Tekoäly EI valtaa maailmaa ja aja ihmiskuntaa sukupuuttoon – tässä syy

Tekoäly on ollut lukemattomien suosittujen TV-ohjelmien ja elokuvien aiheena vuosien varrella – ei vain suhteellisen positiivisella tavalla. Näissä esityksissä näyttää aina siltä, ​​että tekoäly päättää pyyhkiä kokonaan pois ihmiskunnan ja sivilisaation olemassaolosta. Se on synkkä “ennustus”, mutta onko sillä oikeasti mitään todellisuuspohjaa?

(Kuva: Valokuvassa pitäisi olla BEN STANSALL/AFP Getty Imagen kautta)
Tekoälyrobotti, jolla on humanistiset kasvot, nimeltään Alter 3: Offloaded Agency, on kuvattu valokuvapuhelun aikana, jolla mainostetaan tulevaa “AI: More than Human” -näyttelyä Lontoon Barbican Centerissä 15. toukokuuta 2019. – Managing the Health planeetan kehitystä, syrjinnän torjuntaa, innovointia taiteessa: aloja, joilla tekoäly (AI) voi auttaa ihmiskuntaa, on lukemattomia.

Useiden tutkijoiden mukaan tekoälyn pelätyt vaarat eivät ole juurikaan eksistentiaalinen uhka koko ihmiskunnalle. Ja se riippuu yhdestä asiasta: onko meidän edes mahdollista luoda tekoälyä paljon älykkäämmin kuin olemme, kirjoittaa ScienceAlert.

Nykyisen sukupolven AI on edelleen melko “heikko”

Tällä hetkellä olemassa oleva tekoäly on itsessään melko voimakas. Sitä käytetään esimerkiksi itseohjautuviin autoihin, kasvojentunnistusohjelmistoihin ja jopa Googlen suosituksiin. Mutta nykyisen sukupolven tekoälyssä on se, että sitä pidetään “kapeana” tai “heikkona”.

Vaikka tällainen tekoäly on jo melko hyvä, ne pystyvät LabRootsin mukaan usein tekemään vain yhden asian poikkeuksellisesti. Jos yrität saada heidät tekemään jotain muuta samalla, kun he tekevät jotain, jossa he ovat hyviä, nämä tekoälyt epäonnistuvat, koska heiltä puuttuu tarvittavat tiedot sen suorittamiseen.

Tekoälyn tulevaisuus ja miksi Emil Michael on jo päässyt seuraavaan suureen asiaan

(Kuva: geralt Pixabaysta)

Nykyisen sukupolven tekoäly jää edelleen alle tehtävistä, jotka edellyttävät aina vain ihmisillä olevia kykyjä, kirjoittaa Forbes. Esimerkiksi kokeneet kirurgit ovat edelleen paras valinta leikkausten tekemiseen hienomotoriine taitoineen ja yksilöllisten tilanteiden havaitsemisen taitonsa ansiosta.

Tekoälyllä ei myöskään voi korvata HR-ammattilaisia, koska työ vaatii syvää, sisäistä ymmärrystä ihmisen reaktioista, joita koneella ei vain ole, olipa se kuinka “edistynyt” tahansa. Juuri tällaisissa tilanteissa koneen ja ihmisen älykkyyden yhdistäminen hallitsee edelleen. Ihmiselementti antaa koneelle tarvittavan kontekstin, kun taas jälkimmäinen pannaan töihin murskaamalla numeroita ja antamaan suosituksia.

Lue myös: Robotti, joka voi “ajatella”, on juuri luotu – tässä ovat seuraukset

Koneita kutsutaan vain “älykkäiksi” niiden oppimiskyvyn vuoksi

The Conversationin artikkelissa he esittivät tämän erityisen argumentin. Kone voi aina “oppia”, jos sille syötetään tietoja tehtävästä, jonka se on tarkoitus suorittaa. Toki se pystyy käsittelemään tietoa paljon nopeammin kuin ihminen (ja ehkä jopa keksimään ratkaisuja, joita kukaan ei voi koskaan ajatella), mutta se ei tee koneesta yhtään ihmistä älykkäämpää.

Tässä on yksi tilanne, jossa koneoppiminen on edelleen paljon jäljessä ihmisen oppimisesta. Otetaan esimerkiksi taapero. Lapsi voi oppia suorittamaan tietyn tehtävän muutamassa sekunnissa vain katsomalla jonkun tekevän sen. Kone voi oppia jotain vain, jos sille syötetään äärimmäisen suuri määrä dataa, jota se käyttää kokeilu- ja erehdyksessä.

“Superälykkäät” koneet EIVÄT ole ongelma

Loppujen lopuksi se koskee edelleen asian inhimillistä elementtiä. Sinun pitäisi pelätä paljon enemmän sitä, kuinka ihmiset käyttävät tekoälyä, ei itse tekoälyä. Tässä otetaan huomioon tekniikan kyky tehdä johtopäätöksiä siitä, mitä dataa sille syötetään, ja kuinka se voi keskittyä vain yhteen tehtävään kerrallaan.

tekoäly taidetta

(Kuva: Getty Images)

Toisin sanoen tekoäly, joka on koulutettu tekemään jotain hyvää, kuten tunnistamaan ilmastonmuutoksen käännekohdat, ei ole ollenkaan vaarallinen. Mutta kone, joka on koulutettu johonkin huonoon, kuten sodankäyntiin, voi olla erittäin vaarallinen. Älä siis pelkää, että robotit valtaavat maailman, sillä ihmiset – eivät tekoälyn havaitsemat vaarat – ovat edelleen sivilisaation romahtamisen kriittisin näkökohta.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: “Free Guy” tekoäly: Voiko tällaista tekniikkaa todella olla olemassa?

Tämän artikkelin omistaa Tech Times

Käsikirjoitus: RJ Pierce

ⓒ 2021 TECHTIMES.com Kaikki oikeudet pidätetään. Älä kopioi ilman lupaa.

.

Leave a Comment