Neljä havaintoa Sporting KC:n Preseason-ottelusta Phoenix Risingia vastaan

Seuraava on vieraspostaus Josh Wallacelta, joka tunnetaan kommenteissamme nimellä SKCenthusiast.


Huolimatta Sporting Kansas Cityn kovasta 2-1-tappiosta Phoenix Risingille, ottelussa oli varmasti joitain valoisia kohtia. Daniel Salloi, Cam Duke, Kayden Pierre ja Logan Ndengbe olivat kaikki valopilkkuja Sportingin yleisessä vahvassa esityksessä. Tässä neljä havaintoa (ja joitain ennusteita) lauantain ottelusta.

Puolustuksemme oli……meh….

Puolustuksessa näytimme kiinteiltä, ​​mutta silti hieman horjuvilta. Phoenix Risingin oli aivan liian helppoa päästä tiskin taakse. Heillä on pari mahdollisuutta, jotka olisivat ja niiden olisi pitänyt olla tavoitteita, jos he olisivat kliinisempiä. Vaikka meidän ei pitäisi olla liian huolestunut, koska tämä on vain esikausiottelu, on jotain huolestuttavaa siinä, että SKC voittaa jatkuvasti tiskillä joukkueelta, jota se on vain parempi.

Vielä huolestuttavampaa on se, että tämä suuntaus jatkuu usein runkosarjalle ja sen jälkeen. Minun ei tarvitse muistuttaa ketään Real Salt Laken Anderson Juliosta, joka kokkaa Sportingia (tosin enimmäkseen Luis Martinsia) tiskillä pudotuspeleissä. Onko tämä vain SKC:n pelityyli antaa ja ottaa? Vai onko se merkki jostain suuremmasta ongelmasta? Toistaiseksi arvostan tämän preseason rust, koska olen varma, että olin palaamassa täyteen kuntoon ja integroimassa uusia pelaajia.

Salloi MVP:ksi?

Se saattaa olla venytys tällä hetkellä, mutta Daniel Salloi näyttää olevan kauden puolivälissä. Hän oli kaikkialla. Useaan otteeseen hän voitti pallon takaisin, tanssi pelaajien ympärillä ja joutui vaarallisiin paikkoihin. Hän teki myös Sporting KC:n ainoan maalin Ndengben upean pallon ja kliinisen viimeistelyn jälkeen. Viime kausi näyttää motivoineen Salloita säilyttämään tämän muodon, ja koska hän on sopimuksensa viimeisenä vuonna, hän voisi yrittää pelata tiensä suoraan eurooppalaiseen seuraan tai uuteen sopimukseen SKC:n kanssa. Toivotaan jälkimmäistä. Joka tapauksessa tämä näyttää olevan hänelle upea kausi.

Cameron Duke… Aloittaja?

Cam Duke aloitti esikauden toisen alun (toinen oli Coloradoa vastaan), ja hän näytti varmasti tukevan Peter Vermesin kommentteja, joiden mukaan hänellä oli “pieni hyppy”. Duke näytti siltä, ​​että hän “sopii” ykkösjoukkueeseen tässä ottelussa, painoi ja otti pallon talteen, teki hyviä juoksuja ja teki virheitä. Hänen kosketuksensa näyttää myös hieman tiukemmalta.

Hän missasi kaksi hienoa maalipaikkaa, mutta hänelle on plussaa, että hän jopa asettuu paikkoihin saadakseen paikkoja. Luota minuun, nuo mahdollisuudet eivät olleet vain sattumaa, ne ovat nyt trendi. Dukella on pelissään kolme MLS-valmiutta ominaisuutta: (1) hänen vauhtinsa, (2) hänen dribbauskykynsä/taivottomuutensa (hän ​​sijoittui 86 prosenttipisteeseen viime vuonna asemassaan FBrefin mukaan) ja (3) hänen off-pallonsa. liikettä.

Vaikka jotkut saattavat pitää kahta ensimmäistä hänen parhaimpana ominaisuutena, väitän, että hänen palloliikenteensä on hänen paras ominaisuutensa juuri nyt. Viime kaudella Duke teki kolme maalia, ja kaikki kolme tulivat pallon ulkopuolelta maalia kohti. Hänen kaksi mahdollisuuttaan lauantai-iltana olivat suora seuraus hänen off-ball -liikkeestään, ainoa ero on, että hän ei käyttänyt mahdollisuuksiaan pois. Duke vain tietää missä pallo on ja näyttää aina juoksevan ajoissa saadakseen korkean prosenttimäärän maalia kohti. Jokin kertoo minulle, että tämä vuosi tulee olemaan hänelle suuri vuosi.

Takana uusi tulevaisuus

Kayden Pierre jäi minulle todella esiin toisesta joukkueesta. Voit heti nähdä, että hän on työskennellyt pelinsä parissa sen hieman alle 30 minuutin ajan, jonka hän sai pelata. Nimittäin hänen kosketus- ja pallonhallintansa ovat tehneet suuria parannuksia. Kerran hän otti poikkikentän pitkän pallon ilmasta kauniilla taitavalla kosketuksella. Jokainen hänen tippuunsa oli lähellä hänen vartaloaan, harvoin näit hänen koskettavan useita kosketuksia, kuten hän teki usein viime kaudella SKC II:ssa.

Hän oli myös erittäin vahva puolustava. Esimerkiksi Pierren hienon vuorovaikutuksen jälkeen Ozzie Cisneros menettää pallon ja Pierre jää kiinni kentälle Phoenix Risingin laitahyökkääjällä, joka tippuu laidalla. Pierre käyttää vauhtiaan päästäkseen hänen eteensä ja pysäyttää vastahyökkäyksen helposti.

Puolustustyönsä ulkopuolella hän oli luultavasti kakkosjoukkueen suurin hyökkäysuhka. Hän teki hienoa työtä päällekkäin ja hänellä oli kaksi hienoa “pass and go” -liikettä, jotka saivat toisen joukkueen hyville paikoille, mukaan lukien yksi viimeisessä pelissä, joka oli juuri vähän kaukana Cisnerosista. Tämä voi olla valtava vuosi Kayden Pierrelle.

Graham Zusi näyttää olevan juurtunut aloittaja, mutta hän on 35-vuotias, eikä todellakaan ole nuorempi tai nopeampi. Hän sanoo jotain luottamuksesta, joka hänellä on Kayden Pierreen, että Peter Vermes ei lähtenyt etsimään toista varmuuskopiota Zusille. Näyttää väistämättömältä, että tiukalla MLS-aikataululla Pierre saa jonkin verran aloituksia ykkösjoukkueessa. Viime kädessä se, mitä hän tekee näillä mahdollisuuksilla, ratkaisee, näemmekö vihdoin jonkun poistavan kuolemattoman Graham Zusin oikealta takapuolelta vai näemmekö Zusin paluun aloittelijana ensi vuonna. Älkää ymmärtäkö minua väärin, Zusi on legenda ja sankari Sporting KC:lle, ja hänellä oli loistava kausi vuonna 2021, mutta on aika toisen oikean selkäpuolen tarttua tilaisuuteensa. Saa nähdä, onko Kayden Pierre vuonna 2022 että kaveri.

Leave a Comment