Covid-potilailla voi olla lisääntynyt riski saada mielenterveysongelmia

Tutkimuksessa todettiin, että Covidin jälkeen ihmiset käyttivät 55 prosenttia todennäköisemmin määrättyjä masennuslääkkeitä ja 65 prosenttia todennäköisemmin määrättyjä ahdistuslääkkeitä kuin aikalaiset, joilla ei ollut Covidia.

Kaiken kaikkiaan yli 18 prosenttia Covid-potilaista sai seuraavan vuoden aikana diagnoosin tai reseptin neuropsykiatriseen ongelmaan verrattuna alle 12 prosenttiin ei-Covid-potilaista. Covid-potilaat joutuivat 60 prosenttia todennäköisemmin näihin luokkiin kuin ihmiset, joilla ei ollut Covidia, tutkimuksessa todettiin.

Tutkimuksessa todettiin, että Covid-sairaalaan joutuneilla potilailla todennäköisemmin diagnosoitiin mielenterveysongelmia kuin niillä, joilla oli vähemmän vakavia koronavirusinfektioita. Mutta ihmiset, joilla oli lieviä alkuinfektioita, olivat edelleen suuremmassa vaarassa kuin ihmiset, joilla ei ollut Covidia.

“Jotkut ihmiset väittävät aina, että ‘No, ehkä ihmiset ovat masentuneita, koska heidän piti mennä sairaalaan ja he viettivät viikon teho-osastolla'”, sanoi tutkimuksen vanhempi kirjoittaja, tohtori Ziyad Al-Aly. tutkimus- ja kehitysjohtaja VA St. Louis Health Care Systemissä ja kliininen epidemiologi Washingtonin yliopistossa St. Louisissa. ”Ihmisillä, jotka eivät olleet sairaalahoidossa Covid-19:n vuoksi, riski oli pienempi, mutta varmasti merkittävä. Ja useimpien ihmisten ei tarvitse joutua sairaalahoitoon, joten se on todella ryhmä, joka edustaa useimpia Covid-19-potilaita.

Tiimi vertaili myös Covidin vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden ihmisten mielenterveysdiagnooseja muista syistä sairaalahoitoon joutuneiden ihmisten kanssa. “Olivatpa ihmiset sairaalahoidossa sydänkohtauksen, kemoterapian tai minkä tahansa muun sairauden vuoksi, Covid-19-ryhmällä oli suurempi riski”, tohtori Al-Aly sanoi.

Tutkimukseen osallistui sähköisiä potilastietoja 153 848 aikuisesta, joiden koronavirustesti oli positiivinen 1.3.2020 ja tammikuun välisenä aikana. 15, 2021 ja selvisi vähintään 30 päivää. Koska pandemia oli alkuvaiheessa, hyvin harvat rokotettiin ennen tartuntaa. Potilaita seurattiin 30. marraskuuta 2021 asti. Tohtori Al-Aly sanoi, että hänen tiiminsä aikoi analysoida, muuttiko myöhempi rokotus ihmisten mielenterveysoireita sekä muita ryhmän tutkimia koronaviruksen jälkeisiä lääketieteellisiä ongelmia.

Covid-potilaita verrattiin yli 5,6 miljoonaan Veterans-järjestelmän potilaaseen, joiden koronavirustesti ei ollut positiivinen, ja yli 5,8 miljoonaan potilaaseen ennen pandemiaa maaliskuusta 2018 tammikuuhun 2019 ulottuvalla ajanjaksolla. Covid-19:n terveysvaikutuksia toiseen virukseen, potilaita verrattiin myös noin 72 000 potilaaseen, joilla oli flunssa pandemiaa edeltäneiden kahden ja puolen vuoden aikana. (Tohtori Al-Aly sanoi, että pandemian aikana oli liian vähän flunssatapauksia nykyisen vertailun antamiseksi.)

Leave a Comment