Olympialaisten lumilautailun tuomitseminen kyseenalaistetaan, kun urheilijat ylittävät rajoja

Hänen strategiansa toimi. Parrot teki tempun ja sai pistemäärän 76,25, joka on tarpeeksi hyvä voittamaan pronssimitalin tapahtumassa, jota sen osallistujat myöhemmin juhlivat edistyksellisimpana urheilulajina koskaan. Mutta koska nämä olympialaiset osoittivat urheilun lyömiä rajoja – useat ratsastajat yrittivät tai suorittaa 1800-luvulla, mukaan lukien kultamitalin voittaja Su Yiming Kiinasta ja hopeamitalisti Mons Roisland Norjasta – kisat saivat myös lumilautailijat uteliaaksi urheilulajinsa tuomaroinnissa. tarkasti tarkasteltuna kyseenalaisten esitysten jälkeen slopestylessa ja halfpipessä.

”Lumilautailu on kehittynyt niin paljon viimeisen 15 vuoden aikana, kuten joka vuosi. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun puhumme tuomareista”, Parrot sanoi. ”Se on loppujen lopuksi arvosteltu urheilulaji, joten aina jotkut kaverit ajattelevat [they] ansaita parempaa. Joskus se toimii sinun eduksesi; joskus ei.”

Se näytti toimivan Parrotin eduksi, kun hän voitti kultamitalin slopestylessa viime viikolla saatuaan pisteitä ensimmäisellä juoksullaan laudansa tarttumisesta – elementti, joka on yhtä tärkeä kuin palkitut käännät tai pyöräytykset rutiinin aikana. Mutta juoksun toistot osoittivat, että Parrott todella tarttui polveensa, minkä hän myönsi myöhemmin CBC:n haastattelussa.

Hänen voittopisteensä 90,96 oli tarpeeksi hyvä voittaakseen Sun ja muun kanadalaisen Mark McMorrisin, joka päätyään mitaleista suuressa ilmassa tiistaina sanoi, että nämä olympialaiset toivat “heilahteluja” tuomareilta, mutta että urheilun kehitys on vaikeuttanut maalintekoa. kilpailuja.

”Ymmärrys on vaikeutunut. …Se on heille vaikeaa. Rehellisesti, kuinka voit tulkita an [1800] siitä [1800], että se kaveri laskeutui sinne, mutta se mies ei? Se on todella hankalaa, McMorris sanoi. “Aivan kuten meillä, meillä on paljon paineita olympialaisissa, ja niin ovat heilläkin.”

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n johtama lumilautailukilpailujen arvosteleminen joutui jälleen mikroskoopin alle viime viikolla miesten halfpipe-finaalissa. Japanilainen Ayumu Hirano suoritti ennennäkemättömän toisen juoksun – hän veti irti kolmoiskorkin, jota pidettiin urheilun vaikeimpana temppuna ja joka ei ollut koskaan päässyt olympialaisiin, mutta tuomarit myönsivät sille omituisen arvosanan 91,75, mikä piti hänet. toisella sijalla. Hirano suoritti toisen kolmoiskorkin kolmannella juoksullaan varmistaakseen kultamitalin, mutta ei ennen kuin NBC:n kommentaattori Todd Richards, jota pidettiin urheilun legendana, päästi tuomareihin.

“Minun mielestäni tuomarit vain kranaattivat kaiken uskottavuutensa”, Richards sanoi televisiolähetyksen aikana. ”Tiedän voiton ainekset. Tiedän, kun näen parhaan juoksun, joka on koskaan tehty halfpipessä. Yritä kertoa minulle, mistä vähennät tästä juoksusta. On uskomatonta, että näin edes tapahtuu. Se on transvestiitti, ollakseni täysin rehellinen sinulle.”

Miesten slopestylessä puhjenneen kiistan jälkeen olympialumilautailun päätuomari Iztok Sumatic sanoi Whitelines-julkaisun haastattelussa, että tuomarit eivät olleet nähneet Parrotin juoksun toistoa ennen pistemääränsä julkaisijaa.

“Luulen, että sinun täytyy todella analysoida, että he arvostelevat livenä, kun se menee”, sanoi Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnott, joka voitti kultamitalin naisten slopestylessä ja sijoittui hopealle big airissä tiistaina.

“Nämä kisat olisivat olleet vertaansa vailla.” sanoi Australian Tess Coady, joka sijoittui yhdeksänneksi naisten big airissa. “Heillä on ollut melko haastavia puheluita. Sanomalla, että kyllä, on tapahtunut myös jonkinlaisia ​​kyseenalaisia ​​asioita. Mutta en todellakaan koe, että kukaan olisi syyllinen siihen.”

Sadowski-Synnott ja Coady olivat seuranneet odotuksella, kuinka itävaltalainen Anna Gasser suoritti viimeisen juoksunsa tiistaina. Gasser heitti kätensä ilmaan laskeutuessaan tempun, jota hän ei ollut koskaan tehnyt kilpailussa – kolminkertaisen korkin ohjaamolla double 1260 – mutta hän oli epävarma, kuinka tuomarit tekisivät sen. Gasser oli toivonut, että hän olisi päässyt sen irti tyylikkäämmin ja teki parhaansa tukahduttaakseen hermonsa odottaessaan vuoren juurella.

“Tuomarit harkitsevat kovasti”, tapahtumapaikan kuuluttaja julisti, ja toisen minuutin kuluttua tulos oli 95,50, joka on tarpeeksi hyvä nostaakseen Glasserin toiselle peräkkäiselle kultamitalille tapahtumassa.

“Ajattelin, että sen pitäisi saada parempi tulos… mutta olisin ollut onnellinen kummassakin tapauksessa, koska olisin voinut saada sen ja lopulta tehdä sen kilpailussa”, hän sanoi. “Sinun piti pysyä puhtaana tänään. Se on mitä [the judges] halusin nähdä. Minusta se tuntui reilulta kilpailulta, mutta myös kun kilpailet itse, et näe kaikkia.”

Tiistain tapahtuman parhaat naiset kokoontuivat yhteen ja vuodattivat kyyneleitä Gasserin voiton jälkeen, mikä joidenkin mitalisteista sanoi heijastavan heidän yhteisönsä toveruutta ja heidän toisiaan kohtaan osoittamaa kunnioitusta. He olivat yrittäneet temppuja, joita ei ollut koskaan aiemmin laskettu: Ennen Gasserin uraauurtavaa juoksua japanilainen Reira Iwabuchi yritti olympiahistorian ensimmäistä kolminkertaista aliflippiä ja tuskin jäi laskeutumaan.

– Minusta tuntuu, että naisten kanssa on silti helpompi tuomita kuin miesten kilpailussa. Minusta tuntuu edelleen, että teemme paljon erilaisia ​​temppuja, joissa miesten kanssa näet kuin kaikki 30 tekevät 16-vuotiaita, Gasser sanoi. Mutta kun hän asettui katsomaan miesten kilpailua muutama tunti myöhemmin, useammat kilpailijat ylittivät rajaa 1800-luvulla.

Siihen sisältyi Parrot, joka laskeutui 1800:n kolminkertaisella korkilla toisella juoksullaan, mikä antoi hänelle mahdollisuuden välttää riskejä – strategiallaan tai tuomitsemisellaan – kun hän tyytyi pronssiin viimeisellä hyppyllään.

“Valitsin lumilautailun, koska rakastan urheilua, ja lopulta se on arvosteltu urheilulaji”, Parrot sanoi. “Loppujen lopuksi, jos et pidä siitä, menkää ajoitettuun urheiluun.”

Leave a Comment