Medaram muuttuu ihmiskunnan mereksi

KHAMMAM, TELANGANA, 16.2.2022: Medaram jatra, yksi maan suurimmista heimofestivaaleista, Sammakka Saralakka jatra järjestetään Medaramin kylässä Mulugun alueella Telanganassa. 16. helmikuuta 2022. Kuva: GN RAO / The Hindu | Kuva: RAO GN

Eturunagaramin villieläinsuojelualueen Tadvai-metsäalueen luonnonkauniissa ympäristössä sijaitseva Medaram, Telanganan heimoenemmistön Mulugu-alueen pieni kylä, muuttui ihmiskunnan mereksi, kun historiallinen nelipäiväinen Sammakka Saralamma jatara lähti lentoon. perinteinen aloitus vuosisatoja vanhojen adivasi-heimojen perinteiden mukaisesti keskiviikkona.

Kunnioituksen henki valtasi tämän pienen heimokylän, kun kymmenet tuhannet harrastajat, jotka koostuivat enimmäkseen Adivaseista osavaltion heimoalueilta sekä Andhra Pradeshista, Chhattisgarhista ja muista osavaltioista, tunsivat Medaramia laumoina keskiviikon varhaisista tunteista lähtien.

Joka toinen vuosi järjestettävät heimomessut, joita pidetään maan suurimpana heimoseurakunnana, on omistettu muistolle ja kunnioitukselle rohkeita heimonaisia ​​Sammakkaa ja Saralammaa, äiti-tytär-kaksikkoa, joka taisteli urheasti hallitsevia hallitsijoita vastaan ​​heimojen veron perimisestä heimojen aikana. 1100-luvulla legendojen mukaan.

Ryhmä heimopappeja toi Saralamman läheisestä Kannepallyn kylästä tavanomaisessa kulkueessa ikivanhoja heimoperinteitä noudattaen Medaramiin, missä he asettivat heimojumalan Gaddelulle (alttarille) keskiviikkoiltana, mikä merkitsi juhlan virallista alkua. .

Paikalla olivat keräilijä S. Krishna Aditya, poliisin apulaisjohtaja Sudhir R. Kekan ja muut.

Kulkue

Lukuisat heimot seurasivat kulkuetta kunnioittaen, jotkut transsissa ja toiset tanssivat perinteisten rumpujen tahdissa ylistäen heimojumalia.

Vuosisatoja vanhaa rituaalia noudattaen harrastajat, mukaan lukien heimot ja ei-heimot, kylpeivät Jampannavagussa, Godavari-joen sivujoessa, ennen kuin palvoivat heimojumalattarta Saralammaa.

Toisena päivänä Sammakka tuodaan alttarille läheisestä Chilakalagutta-metsäasunnosta, jotta harrastajat voivat palvoa molempia heimojumalattaria.

Palvelijoiden tulva paisui keskiviikkoiltana, kun pyhiinvaeltajat, joista useat kantoivat vuohia ja kanoja, saavuttivat Medaramiin melkoisen osan härkäkärryillä ja enimmäkseen yksityisautoilla ja TSRTC:n busseilla.

Samaan aikaan piirihallinto julisti 16. ja 17. helmikuuta Mulugun piirin Virasto-alueille kahdeksi päiväksi paikallisen vapaapäivän valtionjuhliksi julistetun Sammakka Saralamma jataran vuoksi.

Koko piirille on julistettu yksipäiväinen paikallinen vapaapäivä 18. helmikuuta.

.

Leave a Comment