13 askelta, jotka meidän pitäisi ottaa ihmiskunnan pelastamiseksi – Colorado Daily

Bulletin of the Atomic Scientists ei ole radikaali julkaisu.

Sen perustivat vuonna 1945 Albert Einstein ja tutkijat, jotka työskentelivät Manhattan-projektissa varoittaakseen yleisöä ydinsodan vakavasta vaarasta. Bulletin yrittää nyt varoittaa yleisöä ihmisen aiheuttamista uhista ihmisen olemassaololle – mukaan lukien ilmastonmuutos, biologiset vaarat ja vaaralliset teknologiat.

Bulletin loi olemassaolonsa alussa Tuomiopäivän kellon osoittamaan, kuinka kaukana maailmamme on ihmisen aiheuttamasta globaalista katastrofista. Vuosittaisessa arviossaan vuodelle 2022 Bulletin paikantaa maailmamme 100 sekunnin etäisyydelle keskiyöstä – metafora, joka osoittaa, kuinka kaukana olemme planeetan katastrofista.

Tiedotteessa suositellaan 13 välitöntä käytännön toimenpidettä, jotka meidän on toteutettava pelastaaksemme ihmiskunnan sen aiheuttamilta suurilta maailmanlaajuisilta uhkilta:

 1. Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien tulisi määrittää kunnianhimoisemmat ja kattavammat rajoitukset ydinaseille ja ydinasejärjestelmille vuoden 2022 loppuun mennessä. Heidän tulee molempien sopia vähentävänsä riippuvuutta ydinaseista rajoittamalla roolejaan, tehtäviä ja alustoja sekä leikata budjetteja vastaavasti.
 2. Yhdysvaltojen ja muiden maiden tulisi nopeuttaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja sovittaa politiikka yhteen sitoumusten kanssa. Kiinan tulisi näyttää esimerkkiä jatkamalla kestävän kehityksen polkuja – ei fossiilisten polttoaineiden intensiivisiä hankkeita – Belt and Road -aloitteessa.
 3. Yhdysvaltain ja muiden johtajien tulisi työskennellä Maailman terveysjärjestön ja muiden kansainvälisten instituutioiden kautta vähentääkseen kaikenlaisia ​​biologisia riskejä parantamalla eläinten ja ihmisten välisten vuorovaikutusten seurantaa, parantamalla kansainvälistä tautien seurantaa ja raportointia, lisäämällä lääketieteellisten tarvikkeiden tuotantoa ja jakelua sekä laajentamalla sairaalan kapasiteetti.
 4. Yhdysvaltojen pitäisi saada liittolaiset ja kilpailijat vakuuttuneeksi siitä, että ydinaseiden ensimmäinen käyttö ei ole askel turvallisuuden ja vakauden suuntaan, ja sitten julistaa tällainen politiikka yhdessä Venäjän (ja Kiinan) kanssa.
 5. Presidentti Bidenin tulisi poistaa Yhdysvaltain presidentin yksinoikeus laukaista ydinaseita ja pyrkiä taivuttamaan muut ydinasevaltiot asettamaan samanlaisia ​​esteitä.
 6. Venäjän tulisi liittyä Nato-Venäjä-neuvostoon ja tehdä yhteistyötä riskinvähentämis- ja eskalaatioiden välttämiseksi.
 7. Pohjois-Korean tulisi kodifioida ydinkokeiden ja pitkän kantaman ohjuskokeiden moratorio ja auttaa muita maita vahvistamaan rikastetun uraanin ja plutoniumin tuotannon moratorio.
 8. Iranin ja Yhdysvaltojen olisi yhdessä palattava täysin yhteisen kattavan toimintasuunnitelman noudattamiseen ja aloitettava uudet, laajemmat neuvottelut Lähi-idän turvallisuudesta ja ohjusrajoituksista.
 9. Yksityisten ja julkisten sijoittajien tulisi ohjata varoja pois fossiilisten polttoaineiden hankkeista ilmastoystävällisiin investointeihin.
 10. Maailman vauraiden maiden tulisi tarjota kehitysmaille enemmän taloudellista tukea ja teknologiayhteistyötä voimakkaiden ilmastotoimien toteuttamiseksi. COVID-elpymisinvestointien tulisi suosia ilmaston hillitsemis- ja sopeutumistavoitteita kaikilla talouden aloilla ja kattaa kaikki mahdolliset kasvihuonekaasupäästöjen vähennykset, mukaan lukien pääomasijoitukset kaupunkikehitykseen, maatalouteen, liikenteeseen, raskaaseen teollisuuteen, rakennuksiin ja laitteisiin sekä sähkövoimaan.
 11. Kansallisten johtajien ja kansainvälisten järjestöjen mottona tulisi olla tehokkaampia järjestelmiä biologisen tutkimuksen ja kehityksen seurantaan.
 12. Hallitusten, teknologiayritysten, akateemisten asiantuntijoiden ja mediaorganisaatioiden tulisi tehdä yhteistyötä löytääkseen ja toteuttaakseen käytännöllisiä ja eettisiä tapoja torjua Internetin mahdollistamaa väärää tietoa ja disinformaatiota.
 13. Kaikkien maiden kansalaisten tulee aina kohtuullisessa tilaisuudessa vaatia paikallisia, alueellisia ja kansallisia poliittisia virkamiehiään sekä liike- ja uskonnollisia johtajiaan vastuullisiksi kysymällä “Mitä teet ilmastonmuutoksen torjumiseksi?”

Jos todella välitämme omasta selviytymisestämme ja lastemme selviytymisestä, nämä 13 välitöntä käytännön askelta on tehtävä.

Leave a Comment