Ohjelma yhdistää teknologian ja ihmiskunnan helpottaakseen kipua ja kärsimystä | MYSKI

Annalise Gunn oli toinen henkilö, joka uskoi tyttöön.

Kuukausien ajan äitinsä poikaystävä oli käyttänyt toistuvasti seksuaalisesti hyväksi kokenutta terapeuttia vastapäätä istuvaa teini-ikäistä. Kun hän vihdoin uskalsi kertoa äidilleen, hänelle naurettiin, ja hänen täytyi lopettaa tarinoiden keksiminen huomion saamiseksi.

Miten tuollainen ei riko ihmistä?

Hän oli perheen ystävä, joka lopulta otti tytön vakavasti. Yhdessä he ilmoittivat miehestä viranomaisille, ja teini muutti ystävän luo. Lopulta hänen tiensä johtaisi hänet Dee Norton Child Advocacy Centeriin, jossa hän joutuisi istumaan vastapäätä Gunnia, naista, jolle uskottiin lähes mahdoton tehtävä auttaa tämän tytön saamisessa takaisin yhteen.

“Muistan vain, että hän ei vastannut paljon alussa”, Gunn muisteli. “Ehkä satunnainen “kyllä” tai “ei”, mutta siinä se olikin.”

Ja miksi hänen pitäisi? Loppujen lopuksi, mitä aikuiset olivat koskaan tehneet hänen hyväkseen, paitsi tuoneet kipua ja nöyryytystä?

Kysy keneltä tahansa terapeutilta, joka työskentelee säännöllisesti trauman kokeneiden lasten kanssa, ja he kertovat sinulle saman asian: perinteiset menetelmät toimivat harvoin.

“Olen havainnut vuosien varrella, että usein liian aivohalvaus lapsen kanssa voi haitata kaikenlaista edistystä, jonka saatat pystyä tekemään”, Gunn sanoi. Lähestymällä asioita eri tavalla, hän selitti, luomalla rennomman ympäristön, se on yleensä tapa edetä.

“Jos ajattelee, kuinka lapset oppivat koulussa, he eivät vain istu siellä ja kuuntele opettajan puhetta koko päivän”, hän sanoi. ”He tekevät aktiviteetteja, laskentataulukoita, käyvät oppimiskeskuksissa. Joten kun työskentelet traumatisoituneiden nuorten kanssa, on järkevää, että samanlainen lähestymistapa saattaa olla paras tapa edetä.

SPARKissa on 12 lukua, joita palveluntarjoajat voivat käyttää yksittäisten istuntojen aikana jokaisen lapsen kanssa.

SPARK (Supporting Providers and Reaching Kids) -hanke, joka hyödyntää teknologiaa vuorovaikutteisten kosketusnäyttöpelien, piirustustyökalujen, trivioiden ja rentoutumistoimintojen muodossa – terapeuttien, kuten Gunnin, ansiosta on nyt enemmän tämäntyyppisiä resursseja käytössään. .

Etelä-Carolinan lääketieteellisen yliopiston sairaanhoitajakoulun luoma SPARK kuuluu korkeakoulun Terveellisten elämäntapojen teknologiasovelluskeskuksen tai tachlin sateenvarjon alle. Nyt vuosikymmeniä vanhan ohjelman tehtävä on yksinkertainen mutta tehokas: hyödyntää teknologiaa väestön terveyden parantamiseksi.

Jo vuonna 2011 valtio näki heti arvonsa ja otti sen yhdeksi SC SmartState Center for Economic Excellence -keskuksesta. Nykyään ACHL on jättiläismäinen sateenvarjo, joka palvelee monenlaisia ​​tarpeita luonnonkatastrofin vuoksi siirtymään joutuneista perheistä masennuksesta kärsiviin palomiehiin.

Ohjelman johtaja Kenneth Ruggiero, Ph.D., sanoi, että ohjelma pyrkii auttamaan kaikkia, jotka ovat halukkaita hyväksymään sen: pariskunnalle, joka menetti talonsa hurrikaanissa ja elää ilman autoaan. Peuroistaan ​​pudonnut mies seisoi 30 metrin korkeudella maanpinnasta ja mursi selkänsä. Teini-ikäinen, jota äitinsä poikaystävä pahoinpiteli. Nämä ovat TACHL:n kasvot. Ihmiset Ruggiero ja hänen tiiminsä haluavat jatkaa auttamista.

National Center for PTSD:n mukaan noin 15 miljoonaa aikuista Yhdysvalloissa taistelee posttraumaattisen stressihäiriön kanssa tietyn vuoden aikana.

”Monet näistä aikuisista eivät saa tarvitsemaansa apua hoidon saatavuuden ja laadun vuoksi. Paremman teknologian avulla haluamme puolittaa tämän määrän”, Ruggiero sanoi.

“Tavoitteenamme on parantaa saatavuutta ja hoitoa teknologian avulla”, hän selitti. “Onpa kyseessä sitten älypuhelimesi sovellus tai jotain niin yksinkertaista kuin tekstipohjaista opetusta, kaikki tekemämme on suunniteltu tavoittamaan suuri joukko ihmisiä, jotta he voivat parantaa terveyttään ja yhdistää heidät parhaiden käytäntöjen hoitoon. Se alkaa täältä Etelä-Carolinasta, mutta tavoitteemme on mennä sen pidemmälle.

tachl ei ole vain hienoja sovelluksia ja hienoja verkkosivustoja. Teknologisen innovaation lisäksi ohjelma myös mentoroi ja lainaa osaamistaan ​​tutkijoille. Sanotaan, että jollakulla on loistava idea, mutta hän ei ehkä ole tekniikan osaavin tai tietää ensimmäisenä, kuinka kirjoittaa apuraha idealleen rahoituksen saamiseksi: tachl on valmis auttamaan.

