Puheenjohtaja Kafoury puhuu nuorten mielenterveydestä helmikuun All Hands Raised Partnership Councilissa

16. helmikuuta 2022

Multnomah County Puheenjohtaja Deborah Kafoury on kiireellisesti eri alojen johtajia työskentelemään yhdessä Oregonin lasten ja nuorten mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi.

Puheenjohtaja kertoi kasvavasta huolestaan ​​helmikuussa. 8 All Hands Raised Partnership Councilin kokous, jossa kerrottiin, että Oregonissa on eniten nuoria, joilla on vähintään yksi vakava masennusjakso viimeisen vuoden aikana. Osavaltiossa on myös maan eniten päihdehäiriöön kokevien nuorten määrä, kertoo a Vuoden 2022 mielenterveysraportti voittoa tavoittelematon Mental Health America -järjestö.

COVID-19-pandemia on pahentanut opiskelijoiden käyttäytymiseen liittyviä terveyshaasteita eri puolilla maata – erityisesti värikkäiden lasten, maahanmuuttajakotitalouksien lasten, vammaisten, LGBTQ+-nuorten ja pienituloisten tai kodittomien opiskelijoiden keskuudessa. Vastauksena puheenjohtaja Kafoury sanoi, että yhteisöjen on parannettava korkealaatuisten, kohtuuhintaisten ja kulttuurisesti sopivien käyttäytymisterveyspalvelujen saatavuutta.

“Niin monet lapsemme joutuvat selviytymään epävakautta ja ahdistusta täynnä olevasta maailmasta, mutta ilman riittäviä työkaluja tai tukea selviytyäkseen terveellisillä ja tehokkailla tavoilla”, puheenjohtaja Kafoury sanoi. “Tämän seurauksena liian monet lapsemme päätyvät kokemaan mielenterveyshaasteita, jotka ovat pahentuneet pandemian eristäytymisen, katkaisemisen ja häiriöiden vuoksi.”

Kolmen teini-iästä nousevan lapsen äitinä puheenjohtaja Kafoury sanoi nähneensä omakohtaisesti vaikeudet, joita lapset ovat kohdanneet pandemian aikana. Lapset kamppailevat myös muiden haasteiden kanssa, hän sanoi, mukaan lukien ilmastonmuutos, yhteisöväkivalta, sosiaalisen median paineet ja lisääntynyt eriarvoisuus.

Tautien torjunta- ja ehkäisykeskusten tietojen mukaan yli joka kolmas lukiolainen kertoi kokeneensa jatkuvaa surun tai toivottomuuden tunnetta viimeisen vuoden aikana – kasvua on 40 % vuodesta 2009. Maaliskuun ja lokakuun 2020 välisenä aikana sairaalakäynnit 5–11-vuotiaiden lasten mielenterveyshätätapauksissa osuus nousi 25 prosenttia ja 12–17-vuotiaiden lasten 31 prosenttia.

Trendit ovat olleet niin hälyttäviä, että lokakuussa 2021 American Academy of Pediatrics, American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ja Children’s Hospital Association julistivat yhdessä kansallisen lasten mielenterveyden hätätilan.

Puheenjohtaja Kafoury sanoi, että suuntausta tukevat piirikunnan omat käyttäytymisterveydenhuollon tarjoajat, jotka ovat raportoineet merkittävästi lisääntyneistä käyttäytymisterveystarpeista ja itsemurha-ajatuksista nuorten keskuudessa.

Läänin opiskelijoiden terveyskeskuksilla on hyvät mahdollisuudet tukea opiskelijoiden käyttäytymisterveyttä. Yhdeksän keskusta tarjoaa terveyspalveluja kaikille 5–18-vuotiaille nuorille ilman omakustannuskustannuksia.

Nämä palveluntarjoajat palvelevat opiskelijoita läänin kautta Koulupohjainen mielenterveysohjelma, joka tarjoaa mielenterveyspalveluja lapsille ja nuorille, jotka kuuluvat Oregon Health Plan -ohjelmaan tai joilla ei ole vakuutusta, 38 koulussa ympäri Multnomahin piirikuntaa. Värikkäitä kliinikkoja, jotka tarjoavat kulttuurisesti erityisiä palveluita, on sijoittunut useille kouluille.

