Urheilun välimiesoikeus julkaisi tuomion Kamila Valievan Beijing Games -päätöksen takana

PEKING – Tuomarit, jotka antoivat venäläisen taitoluistelijan Kamila Valievan jatkaa kilpailua Pekingin olympialaisissa, syyttivät dopingin vastaisia ​​toimihenkilöitä “kyvyttömyydestä toimia tehokkaasti”.

Urheilun välitystuomioistuin selitti tuomionsa asiassa, joka on hallinnut olympiaotsikoita yli viikon ajan 41-sivuisessa asiakirjassa vetoamalla “siitämättömään viivästymiseen” Ruotsin testauslaboratoriossa syynä 15-vuotiskauden sallimiseen. -vanha Valieva luisteli naisten kilpailussa.

Valievan positiivinen sydänlääketesti paljastui vasta olympialaisten aikana, vaikka virtsanäyte saapui Tukholman laboratorioon 29. joulukuuta. COVID-19-pandemia vaikutti laboratorion henkilöstöön.

Täydellinen tuomio julkaistiin varhain perjantaina, tuntia sen jälkeen, kun 15-vuotiaan Valievan virheitä sisältävä vapaaluistin pudotti hänet johdolta Pekingin kisojen naisten yksilökilpailussa neljänneksi.

Valieva vapautettiin luistelemaan CAS:n kiireellisellä päätöksellä maanantaina sunnuntai-iltana alkaneen ja maanantaina kello kolmen aikaan päättyneen valituskäsittelyn jälkeen. Maailman antidopingtoimisto ja Kansainvälinen olympiakomitea valittivat Venäjän antidopingviraston päätöksestä poistaa Valievan alkuperäinen pelikielto, jonka positiivinen testi laukaisi.

“Yksinkertaisesti sanottuna urheilijoille ei pitäisi kohdistua vakavan haitan riskiä, ​​joka johtuu siitä, että antidopingviranomaiset eivät toimi tehokkaasti korkealla suoritustasolla ja tavalla, joka on suunniteltu suojelemaan kisojen toiminnan koskemattomuutta”, tuomio toteaa.

Valievan asianajajat ehdottivat, että hänen testituloksensa oli positiivinen “kotimaisen vuorovaikutuksen seurauksena isoisänsä kanssa, joka käyttää Trimetatsidiinia sydämenkorvausleikkauksen jälkeen”.

CAS-asiakirja osoittaa, että he ehdottavat, että se olisi voinut tapahtua “urheilijan ja urheilijan isoisän käyttämien astioiden kautta (myös juomalla nestettä samasta lasista).”

Valievan asema alaikäisenä eli “suojatun henkilön” maailman antidopingsäännöstön mukaisesti antoi hänelle etua. Todistustaso suojellulle henkilölle on alhaisempi kuin aikuisen, joka esittää saman väitteen saastuneen tuotteen positiivisuudesta.

Valieva oli negatiivinen dopingkontrollissa 30. lokakuuta. 13. EM-kisoissa Virossa ja helmikuussa. 7 Pekingissä. Sinä päivänä hänen luistelunsa auttoi Venäjää voittamaan joukkuekilpailun. Positiivinen testi paljastui päivää myöhemmin.

WADA vastusti tuomareiden perusteluja perjantaina ja väitti, että he olivat käytännössä kumonneet yhden osan maailman antidopingsäännöstöstä sanomalla, että väliaikainen kielto oli vapaaehtoinen eikä pakollinen suojatulle alaikäiselle, jonka testitulos oli positiivinen kielletyn aineen suhteen.

“Tämä ei ole sitä, mitä käytännesäännöissä sanotaan, ei sitä, mitä säännöstön laatijat tarkoittivat, eikä kukaan WADA:n sidosryhmä ole koskaan ehdottanut sitä säännöstön kolmen kierroksen aikana”, Montrealissa toimiva virasto sanoi lausunnossaan.

WADA sanoi jälleen, että venäläisten antidopingvirkamiesten pitäisi jakaa syyllisyys Tukholman testituloksen viivästymisestä, koska he “eivät osoittaneet näytteen tärkeysjärjestystä huolimatta siitä, että laboratorio ilmoitti heille viivästyksistä, jotka johtuivat COVID-19-epidemiasta. henkilökuntaa.”

.

Leave a Comment