RI:n oikeusministeri kiistää Lifespan Caren ja New Englandin terveydenhuollon yhdistymisen

Lifespan ja Care New England ovat osavaltion kaksi suurinta terveydenhuoltojärjestelmää. Johtajat toivoivat yhdistävänsä Rhode Island Academic Health Care System, Inc:n yhteistyössä Brownin yliopiston kanssa, joka oli sitoutunut investoimaan 125 miljoonaa dollaria osana fuusiota. Yhdistynyt yritys olisi ollut Rhode Islandin suurin työnantaja.

Mutta Neronha huomautti, että sopimus tarkoittaisi, että yksi järjestelmä hallitsee noin 80 prosenttia markkinoiden sairaalasängyistä ja omistaisi kahdeksan osavaltion 13 sairaalasta.

“Tämä terveydenhuollon konsolidoinnin taso ja aste Rhode Islandin kaltaisessa pienessä, mutta tiheästi asutussa osavaltiossa on ennennäkemätön ja keskittäisi Rhode Islandin terveydenhuoltomarkkinat naapurimaiden Uuden-Englannin osavaltioiden tasoa pidemmälle”, Neronha kirjoitti päätöksessään.

Massachusettsissa Mass General Brighamilla, joka tunnettiin aiemmin nimellä Partners, on noin 20 prosenttia osavaltion akuuttihoidon sairaalasängyistä, kun taas Lifespan-Care New England -fuusio olisi hallinnut 75 prosenttia kaikista sairaalahoidossa olevista akuuttihoitosängyistä. Connecticutissa Neronha selitti, että suurin järjestelmä hallitsee 31 prosenttia osavaltion laajuisista sairaalasairaalan vuoteista.

Rhode Islandin fuusion ennustettu markkinavoiman kasvu olisi “suurin historian kasvu verrattuna kaikkiin muihin terveydenhuoltojärjestelmien ja sairaaloiden fuusioihin, jotka liittovaltion hallitus on estänyt vuoden 2004 jälkeen”.

“Piirtämällä kilpailun Lifespanin ja Care New Englandin välillä ehdotettu fuusio lisäisi Rhode Islandersin terveydenhuoltokustannuksia, uhkaisi heidän saamansa hoidon laatua, rajoittaisi heidän pääsyään hoitoon ja haittaisi ammattitaitoisia terveydenhuoltotyöntekijöitä”, hän kirjoitti.

Päätöksen ajoitus tuli yllätyksenä: Neronhalla oli maaliskuun 16. päivään asti joko hyväksyä, hyväksyä ehdoin tai hylätä tämä ehdotettu fuusio järjestelmien Hospital Conversion Act -sovelluksen kautta.

Molempien järjestelmien johtajat pitivät ehdotettua fuusiota kriittisenä, jotta järjestelmät saisivat “vahjemman taloudellisen perustan”, varsinkin pandemiaa viimeisten kahden vuoden aikana aiheuttaneiden kustannuspaineiden jälkeen. Mutta Neronha päätti, että “ehdotettu fuusio asettaisi Rhode Islandin terveydenhuoltojärjestelmän suurempaan taloudelliseen vaaraan.”

Vaikka johtajat ovat käyttäneet lähes puolitoista vuotta fuusion etujen mainostamiseen, “osapuolilla ei ole muuta kuin “suunnitelma tehdä suunnitelma” yhdistymisen väitettyjen hyötyjen saavuttamiseksi ottamatta huomioon kustannuksia ja haasteita näiden etujen saavuttamisessa”, Neronha huomautti.

Neronha katsoi järjestelmän HCA-sovelluksen valmiiksi viime vuoden lopulla, ja hänen toimistonsa julkaisi sivuja yleisölle, vaikka monet asiakirjoista on poistettu yleisöltä.

Julkisten kommenttien viimeisinä viikkoina ammattiliitot tukivat fuusiota sanoen, että “paikallinen, voittoa tavoittelematon” yhteisö, jota voitaisiin valvoa paikallisesti, olisi oikea Rhode Islandille.

Mutta muiden järjestelmien, kuten itsenäisesti omistaman South County Healthin, johtajat ovat vastustaneet yhtä järjestelmää, jolla on niin paljon markkinavoimaa. Toimitusjohtaja Robinson kertoi Globelle tällä viikolla, että hän palkkasi asianajajan, on puhunut liittovaltion kauppakomission kanssa ja jopa ilmaissut ajatuksen kahden sairaalan (CNE:n Kent Hospital ja Lifespanin Newport Hospital) irrottamisesta. Mutta Lifespanin ja CNE:n johto ei kuulisi häntä.

“Luulen, että he haluavat luoda mittakaavaa ja he haluavat luoda markkinavoimaa”, sanoi Robinson.

Oikeussyyttäjä olisi voinut hyväksyä ehdotetun sulautumisen tiukoin ehdoin. Hän kuitenkin sanoi, että sulautumisen aiheuttamia ongelmia ei voida ratkaista pelkästään “lisämällä säännöksiä tai ehtoja”.

Lue koko päätös alta:


Alexa Gagosz on tavoitettavissa osoitteesta alexa.gagosz@globe.com. Seuraa häntä Twitterissä @alexagagosz ja Instagramissa @AlexaGagosz.

Leave a Comment