Huutomerkki Kiinalle, jonka tarjoaa Finest of Margins

Neljä vuotta sen jälkeen, kun he sijoittuivat sydäntäsärkeväksi toiseksi viimeisissä olympialaisissa, kiinalaiset Sui Wenjing ja Han Cong voittivat lopulta kultamitalin taitoluistelun parikilpailussa lauantaina. Heidän voittonsa, joka oli todennäköisesti isäntämaan viimeinen mitali, päätti heidän urheilunsa kaksi skandaalin sävyistä ja kyynelten tahmaa viikkoa lähes virheettömällä suorituksella ja lisäsi huutomerkin Kiinan kaikkien aikojen parhaaseen mitalien saamiseen talvikisoista.

Sui ja Han tiesivät jo olympialaisissa veitsen ohuen marginaalin pistelyn. Lauantaina he saivat vihdoin kokea ilon olla voittajan puolella.

Heidän kultansa, aivan kuten heidän hopeansa neljä vuotta sitten, tuli parhaimmillaan: 63 pisteen sadasosaa. Kun heidän tuloksensa julkaistiin Pekingin Capital Indoor Stadiumin tulostaululle, mikä vahvisti heidän voittonsa venäläisestä Jevgenia Tarasovan ja Vladimir Morozovin parista, Sui ja Han alkoivat heti itkeä ilon kyyneleitä. Muutamassa sekunnissa he katosivat valmentajien ja joukkueen toimihenkilöiden juhlavaan joukkoon, joista yksi piti kädessään suurta Kiinan lippua.

“Olen niin onnellinen”, Sui sanoi, “että tunnen unelmani toteutuneen.”

Sui ja Han saivat 239,88 kokonaispisteen voitettuaan sekä lyhyen ohjelman perjantaina että vapaaluistelussa lauantaina. Toinen venäläinen pari, hallitseva maailmanmestarit Anastasia Mishina ja Aleksandr Galliamov, sijoittui kolmanneksi alle kahden pisteen jäljessä.

Suin ja Hanin voitto oli juuri sitä mitä Kiina toivoi, kun parikilpailu asetettiin Pekingin kisojen viimeiseksi taitoluistelutapahtumaksi. Se oli ensimmäinen kerta 60 vuoteen, kun pariluistelu, ei korkeatasoisempi tapahtuma, kuten naisten kaksinpeli, oli viimeinen luistelutapahtuma talvikisoissa.

“Bridge Over Troubled Water” liikuttavassa esityksessä Sui ja Han hyppäsivät Tarasovan ja Morozovin, jotka olivat ottaneet johtoon vain minuutteja aiemmin omalla vaikuttavalla vapaaluistimellaan. Kiinalaisparilla oli kuitenkin vauhtia takanaan: he olivat tehneet perjantaina lyhytohjelman pisteiden maailmanennätyksen ja palasivat sitten lauantaina ja rikkoivat kokonaispisteen ennätyksen. Ja he olivat tehneet kaiken kansakunnan silmissä heissä.

Ennen kisoja Kiinan urheilujohtaja oli asettanut Kiinan joukkueelle tavoitteen: ylittää maan aiempi kultamitalien talvikisoissa. Lyötettävä luku oli viisi. Suin ja Hanin kulta oli Kiinan yhdeksäs Pekingissä.

Heitä rakastetaan Kiinassa, ja heillä on ehkä paras lempinimi kaikista olympialaisista. Weibossa, kiinalaisella sosiaalisen median alustalla, Sui ja Han tunnetaan yhdessä nimellä Bucket of Scallion. Nimi juontaa juurensa siitä, kun he olivat teini-ikäisiä, ja Sui sanoi, että hänen ruumiinsa oli tynnyrin muotoinen. Koska Congin nimi kuulostaa samalta kuin mandariinikiinan sana, joka tarkoittaa kampasipulia, fanit yhdistävät ne.

Sui ja Han, jotka ovat molemmat kotoisin Harbinista, kaupungista, jolla on pitkät ja ankarat talvet, olivat innokkaita lunastukseen hävittyään kultamitalin saksalaiselle joukkueelle vuoden 2018 Pyeongchangin kisoissa 43 pisteen sadasosalla.

Pekingissä kiinalainen pari kohtasi kovan kilpailun kolmen venäläisen parin kanssa, jotka olivat sijoittuneet heidän taakseen sarjataulukossa lyhytohjelman jälkeen. Lauantaina vapaaluistimen valmistuessa yksi kerrallaan venäläiset joukkueet siirtyivät johtoon ja luovuttivat sen minuutteja myöhemmin niitä seuranneille venäläisille.

Kukaan venäläisistä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi hyvä voittamaan Suita ja Hania, jotka kylpevät katsomaan vapaaluistelua kutsutun pienen kansanjoukon suosionosoituksissa.

Myöhemmin Sui ylisti Kiinaa, sen olympiavalmisteluja, hänen ja Hanin saamaa tukea ja heidän valmentajiaan.

“Ja myös”, hän lisäsi, “haluamme kiittää vanhempiamme, joiden on täytynyt käydä paljon läpi televisioiden edessä.”

Liu Yi osallistui tutkimukseen.

Leave a Comment