Montana University Systemin virallinen hahmottelee suunnitelmia tarjota lisää terveydenhuoltoalan työntekijöitä | koulutus

Montanan yliopistojärjestelmän virkamies kuvasi äskettäin pyrkimyksiä tarjota lisää terveydenhuoltoalan työntekijöitä, kun lisäavun tarve tällaisissa ammateissa kasvaa.

Brock Tessman, akateemisista, tutkimuksesta ja opiskelija-asioista vastaava apulaiskomissaari, kertoi Hometown Helenan, Queen Cityn asukkaiden, liikemiesten ja kansalaisjohtajien ruohonjuuritason ryhmän jäsenille, että hänen virastonsa jatkaa työskentelyä “terveysalan työvoimakoulutuksen kovan palapelin läpi”. .”

Tähän sisältyy uusien yhteistyömuotojen kehittäminen ja liittyminen muihin instituutioihin valtuutettujen sairaanhoitajien tuottamiseksi muualla osavaltiossa 16 kampuksella. Montana University System valvoo osavaltion julkisia korkeakouluja ja yliopistoja.

“Terveydenhoidosta on nopeasti tulossa suurin opiskelu- ja työvoiman kehittämisen alue”, hän sanoi viime viikolla ja lisäsi, että Montanan yliopistojärjestelmästä valmistuu vuosittain 500 sairaanhoitajaa.


Helena Collegen sairaanhoitajaopiskelija Darby Boespflug ja Krista Boutilier harjoittelevat mallinukkea.


THOM BRIDGE, itsenäinen levy


Tessman sanoi, että 80 prosenttia sairaanhoitajista työskentelee edelleen Montanassa vuoden valmistumisen jälkeen.

Ihmiset lukevat myös…

“Haluamme todella korostaa paikallisen koulutuksen ja paikallisen työn yhteyttä, sitä me teemme”, hän sanoi.

Tessman sanoi, että Montanassa valmistuu vuosittain reilusti yli 1 000 tutkinnon suorittanutta laajemmilla terveydenhuoltoaloilla.

“Sitä ei voisi juuri nyt tarvita enempää”, hän sanoi ja lisäsi, että monet kokeneet terveydenhuollon ammattilaiset ovat jäämässä eläkkeelle.

Hän sanoi, että jotkut jäävät varhain eläkkeelle ja jättävät työvoiman stressin vuoksi. Huomaa, että vaikka Montanan standardien mukainen palkkarakenne on kohtuullinen, usein ei pidetä tyydyttävänä puuttua työtason stressiin ja tarvittaviin taitoihin.

Tessman sanoi, että nykyisen työvoiman tarjonta vähenee, ja kysyntää ei ole vain sairaanhoitajille, vaan myös muihin terveydenhuoltoalan ammatteihin, kuten mielenterveyteen.


Brock Tessman (kopio)

Brock Tessman, apulaiskomissaari Montanan korkeakoulukomissaarin toimistossa.


TOM BAUER, Missoulilainen


“Se on Montanan yliopistojärjestelmän tärkein prioriteetti”, hän sanoi.

Hän sanoi, että Montanaan on tulossa kaksi uutta lääketieteellistä koulua. Touro in Great Falls suunnittelee valmistuvansa 125 osteopaattista lääkäriä vuodessa. Toinen on Billingsin Rocky Vista -yliopisto, jossa on 100 valmistuvaa vuodessa.

Hän sanoi, että tämä on hyvä uutinen molemmille kaupungeille taloudellisten vaikutusten kannalta. Mutta hän sanoi, että Montanan kyky tarjota oikeanlaisia ​​kliinisiä ja käytännön mahdollisuuksia opiskelijoille on huolissaan heidän oppiessaan. Hän sanoi, että Montana University System pyrkii lisäämään paikallisia kumppanuuksia käyttäytymisterveyden alalla. Siinä tarkastellaan myös, mitkä opiskelijat kaikilta osavaltion alueilta voivat saada perusopetusta ja sitten tehdä käytännön oppimista yhteisössään.

Tessman pani merkille kaksi suurta taloudellista tukea, jotka tehtiin Montanassa hoitotyöohjelmien auttamiseksi.

Toinen oli Halliburtonin entisen toimitusjohtajan Dave Lesarin ja hänen vaimonsa Sherryn 7 miljoonan dollarin lahjoitus Montana Techin hoitotyöohjelmaan, ja toinen Mark ja Robyn Jones lahjoittivat 101 miljoonaa dollaria Montana State Universitylle uuden, suuremman osavaltion rakentamiseen. – Huippuluokan koulutustilat sen sairaanhoitajaopiston kampuksilla Bozemanissa, Billingsissä, Great Fallsissa, Kalispellissä ja Missoulassa.

Molemmat lahjoitukset tehtiin vuonna 2021.

Apulaistoimittaja Phil Drake on tavoitettavissa numerosta 406-231-9021.

.

Leave a Comment