Uusi BC-ajatushautomo jakaa näkemyksen siitä, kuinka ihmiskunta elää 500 vuoden kuluttua – Castlegar News

Se, mikä alkoi keskusteluista ihmiskunnan tulevaisuudesta nuotioiden ympärillä Itä-Kootenayn alueella Brittiläisessä Kolumbiassa, perinteisellä ktunaxalaisten alueella, on kehittynyt epäviralliseksi ajatushautomoksi nimeltä Aspen Group.

Kent Goodwinin ja Marty Musserin johtama Kimberleyssä noin 20 ihmisen ryhmä on luonut Aspen-ehdotuksen.

“Nimeä ja lyhennettä Aspen Group olemme käyttäneet Marty ja minä parin vuosikymmenen ajan viittaamaan epävirallisiin keskusteluihin maailman tulevaisuudesta, joita olemme käyneet toistemme ja monien muiden isosta kuvasta kiinnostuneiden ihmisten kanssa.” Goodwin sanoi. “Otimme vakavasti Aspen-ehdotuksen luomisen vuoden 2021 alussa ja vietimme suurimman osan vuodesta sen parissa.”

Aspen Group on pohtinut jonkin aikaa, mitä ihmisiltä vaadittaisiin elääkseen tasapainossa tämän planeetan ekosysteemien ja toistensa kanssa. He ovat muodostaneet ideansa asiakirjaksi, joka julkaistaan ​​osoitteessa www.aspenproposal.org, ja he etsivät palautetta ideoistaan.

Verkkosivustolla todetaan: “Alla oleva ehdotus kuvaa kestävää ihmissivilisaatiota 200-500 vuoden kuluttua. Se on tarkoituksellisesti lyhyt ja sisältää vain ne elementit, jotka ovat tarpeen lajimme ja muun luonnon pitkän selviytymisen varmistamiseksi. Se on kehitetty vastauksena laajalle levinneeseen pessimismiin ja huoleen ihmiskunnan tulevaisuudesta sen osoittamiseksi, että kestävä sivilisaatio on saavutettavissa.”

Ryhmän visio on, että väestö hajaantuu kuudelle mantereelle ja että väkiluku on vain noin miljardi ihmistä, koska syntyvyys on tällä hetkellä monissa maissa alle korvaustason ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan.

Ryhmä uskoo, että ihmiskunta on kääntänyt nurkan riippuvuudelle fossiilisista polttoaineista. Kaikki energia ja ruoka tulee uusiutuvista lähteistä.

Väestön pienentyessä ja kestävyyden korostaessa hyödykkeiden kauppaa maanosien välillä vähenee huomattavasti.

Ryhmä uskoo, että kulttuurista monimuotoisuutta arvostetaan, koska se, mikä ihmiskunnasta jää jäljelle, on sidottu ekosysteemiin sopeutumisperiaatteeseen ja ymmärrykseen, jonka mukaan “kaikki ihmiset ovat yhden oksan jäseniä suuremmassa elämänpuussa.

”Kulttuurien monimuotoisuus on tukipilari sitä vastaan, että jokin kulttuuri sotkee ​​asioita globaalisti merkittävällä tavalla. Ja se tekee paljon mielenkiintoisemman sivilisaation”, asiakirjassa sanotaan.

Suurin osa maapallon maista ja valtameristä jätetään rauhaan, ryhmävaltiot, hoitamaan itseään.

“Ajatus siitä, että ihmisillä on nyt tai tulee koskaan olemaan tietoa ja viisautta hallita ekosysteemejä, on typerä mielikuva, joka on hylättävä”, ehdotuksessa sanotaan.

Aspen Group kutsuu ihmisiä lukemaan ehdotuksensa läpi ja aloittamaan keskusteluja kollegoiden ja ystävien kanssa, jakamaan sen mahdollisimman monen kanssa.

“Päästämme tämän vision luontoon ja luotamme suurelta osin toisten hyvään tahtoon ja energiaan auttaaksemme sitä kukoistamaan.”

Ryhmä on myös perustanut Go Fund Me -tilin osoitteessa gofundme.com/f/describing-a-sustainable-future


carolyn.grant@kimberleybulletin.com
Tykkää meistä Facebookissa ja seuraa meitä Viserrys

Kootenays

Leave a Comment