Uusi-Seelanti kieltää kääntymiskäytännöt “ihmiskunnan voitoksi” kutsutuissa äänestyksessä | Uusi Seelanti

Uusi-Seelanti on kieltänyt kääntymiskäytännöt lähes yksimielisesti, vaikka kahdeksan kansallisen puolueen jäsentä äänesti lain puolesta.

Käännösterapialla tarkoitetaan usein uskonnollisten ryhmien harjoittamaa käytäntöä, jossa yritetään “parantaa” ihmisiä heidän seksuaalisuudestaan, sukupuolensa tai LGBTQI-identiteettistään.

Tiistai-iltana hyväksytyn lain mukaan syrjäyttämistoimenpiteiden suorittaminen alle 18-vuotiaille tai päätöksentekokyvyttömille on rikos, ja siitä voidaan tuomita enintään kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Se tekee myös rikoksesta “vakavaa haittaa aiheuttavien muunnoskäytäntöjen suorittaminen” iästä riippumatta. Siitä seuraa jopa viiden vuoden vankeusrangaistus.

Oikeuslautakunta sai lähes 107 000 lakia koskevaa julkista lausuntoa – suurin määrä lakia koskevia julkisia kannanottoja Uudessa-Seelannissa.

Varapääministeri Grant Robertson sanoi talolle puhuessaan, että laki korjaa osan muuntamiskäytäntöjen aiheuttamista virheistä.

“Kasvoin uskonnollisessa kirkossa käyvässä taloudessa homoseksuaalilain uudistuksen aikakaudella”, hän sanoi. ”Kun vihdoin keräsin rohkeutta tulla ulos vanhempieni luo, minua rakastettiin… mutta kaikki eivät ole tai olleet niin onnekkaita.

”Kaikille niille, joihin muunnoskäytännöt tai niiden yritykset ovat vaikuttaneet, haluamme sanoa, että tämä lainsäädäntö on sinua varten. Emme voi tuoda sinua takaisin, emme voi kumota kaikkea tuskaa, mutta voimme varmistaa, että tuleville sukupolville tarjoamme tukea ja rakkautta, jota et saanut, ja suojelemme sinua niiden vahingoilta, jotka yrittävät estää sinua olemasta sellainen kuin olet.”

Ministeri Kiri Allan kertoi Facebookissa oman kokemuksensa kääntymiskäytännöistä 16-vuotiaana. ”Kävin konversioterapiaa (se ei ollut niin kutsuttu, mutta niin se oli) kirkkoni kautta. Yritin epätoivoisesti “rukoilla homoja” pois – perheeni, yhteisöni ja kirkkoni hyväksymiseksi.

“Sairaudeni” ja “heikkouteni” kiusaukseen kaiverrettiin syntinä iholleni. Kesti kauan päästä eroon tästä häpeästä ja traumasta. Tänä iltana parlamenttimme varmistaa, että tämä käytäntö kielletään maassamme lopullisesti. Olen niin uskomattoman helpottunut seuraavan sukupolven vauvoillemme. Kiitos kaikille, jotka puolustivat tätä muutosta.”

Conversion Therapy Action Groupin perustaja Shaneel Lal sanoi: “Kääntymisterapian kielto on voitto ihmiskunnalle, ei vain queer-yhteisölle. Queer-oikeudet ovat ihmisoikeuksia. Outoja ihmisiä ei tarvitse sietää tai hyväksyä, meidän on vapautettava.”

YK:n riippumaton seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvalta väkivallalta ja syrjinnältä suojeleva asiantuntija havaitsi, että kääntymiskäytännöt aiheuttivat ”merkittävää itsetunnon menetystä, ahdistusta, masennusoireyhtymää, sosiaalista eristäytymistä, läheisyyden vaikeuksia, itsevihaa, häpeää ja syyllisyyttä, seksuaalisia toimintahäiriöitä. , itsemurha-ajatukset ja itsemurhayritykset sekä posttraumaattisen stressihäiriön oireet”.

Uudessa-Seelannissa on OECD:n korkein nuorten itsemurhaluku, ja se on korkeampi LGBTQI+-nuorten keskuudessa. Vuoden 2019 tutkimuksen mukaan 79 % trans- ja ei-binaarisista uusiseelantilaisista oli vakavasti harkinnut itsemurhaa ja kaksi viidesosaa oli vahingoittanut itseään viimeisen 12 kuukauden aikana.

Leave a Comment