“Olemme havainneet, että ohjaajien sijoittaminen suoraan kouluihin on ehdottoman tärkeää perheiden auttamiseksi murtamaan esteet, jotka vaikeuttavat mielenterveysavun saamista”, puheenjohtaja Kafoury sanoi.

Ylävirtaan katsottuna County’s Schools Uniting Neighborhoods (SUN) -palvelujärjestelmä auttaa yhdistämään kouluyhteisöt ympärillä oleviin tukiin. Koko pandemian ajan SUN-palveluntarjoajat ovat auttaneet opiskelijoita ja heidän perheitään perustarpeiden, sosiaalisen ja emotionaalisen oppimisen, perheiden voimaannuttamisen ja yhteisön rakentamisen kanssa.

Heinäkuussa 2021 County sijoitti 5,4 miljoonaa dollaria American Rescue Plan Act -lain varoista laajentaakseen kattavia palveluita ja lisätäkseen SUN Schoolin perheresursseja. Navigaattorit auttavat perheitä saamaan vuokra-apua, terveydenhuoltoa, SNAP-etuja ja muita saatavilla olevia resursseja.

“SUN-palveluntarjoajillamme on ainutlaatuinen, upotettu näkökulma pandemian vaikutuksiin nuorten mielenterveyteen, koska he ovat olleet etulinjassa alusta alkaen, ja meidän olisi viisasta kuunnella ja hyödyntää heidän näkemyksiään muotoillaksemme tapaamme vastata tähän kriisiin”, puheenjohtaja Kafoury sanoi.

Neljän SUN-palveluntarjoajan paneeli liittyi Chair Kafouryyn puhumaan opiskelijoiden sosiaalisista ja emotionaalisista terveystrendeistä sekä opiskelijoiden palvelemisen parhaista käytännöistä ja oppitunneista, joita he ovat oppineet pandemian aikana.

George Caceres, Scott Elementaryn SUN-työmaapäällikkö, kertoi nähneensä oppilaiden valittavan, kun COVID-19 on kaatunut heidän elämänsä.

“Näemme Scott Elementaryssa suuren määrän opiskelijoita kamppailevan sen valtavan epävarmuuden vuoksi, jonka tämä pandemia on tuonut heidän elämäänsä”, hän kertoi. “Meillä on opiskelijoita, jotka käsittelevät vanhempiensa ja joissakin tapauksissa ainoan vanhempansa menetyksen aiheuttamaa valitusta.”

Jacqueline Johnson, Latino Networkin nuorten puolestapuhuja, joka on yksi paikallisista virastoista, jonka kanssa County on yhteistyössä toimittamaan SUN-palveluita. Johnson kertoi nähneensä omakohtaisesti COVID-19:n vaikutukset nuorten mielenterveyteen.

“Näen paljon ahdistusta, paljon masennusta, mutta myös sulkemisen vaikutuksia edelleen”, Johnson sanoi. “Monet lapsistamme asuvat monien sukupolvien kodeissa, joten on huolia koulunkäynnistä ja COVID-viruksen saamisesta, palaamisesta kotiinsa ja sen antamisesta perheenjäsenilleen.”

Puheenjohtaja Kafoury sanoi, että yhteinen työ nuorisoa ja väriyhteisöjä harmonisoivien aukkojen korjaamiseksi on pitänyt monet perheet pinnalla, mutta liian monet jäävät jälkeen. Hän kehotti koulutus-, hallinto-, yritys- ja yhteisöpohjaisia ​​sektoreita “vetämään samaan suuntaan” varmistaakseen, että jokaisella opiskelijalla on pääsy tarvitsemiinsa käyttäytymisterveyspalveluihin.

“Lapset ja perheet kohtaavat aina haasteita, mutta voimme – meidän on – löytää tapoja varmistaa, etteivät he kohtaa näitä kamppailuja yksin, etenkään pandemian aikana, joka hautaa heidät trauma-aallon jälkeen.”

Leave a Comment