Jim Harbaughin sopimus: Michigan jatkaa valmentajaa kaudelle 2026 ja nostaa sopimuksen 36,7 miljoonaan dollariin

Michiganin valmentaja Jim Harbaugh on sopinut uudesta viisivuotisesta 36,7 miljoonan dollarin sopimuksesta Wolverinesin kanssa flirttailtuaan NFL:n kanssa välikauden aikana. Uusi sopimus merkitsee Harbaughin paluuta yhdeksi yliopistojalkapallon parhaiten palkatuista valmentajista. Hänen vuotuinen palkkansa alkaa 7,05 miljoonasta dollarista vuonna 2022 ja nousee tasaisesti 7,63 miljoonaan dollariin vuonna 2026. Kaiken kaikkiaan se on yli 3 miljoonan dollarin lisäys hänen vuoden 2021 peruspalkasta.

“Rakastan Michigan Footballia, Michiganin yliopistoa ja Ann Arborin yhteisöä”, Harbaugh sanoi lausunnossaan. “Perheeni ja minä olemme innoissamme voidessamme jatkaa tämän jalkapallo-ohjelman johtamista, ja olemme kiitollisia tuesta, jota urheilullinen osastomme ja yliopiston hallinto ovat osoittaneet joukkuetta kohtaan.”

Uusi sopimus sisältää useita kannustimia. Kansallinen mestaruus maksaa Harbaughille miljoona dollaria, samoin kuin Big Ten -mestaruus. Esiintyminen kansallisessa semifinaalissa ja Big Ten East -tittelin netto on kumpikin 500 000 dollaria, ja New Year’s Six -esiintyminen (ilman divisioonan titteliä) lähettää 200 000 dollaria Harbaughille. Harbaugh ansaitsee 50 000 dollaria, jos konferenssin valmentajat valitsevat hänet vuoden Big Ten -valmentajaksi, ja vielä 75 000 dollaria, jos yksi suurimmista äänestysorganisaatioista nimeää hänet vuoden valmentajaksi.

Harbaugh johti Michiganin ensimmäiseen Big Ten -mestaruuteensa sitten vuoden 2004 ja esiintymisen College Footballin pudotuspeleissä viime kaudella, jossa se hävisi 34-11 mahdolliselle kansalliselle mestarille Georgialle. Wolverines voitti myös kilpailijan Ohio Staten ensimmäistä kertaa vuoden 2011 jälkeen, kun taas puolustava päättäjä Aidan Hutchinson nimettiin Heisman-finalistiksi kauden jälkeen.

Mutta Harbaugh teki aaltoja haastattelemalla Minnesota Vikings -työpaikkaa kansallisena allekirjoituspäivänä, jonka epävarmuus johti siihen, että hyökkäyskoordinaattori Josh Gattis ja puolustuskoordinaattori Mike Macdonald lähtivät uusiin töihin Miami Hurricanesiin ja Baltimore Ravensiin. Harbaugh ylennettiin sisäisesti yhteishyökkäyksen koordinaattoreista ja palkkasi Vanderbilt DC Jesse Minterin samaan asemaan. Harbaugh kertoi Michigan Brassille, että hänen flirttailunsa NFL:n kanssa oli kertaluonteinen tapahtuma.

“Jim on tehnyt hienoa työtä valmentaessaan ja kehittäessään nuoria miehiä jalkapallo-ohjelmassamme”, sanoi Michiganin urheilujohtaja Warde Manuel. “Viime kaudella Jim tarjosi yhdessä henkilökunnan ja pelaajien kanssa ikimuistoisen kauden, joka jää meille kaikille pitkäksi aikaa. Kuten valmentaja sanoi, tämä on vasta alkua. Akateemisesti ohjelmamme on ollut yksi parhaista. Big Ten ja johtajien joukossa eri puolilla maata. Olemme valmistuneet pelaajamme ja he ovat olleet luonteeltaan hienoja nuoria miehiä, jotka ovat tehneet oikeita asioita. Minulla on äärimmäinen luottamus ohjelman suuntaan Jimin johdolla.”

Pettymyksen aiheuttaneen kauden 2020 jälkeen Harbaugh suostui neljän vuoden, kannustimien pidennykseen, joka sisälsi erityisesti hänen peruspalkkansa merkittävän alennuksen, mikä nosti hänet yhdestä korkeakoulujalkapallon parhaiten palkatuista valmentajista noin 4 miljoonan dollarin palkkaan. Vastauksena hän ansaitsi yli 2 miljoonan dollarin kannustimia Big Tenin voittamisesta ja CFP-esiintymisestä – jonka hän lahjoitti Michiganin urheiluosaston työntekijöille, jotka leikkasivat palkkaa COVID-19-pandemian keskellä.

Ei ole epäilystäkään siitä, että kauden 2021 menestys yhdistettynä Harbaughin läheiseen lähdön NFL:ään on nostanut hänet takaisin valmennuspalkkojen korkeimmalle tasolle. Kannustimien ansiosta hänen uusi sopimusnsa saa hänet tehokkaasti takaisin samalle tasolle, jonka hän ansaitsi ennen palkanleikkausta.

Leave a Comment