Ihmiskunnan viholliset: Trump ja Putin

Syntynyt. Mitä jos? Entä jos Donald Trump olisi kyennyt toteuttamaan törkeitä suunnitelmia, joista nyt opimme, että hän sitoutui pitämään itsensä Valkoisessa talossa vuoden 2020 presidentinvaalien tappiosta huolimatta? Entä jos Vladimir Putin toteuttaa nykyisen uhkauksensa hyökätä Ukrainaan?

Nämä ovat kaksi “mitä jos” -tapausta, jotka yhdessä edustavat sellaista maailmaa, joka rinnakkaisen maailmankaikkeuden tavoin istuu siellä, aivan nykyisen todellisuutemme ulkopuolella, mutta uhkaa murtautua siihen.

Tämä on kaksoistodellisuusmaailma, jossa elämme nyt, harvinainen hetki kosmisessa ajassa, jolloin kaksi radikaalisti erilaista, monumentaalista vaihtoehtoa tulevaisuudellemme tuijottaa meitä kasvot kerralla.

Toisaalta presidentti Bidenin edustama rauhallisesti sankarillinen maailma avaa tien kestävään vaurauteen ja planeetan ihmistahtoon. Toisaalta Trumpin ja Putinin kiihkeä, villisilmäinen maailma tarjoaa uskomatonta kaaosta ja kärsimystä miljoonille.

Ihmiskunta kohtasi samanlaisen käännekohdan kesäkuussa 1914 tapahtuneen australaisen arkkiherttua Franz Ferdinandin salamurhan jälkeisenä aikana. Tuolloin maailma oli valintojen polku, joka johti ennen kuin kaikki oli ohi, pisimmälle kehittyneen sivilisaation tuhoutumiseen. ihmiskunta oli saavuttanut. Jokainen niistä kymmenistä miljoonista arvokkaista ihmishenkistä, jotka menetettiin sen ja toisen maailmansodan päättymisen välillä vuonna 1945 – kaksi maailmansotaa ja “pitkä viikonloppu” niiden välissä – koki joukkoteurastuksen sellaisessa mittakaavassa, jota kukaan ei olisi voinut kuvitellakaan. kourallisen yhden perheen jäsenten kuumeisesta egomaniaisesta hulluudesta.

Voitko kuvitella? Kaikki suuren sodan avaintekijät olivat samassa tilaisuudessa jakamassa vanukasa Britannian kuninkaan George V:n kruunajaisissa vuonna 1911, koska kaikki eivät olleet vihamielisiä vastustajia, vaan itse asiassa läheisiä sukulaisia? Yrjö V, Venäjän tsaari Nikolai ja Saksan keisari Wilhelm olivat itse asiassa serkkuja.

Silti heidän takiaan läntinen sivilisaatio sai kuolemaniskun, josta se ei ole vielä tänäkään päivänä täysin toipunut. Nyt olemme sen partaalla, että teemme sen uudestaan, mutta aseilla, jotka ovat nyt niin paljon tappavampia, se voi johtaa kaiken tuntemamme ihmissivilisaation tuhoutumiseen.

Voitko kuvitella? Kuvittele kuin John Lennonin laulun visiossa rauhanomaisesta maailmasta? Kuvittele kuin sellaisessa maailmassa, jossa ihmiskunnan sietokyky näki kasvaneen kahden maailmansodan tuskallisen tuskan seurauksena Yhdistyneiden kansakuntien muodostamiseksi ja sen ihmisoikeuksien yleismaailmalliseksi julistukseksi, sitoutuminen rauhanomaiseen edistymiseen, josta oli esimerkkinä historiallinen kokous Valkoisessa. House viime viikolla, jossa presidentti Biden ja eläkkeelle jäävä korkeimman oikeuden tuomari Stephen Breyer.

Se oli niin liikuttava tapahtuma, kun kaksi ikääntyvää rauhansoturia juhlivat vuosikymmenten kovaa työtä ja rakkautta toisiaan kohtaan sekä yhteistä rakkautta Amerikkaa ja demokratiaa kohtaan. Se oli kaunis.

Etenkin Breyer oli erityisen, joskin pehmeästi, kaunopuheinen. “On eräänlainen ihme, että ihmiset, jotka ajattelevat niin erilaisina, päättävät auttaa ratkaisemaan erimielisyytensä lain nojalla… Ihmiset ovat oppineet hyväksymään tämän perustuslain ja hyväksymään oikeusvaltion merkityksen.”

Sitten hän kertoi, kuinka hänen vaimonsa maksoi lapsilleen, jotta he opettivat ulkoa Gettysburgin puheen 271 sanaa, jotka vahvistivat, että Yhdysvallat on “uutena kansakuntana” “syntynyt vapaudesta ja omistautunut väitteelle, että kaikki miehet on luotu tasa-arvoisiksi… Hän tarkoitti naisia, liian,”

Tuon tapahtuman rauha ja yhteisymmärrys oli suuri vastakohta sille vihaiselle ja väkivaltaiselle sapelle, joka syljettiin Trumpin likaisesta suusta uudessa myrkyllisissä mielenosoituksissa, hänen avoimelle tunnustukselleen aikomuksestaan ​​kaataa vuoden 2020 vaalit, hänen täydelliselle petokselle ja halveksunnalle tätä lähimmäistä kohtaan. ja Putinin uhkaus, että hän on valmis vapauttamaan 150 000 sotilasta syyttömiä vastaan ​​Ukrainassa, vuodattamalla tuhansien verta egovetoisen sotilaallisen tavoitteen saavuttamiseksi, joka onnistuisi vain alistamalla miljoonat ihmiset julmalla tyrannialle ja kurjuudelle.

Miksi emme voi yksinkertaisesti elää oikeusvaltion alaisuudessa tasaisesti harjoitettuna, vanhentua yhdessä ystävyyden ja rakkauden siteiden keskellä, toisistamme ja hyvinvoinnistamme huolehtien?Leave a Comment