Kaksi tyhjää paria palomiesten saappaita paloauton edessä
Rudermanin perhesäätiön tutkimuksen mukaan palomiehet kuolevat todennäköisemmin itsemurhaan kuin työssään. Palomiesten käyttäytymisterveyskeskus tarjoaa erilaisia ​​resursseja ja koulutusta vaikeuksissa oleville palomiehille ja heidän perheilleen.

Ohjelman yhteyshenkilö Jessica Chandler, Ph.D., muistaa elinsiirtokirurgin, joka halusi tehdä eläimen jälkeistä tutkimusta keskittyen tuloksiin, mutta ei tiennyt parasta tapaa kerätä tiedot. Chandler ja hänen tiiminsä kehittivät Bluetooth-yhteensopivan etämonitorin niille, jotka suostuivat elinsiirtopotilaisiin ja jonka avulla hän saattoi seurata heidän toimintaansa reaaliajassa.

“Paitsi sitä, opastimme hänet koko apurahahakemusprosessin läpi – mistä hänellä ei ollut kokemusta”, Chandler sanoi.

Tällä hetkellä hän työskentelee projektin parissa, joka käyttää teknologiaa verenpaineen seurantaan ja parantamiseen potilailla, joilla on korkea verenpaine ja diabetes. Kyllä, sovellus tulee olemaan, mutta todellinen raskas nosto syntyy tiiviissä yhteistyössä kliinikon kanssa selvittääkseen, mitä tietoja hän tarvitsee ja missä muodossa.

Tachlin ohjelmapäällikkö Tonya Hazelton työskentelee suoraan loppukäyttäjien kanssa – joskus lääkärit, mutta useimmiten tavalliset, jokapäiväiset ihmiset käyttävät tachlin luomia työkaluja.

“Jesica. Ken. Minä. Me kaikki näemme ongelman eri näkökulmista”, Hazelton sanoi. “Mutta meille kaikille on yhteistä, että loppujen lopuksi olemme kaikki keskittyneet tavoittamaan – ja viime kädessä auttamaan – ihmisiä, jotka eivät ehkä normaalisti pääse käyttämään tällaisia ​​palveluita.”

Tässä on vain esimerkki alueista, joilla ACHL on juurtunut:

Näyttökaappaus Bounce Back -sovelluksen näytteistä
Kuvakaappauksia Bounce Back Now -sovelluksesta.
  • Katastrofien mielenterveys: Sovellukset, kuten Bounce Back Now (saatavilla sekä englanniksi että espanjaksi), käsittelevät katastrofin jälkeistä PTSD:tä, masennusta ja univaikeuksia sekä yhdistävät ihmiset resursseihin, joita he saattavat tarvita hyvin vaikeina aikoina.

  • Ensiapuhenkilön hyvinvointi: Firefighter Behavioral Health -keskus tarjoaa lukuisia työkaluja, sovelluksia ja verkkoresursseja, jotka tarjoavat apua ensiapuhenkilöille itsemurhien ehkäisyssä, mielenterveyden leimautumisen ja alkoholin väärinkäytön ongelmien ohella.

  • Mielenterveyshuolto: SPARK sekä SC Safe Seniors – koulutusohjelma, jolla opetetaan terveydenhuollon tarjoajia tunnistamaan vanhusten hyväksikäyttö – ovat vain kaksi työkalua, jotka ovat sekä palveluntarjoajien että potilaiden käytettävissä.

  • Emotionaalinen toipuminen trauman jälkeen: MUSC Trauma Resilience and Recovery -ohjelma, valtakunnallista huomiota herättävä hoitomalli, käsittelee traumaattisten vammapotilaiden mielenterveystarpeita sängyn vieressä, mutta myös tekstiviestien, chatbotin ja etäterveyspohjaisen seurannan avulla. kauan sen jälkeen, kun he olivat lähteneet sairaalasta.

Ruggiero uskoo, että kun useammat palveluntarjoajat, laitokset ja osavaltiot näkevät, mitä MUSC tekee TACL:n kanssa, he haluavat jäljitellä sitä. Mutta vielä tärkeämpää hänelle ja hänen tiimilleen on se, miten ohjelma vaikuttaa yksilöihin – ihmisiin, jotka hyödyntävät TCACHin luomia työkaluja parantaakseen elämäänsä.

“Monet apua tarvitsevat potilaat eivät saa sitä kustannusten, leimautumisen, kuljetusten vuoksi”, hän sanoi. “TACHL on helpottanut ihmisten pääsyä tarvitsemaansa mielenterveyshuoltoon, usein omassa kodissaan.”

Gunnille, lasten terapeutille, toisinaan asioiden erilainen lähestyminen tuottaa tyydyttävimpiä tuloksia. TACHL:n ja SPARKin ansiosta teini, jonka kanssa hän työskenteli, päätyi edistymään valtavasti.

– Kesti jonkin aikaa, mutta lopulta hän avautui minulle. Hän alkoi menestyä jälleen hyvin koulussa. Hän palasi toivoon tulevaisuudestaan, Gunn sanoi. “Se oli vain niin hämmästyttävää. Hän jopa alkoi puhua siitä, mitä hän halusi olla isona – lääkäriksi.”

Kuten käy ilmi, oikeilla työkaluilla ja oikeilla ihmisillä voit joskus alkaa koota ihmisen takaisin yhteen.

Leave a Comment