden jatkaa edistymistä. Samoin masennusjakson keskellä olevan opiskelijan voi olla helpompaa kirjeenvaihto sähköpostitse kuin kasvokkain tapaamisissa.

Tämä joustavuus ei ole välttämätöntä vain erillisten mielenterveysjaksojen aikana, vaan myös päivittäisissä asioissa. Jotkut mielenterveysongelmista kärsivät opiskelijat voivat kokea oireita päivittäin. Opiskelijoiden on ehkä rakennettava työaikataulunsa lääkitysaikataulunsa mukaan minimoidakseen työtään häiritsevät sivuvaikutukset. Opiskelijoilla ja neuvonantajilla on sama tavoite: he molemmat haluavat tuottaa laadukasta vaikuttavaa tieteellistä työtä. Joustavuutta harjoittamalla ohjaajat voivat lisätä opiskelijan todennäköisyyttä saavuttaa tämä yhteinen tavoite.

Academe juhlii yhä enemmän monimuotoisuutta ja osallisuutta, mutta mielenterveys on usein tabu. Miksi pelkäämme tunnustaa, että kaikki aivot eivät toimi samalla tavalla? Aivot, jotka tuottavat harhaluuloja ja hallusinaatioita, voivat olla myös se, joka inspiroi tutkimusideoita ja luo taidetta. Akatemian mielenterveysvammaiset opiskelijat ovat erittäin päteviä, mutta tarvitsevat kipeästi positiivisia roolimalleja. On vakava puute tutkijoista, jotka puhuvat avoimesti ja julkisesti mielenterveydestään. Jos olet tutkija, joka on kokenut mielenterveysongelmia, harkitse oman tarinasi jakamista. Näin toimimalla osoitat, että mielenterveyden sairauden ei tarvitse estää tieteellistä uraa.

Yliopistoilla on erityinen asema edistää mielenterveyden monimuotoisuutta ja osallisuutta tarjoamalla polun korkeakoulutukseen. Kun mielenterveysvammaiset jatko-opiskelijat luopuvat akateemisesta, menetämme korvaamattomia ääniä. Neuvonantajan tuki voi olla ero sen välillä, että opiskelija suorittaa tutkintonsa ja löytää elämänsä määrätietoisen työn ja keskeyttämisen. Mikä tärkeintä, neuvonantajan tuki antaa mielenterveysongelmista kärsiville opiskelijoille mahdollisuuden jakaa erilaisia ​​panoksiaan tietoon. Mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt voivat elää sairauden määrittelemän elämän sijasta elämää, jota rikastavat älylliset ja luovat harrastukset, jotka hyödyttävät meitä kaikkia.

Leave a Comment