Ihmisiä, ihmisiä kaikkialla, mutta ei ripauskaan ihmisyyttä

Ihmisiä, ihmisiä kaikkialla, mutta ei ripauskaan ihmisyyttä

Sumit Paul

Illinoisin yliopiston (USA) tekemä uusi neurologinen tutkimus paljastaa, että ihmiset ovat kollektiivisesti ja neurologisesti muuttumassa emotionaalisiksi, ja se on hälyttävä merkki ihmiskunnalle.

Aamunkoitto oli tavattoman kylmä. Gymnosofi (alaston vaeltaja) istui välinpitämättömästi hirsipuulla joen rannalla. Ohikulkija yllättyi nähdessään riisutun miehen istuvan niin mukavasti. “Eikö sinulla ole kylmä?” hän kysyi alastomalta mieheltä. “Ei. Olen tottunut elämään kylmässä ja epäystävällisessä maailmassa. Lämmön puute maailmassa on saattanut minut luonnon kylmyyteen, joka siihen verrattuna näyttää olevan lämpimämpi”, vastasi Diogenes, kuuluisa ja eksentrinen kaikista kreikkalaisista filosofeista.

Maailmassa ja suhteissamme muihin ei todellakaan ole lämpöä. “Jise bhi dekhiye woh apne aap mein gum hai / Zubaan mili hai magar humzubaan nahin milta (Ketä tahansa katsot, näyttää olevan uppoutunut itsessään / Sanoja on, mutta valitettavasti ei ole ketään, jonka kanssa olla vuorovaikutuksessa)”. Meistä on tullut kylmiä, välinpitämättömiä ja välinpitämättömiä. Jokainen ihminen elää kuin saari, eristettynä ulkomaailman iloista ja huolista. Mikään ei liikuta meitä tarpeeksi pitkäksi ja vahvaksi käsittääkseen. Mutta ihmiset ovat aina olleet sellaisia. Jos Diogenes pystyi havaitsemaan tämän melkein 4000 vuotta sitten, se tarkoittaa, että olemme ikuisesti tunnepitoisia ja siksi olemme niin väkivaltaisia.

Väkivalta ei ole uusi ilmiö. Ihminen ilman tunteita on aina väkivaltainen. Maailman historia on sotien historiaa – olivatpa sitten sodat uskonnoista, alueista tai jopa naisista, ihmiset ovat aina tappaneet muita. Itse asiassa olemme vuodattaneet (toisten) verta enemmän kuin kaikki vesi suurissa valtamerissä. Sota on ollut yleisempää kuin rauha, ja pidemmät rauhankaudet ovat olleet harvinaisia ​​useisiin valtioihin jakautuneena maailmassa.

Muista, että mikään ihmiskunnan historian aikakausi ei ole ollut väkivallaton. Jopa Arcadia, jota monet pitivät eräänlaisena kreikkalaisena utopiana, oli koti monille väkivaltaisille, turmeltuneille teoille. Rauha on ohimenevää. Mullistus on pysyvää. Ja emme voi sille mitään. Täysin huonosti kehittynyt ja itsekeskeinen ihmiskunta on ollut kylmä laajalle levinneelle kuolemalle ja tuholle. Ihmisten kipu ja ahdinko eivät herätä tunteitamme. Olemme niin läpinäkymättömiä, niin läpäisemättömiä toisten kärsimyksille. Toisinaan näyttää siltä, ​​että meistä kaikista on tullut eläviä zombeja, jotka liikkuvat ilman minkäänlaisia ​​tunteita. Jokainen yksilö näyttää asuvan linnoitettussa linnassaan, jota ympäröivän maailman huudot ja huokaukset eivät voi läpäistä. Olemme rakentaneet ympärillemme betoniseiniä ja sokaistuneet ihmisten ahdingolle. Pieninkin kipu pikkusormessamme antaa meille enemmän huolta ja levottomuutta kuin miljoonien lähimmäisten tuhoaminen. Olemme tunteiden puutteessa ja emotionaalisesti köyhiä.

Aruna Shanbaug, joka joutui raa’an raiskauksen uhriksi Bombayn sairaalassa monta kuuta sitten, on räikeä esimerkki kollektiivisesta välinpitämättömyydestämme. Muutamaa herkkää ääntä lukuun ottamatta kukaan ei koskaan vaivautunut tietämään, mitä hänelle tapahtui kohtalokkaana yönä 26. marraskuuta 1973 tapahtuneen tapauksen jälkeen. Hän kuoli muutama vuosi sitten ikuisesti koomassa. Eräs brittiläinen matkakirjailija näki äskettäin “herrasmiehen” reagoivan välinpitämättömästi silloitetun ruumiin näkymiseen rautatien radalla Bombayssa. Kyse ei ole siitä, että vain Bombay on sydämetön. Jokainen kaupunki ja jokainen paikka on sydämetön, koska ihmiskunta on sydämetön. “Mahroom hai jazbaat se har shakhsh yahaan / Insaan teri insaaniyat hai kahaan? (Jokainen ihminen on vailla tunteita / Mies, missä on ihmisyytesi?)” Se, mitä Jameel Mazhari kirjoitti 1950-luvun alussa, on edelleen ajankohtainen. Mies, mihin inhimillinen puolesi on kadonnut? Lupa: Freepressjournal

(Kirjoittaja on säännöllinen kirjoittaja maailman merkittävimmissä julkaisuissa ja portaaleissa useilla kielillä)

Leave a Comment