Maaseudun WA haluaa osavaltion valtatie-, terveys- ja asuntodollareita

Demokraatit esittelivät laajan kuljetuspaketin helmikuussa. 9, joka osoittaisi miljardeja julkiseen liikenteeseen, sähköistettyihin lautoihin, jalankulkijoiden turvatoimiin, hiilidioksidin vähentämiseen, uusiin siltoihin ja rautatiejärjestelmiin. Paketti perustuu uusiin valtion energia- ja polttoaineen vientiveroihin sekä 3,4 miljardin dollarin liittovaltion infrastruktuurirahoitukseen.

Lainsäätäjät saivat lopullisen tuloennusteen keskiviikkona ja tulevat sen tiedon perusteella eteenpäin ensi viikolla täydentäviä toiminta- ja pääomabudjettiehdotuksia varten.

“Budjetin painopisteet keskittyvät pitkälti elpymisen jatkamiseen”, sanoi osavaltio Sen. Christine Rolfes, D-Bainbridge Island, senaatin johtava budjettikirjoittaja.

Rolfe odotti, että kansanterveys ja koulutus säilyvät ensisijaisina lisärahoituksessa. Koulupiirit tarvitsevat rahaa sairaanhoitajiin, ohjaajiin ja muihin tukitehtäviin, sillä koulujen väheneminen on leikannut niiden budjettia.

Lainsäätäjä tukisi todennäköisesti myös Insleen asunto- ja asunnottomien asialistaa, hän sanoi, antamalla ylimääräistä rahaa paikallishallinnon ja voittoa tavoittelemattomien järjestöjen käyttöön.

Osa jäljellä olevista liittovaltion avustusdollareista on käytettävä tänä vuonna, hän sanoi, ja muuta rahaa on varattu lastenhoitokeskusten auki pitämiseen. Lainsäätäjät aikovat jakaa monet niistä istunnon loppuun mennessä 10. maaliskuuta.

“Tällä hetkellä tiedämme, että meillä on tarpeet”, Rolfes sanoi.

Äskettäisessä Crosscut/Elway Poll -kyselyssä äänestäjät ilmoittivat haluavansa osavaltioiden lainsäätäjien keskittyvän toimiin, jotka edistävät talouden elpymistä ja puuttuvat pandemiaan.

Paikalliset johtajat ovat ilmaisseet tukensa kohtuuhintaisten asuntojen lisäämiselle ja kansanterveystoimille. Walla Wallan apulaiskaupunginjohtaja Elizabeth Chamberlain sanoi, että kaupunki haluaisi jatkossakin rahoitusta tilapäisiin suojiinsa ja väliaikaisasuntoihinsa.

Chamberlain sanoi, että kaupungin viranomaiset tukevat monia ehdotettuun liikennepakettiin sisältyviä joukkoliikenteen ja jalankulkijoiden turvallisuusohjelmia, mutta he tarvitsevat myös rahoitusta alueellisiin moottoritiehankkeisiin. Kaupunki on lobbannut rahaa valtatien 12 Walla Wallan ja Tri-Citiesin välisten osien laajentamiseen ja parantamiseen paikallisten tiehankkeiden lisäksi.

“Olemme pettyneitä, että Itä-Washington jätettiin ulkopuolelle”, hän sanoi.

Chamberlain sanoi, että hän ei nähnyt ehdotetuissa liikennebudjetissa uusia tai olemassa olevia moottoritiehankkeita lakialueellaan tai suuremmalla sisämaan alueella. Tarkasteltaessa luetteloa näkyy kuitenkin 2,5 miljoonan dollarin tienparannusprojekti lähellä Colvillen suojelualuetta, lähes 200 mailin päässä Washingtonin koillisosassa.

Kaksi muuta projektia – 178,7 miljoonaa dollaria Interstate 90 -tien laajentamiseksi Snoqualmie Passin kautta ja 75 miljoonaa dollaria Columbia-joen ylittävän sillan korvaamiseen Hood Riverissä – toimivat luultavasti osavaltioiden välisinä käytävinä enemmän kuin itäisessä Washingtonissa.

Greys Harborin ja Tyynenmeren läänien rannikkoyhteisöt eivät myöskään saaneet ehdotettua moottoritierahoitusta.

Leave a Comment