DraftKingsin toimitusjohtaja: Kalifornian urheiluvedonlyönnin laillistaminen voisi auttaa kodittomuutta

“Laillisen online-urheiluvedonlyönnin ennustetaan tuovan valtiolle vuosittain satoja miljoonia verotuloja, jotta voidaan ratkaista kaksi osavaltion kiireellisintä ongelmaa: asunnottomuus ja mielenterveys.”

Tämä oli DraftKingsin toimitusjohtaja Jason Robins yhtiön neljännen vuosineljänneksen tuloskyselyssä perjantaina ja edisti ajatusta, että jos urheiluvedonlyönti laillistetaan Kaliforniassa, sen tuomat verotulot voisivat auttaa hillitsemään asunnottomuutta ja mielenterveyteen liittyviä ongelmia osavaltiossa.

Tässä koko lainaus:

“Kaliforniassa jatkamme yhteistyötä useiden johtavien online-urheiluvedonlyöntioperaattoreiden kanssa tukeaksemme kampanjaa, jonka tavoitteena on tuoda säännelty, turvallinen ja vastuullinen online-urheiluvedonlyönti osavaltioon”, Robins sanoi. “Laillisen online-urheiluvedonlyönnin ennustetaan tuovan osavaltiolle vuosittain satoja miljoonia verotuloja, jotta voidaan ratkaista kaksi osavaltion kiireellisintä ongelmaa: asunnottomuus ja mielenterveys.”

Laillista vedonlyöntiä tarjoavien valtioiden verotulot ovat kasvaneet merkittävästi sen jälkeen, kun ne aloittivat vetojen hyväksymisen. Esimerkiksi New York panosti 1,98 miljardia dollaria laillistetun uhkapelin ensimmäisen kuukauden aikana vuonna 2021, mikä tuotti 70,6 dollaria verotuloja New Yorkin kuvernöörin mukaan. Kathy Hochul, demokraatit.

Mutta ei ole selvää, käytettäisiinkö mahdollisia urheiluvedonlyöntiverotuloja asunnottomuuden torjuntaan osavaltiossa, vai riittäiskö se edes rahaa neulan siirtämiseen. Kalifornian kuvernööri Demokraatti Gavin Newsom ilmoitti äskettäin 12 miljardin dollarin menopaketista osavaltion asunnottomuuskriisin ratkaisemiseksi.

Katso myös: Baseball-komissaari sanoo, että osakemarkkinat ovat parempi sijoitus kuin MLB-joukkueen omistaminen – onko hän oikeassa?

Kaliforniassa on tällä hetkellä ehdotettu äänestysaloitetta, joka antaisi 85 % kaikista urheiluvedonlyönnistä saatavista verotuloista (joka ei ole vielä laillista osavaltiossa) asunnottomuuden syihin. Aloitetta tukevat useat Kalifornian pormestarit, ja se on saanut yhteensä yli 50 miljoonaa dollaria lahjoituksia urheiluvedonlyöntioperaattoreista, kuten DraftKings DKNG,
-21,62 %,
Flutterin omistama FLTR,
-4,40 %
yritys FanDuel ja Penn National Gaming PENN,
-4,14 ​​%.
Selvyyden vuoksi aloite on vain ehdotus, eikä se ole vielä laki.

Kalifornian osavaltion valtiovarainministeriö ja Kalifornian osavaltion valtiovarainministeriö eivät heti vastanneet MarketWatchin pyyntöön kommentoida tätä tarinaa.

Tammikuussa 2020 Kaliforniassa oli arviolta 161 548 asunnottomuutta joka päivä, Yhdysvaltain asunto- ja kaupunkikehitysministeriön (HUD) raportoimien tietojen mukaan. Tämä luku on noin 7 % kasvua vuoden 2019 tasosta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun rahapelien kannattajat, jotka yrittävät saada rahapelikäytännöt laillistettua, ovat tehneet suuria lupauksia sosiaalisista syistä rauhoitellakseen lainsäätäjiä ja äänestäjiä. Vuonna 1984 California Lottery perustettiin osittain “hyötyäkseen julkisen koulutuksen” ilman verojen korottamista.

Vaikka enemmän rahaa osavaltion budjettiin on selvästi parempi kuin vähemmän rahaa, arpajaisten käteisvirta ei ole ratkaissut Kalifornian julkisen koulutuksen ongelmia. Esimerkiksi vuonna 2018 Kalifornian arpajaiset lähettivät osavaltion kouluille 1,7 miljardia dollaria, mutta rahat jaettiin monien koulujen kesken ja muodostivat vain noin 1,5 prosenttia osavaltion koulutusbudjetista Los Angeles Timesin mukaan.

Jack Pitney, Claremont McKenna Collegen politiikan professori, uskoo, että kalifornialaiset tietävät, että asunnottomuus on monimutkainen ongelma, ja lupaus, että urheiluvedonlyönnistä saatavat verotulot voisivat ratkaista sen, ei ole varma asia.

“En ottaisi tätä varmana vetona”, Pitney kertoi The Mercury Newsille.

Ironista kyllä, tutkimukset viittaavat siihen, että asunnottomalla henkilöllä on todennäköisemmin pelihäiriö. Springer Naturen tutkimuspaperin mukaan suhde, vaikka se korreloi, on kaksisuuntainen. “Uhkapelit voivat olla suora syy asunnottomuuteen, toissijainen myötävaikuttava tekijä tai kehittyä vasta sen jälkeen, kun henkilö on joutunut kodittomaksi”, lehti toteaa.

DraftKingsin osakkeet putosivat lähes 20 % yhtiön tulospyynnön jälkeen, vaikka liikevaihto kasvoi 46,9 % 473,3 miljoonaan dollariin. DraftKingsin nettotappio kasvoi 326,3 miljoonaan dollariin 242,7 miljoonasta dollarista, kun taas osakekohtaiset tappiot kasvoivat 80 senttiin 69 sentistä.

DraftKings Inc. on laskenut 51,3 % viimeisen kolmen kuukauden aikana, mikä jatkaa äskettäistä urheiluvedonlyöntiosakkeiden laskua verrattuna S&P 500 SPX:n 7,58 prosentin laskuun.
-0,72 %
saman ajanjakson aikana.

.

Leave a Comment