Amerikan lääkäri, perhe saa COVID-19:n turvatoimista huolimatta | Terveysuutisia

Kirjailija: RICARDO ALONSO-ZALDIVAR, Associated Press

WASHINGTON (AP) – Kirurgi Kenraali Vivek Murthy ilmoitti perjantaina, että hänellä ja hänen nuorella perhellään on COVID-19, vaikka he ovat yrittäneet välttää tartunnan rokottamalla ja ryhtymällä muihin varotoimiin.

Amerikkalainen lääkäri sanoi Twitterissä kirjoittaessaan: ”Kun olet ollut niin turvassa kuin voit, COVID-19-tartunnan saaminen voi olla turhauttavaa ja pettymystä. Olen tuntenut sen. Se voi olla myös häpeän lähde. Monet ihmiset olettavat, että sinun on täytynyt olla huolimaton sairastuaksesi. Turvatoimenpiteemme vähentävät riskejä, mutta eivät voi poistaa riskiä. Mikään ei voi.”

Kun uudet tapaukset ja jyrkästi sairaalahoidot ja kuolemat ovat alkaneet vähentyä, Murthyn perheen tapaaminen COVID-viruksen kanssa kiinnittää huomion viruksen todellisiin riskeihin, joiden monet uskovat olevan vihdoin poistumassa.

Murthy, joka osallistuu säännöllisesti Valkoisen talon COVID-työryhmän tiedotustilaisuuksiin, sanoi, että hänellä ja hänen vaimollaan, lääkärillä ja poliittisella aktivistilla, tohtori Alice Chenillä on lieviä oireita. Hänellä on päänsärkyä ja väsymystä, ja hän sanoi kärsivänsä lihaskivuista, vilunväristyksiä ja kurkkukipua.

Poliittiset sarjakuvat

“Hengityksemme on onneksi kunnossa”, hän kirjoitti.

Murthy, hänen vaimonsa ja heidän 5-vuotias poikansa ovat rokotettuja ja tehostettuja. Heidän 4-vuotias tyttärensä on liian nuori ollakseen oikeutettu rokotukseen.

Lapset selviytyvät, Murthy kirjoitti.

Hänen tyttärensä, “joka testasi ensin positiivisen, voi hyvin”, hän sanoi. “Kuume alkaa parantua. Hän on edelleen ruuhkainen ja on nyt käheä kaikesta yskästä, mutta onneksi hän silti hymyilee ja nauttii taiteistaan ​​ja käsitöistään.”

“Pojallamme on vuotava nenä ja matala kuume, mutta muuten hän syö, juo, leikkii siskonsa kanssa ja katselee suosikkisarjakuviaan”, Murthy lisäsi.

“Kotona on ollut kaoottista, kun olemme kaikki sairaita, mutta en haluaisi navigoida tässä kenenkään muun kuin Alicen kanssa”, hän sanoi.

Murthy ei ollut läsnä keskiviikon Valkoisen talon COVID-tiedotustilaisuudessa. Valkoinen talo sanoi, että Murthylla ei ole ollut viime aikoina yhteyttä presidentti Joe Bideniin ja että COVID ei ollut syy Murthyn poissaololle tiedotustilaisuudesta.

Yleiskirurgina Murthy ilmoitti jo varhaisessa vaiheessa COVID-virhettä ja disinformaatiota ja kehotti amerikkalaisia ​​noudattamaan testattuja kansanterveysohjeita ja ottamaan rokotuksia ja tehosteita.

Se, että hän ja hänen perheensä sairastuivat, kuvaa omikronivariantin häikäilemätöntä tehokkuutta, sillä siinä on sarja mutaatioita, jotka lisäävät sen kykyä välttää rokotteita. Hallituksen viranomaiset sanovat kuitenkin, että tiedot osoittavat selvästi, että täysin rokotetuilla on huomattava suoja vakavia sairauksia ja sairaalahoitoa vastaan, ja tehosterokotusten saaneiden vastustuskyky sairastua on vieläkin suurempi.

Vaikka rokottamattomat ihmiset sairastuvat, joutuvat sairaalaan tai kuolevat todennäköisemmin, monet rokotetut ihmiset ovat saaneet tartunnan myös omikroniaallon seurauksena. Tämä on aiheuttanut häiriöitä perhe- ja työrutiineihin ja lisännyt taakkaa ruuhkaisissa sairaaloissa.

Murthy sanoi, että hänen luottamuksensa rokotteisiin on horjumaton.

“Yksi tärkeä mielenrauhan lähde meille: me ja poikamme olemme saastuneita / tehostettuja”, hän kirjoitti. ”Rokotteet ovat erittäin tehokkaita pelastamaan henkemme ja pitämään meidät poissa sairaalasta. Vanhempana en voi kertoa teille, kuinka rohkaisevaa on tietää, että pystymme huolehtimaan lapsistamme, vaikka saisimme tartunnan.”

Murthy toimi Bidenin siirtymätyöryhmässä koronaviruksen neuvottelukunnan puheenjohtajana, ja hänen kerrotaan nauttivan läheisistä henkilökohtaisista suhteista presidentin kanssa. Hänen tavaramerkkinsä on pehmeäpuheinen, empaattinen julkisen puheen tyyli. Jo ennen pandemiaa hän varoitti yksinäisyyden veroista Amerikassa.

Murthyn sukujuuret ovat Intiassa, mutta nuorena hän asui Miamissa. Hänen isänsä oli lääkäriasema, jossa molemmat vanhemmat työskentelivät. Poika vietti viikonloppuja auttaen ja kertoo löytäneensä parantamisen taiteen sieltä.

Perjantaina Murthy halusi lohduttaa niitä, jotka ovat yrittäneet suojella itseään ja silti sairastuneet.

“Jos olet tehnyt kaikkesi ja saanut COVID-19:n joka tapauksessa, älä lyö itseäsi”, hän kirjoitti. “Monet meistä tekevät parhaansa. Ja älkäämme olettako sairastuneiden olevan huolimattomia. Emme tiedä ihmisten olosuhteita. He eivät ehkä pysty suojelemaan itseään niin kuin me voimme.”

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment