Kansanterveys vs. Kansan terveys

Kalifornia ja muutamat muut osavaltiot ovat päättäneet rajoittaa maskien käyttöä toimistossa työskenteleville, ostoskeskuksessa ostoksille ja muissa julkisissa tiloissa käyville ihmisille. Valitettavasti Kalifornian lähestymistapa on vastustanut jotkin vanhemmat julkisia kouluja vastaan. Vanhempien valitukset, häirintä, katkeruus ja joissain tapauksissa uhkaukset ovat vaarantaneet julkisten koulujen työntekijöiden hengen. Ongelman ytimessä on taustalla oleva kysymys: kuinka hallitus suojelee “kansanterveyttä” vs. “kansan terveyteen?”

Hallitus tyypillisesti tunnustaa tarpeen suojella kaikkien kansanterveyttä, kun kansalaiset eivät pysty suojelemaan itseään ja perhettään tai kunnioittamaan yhteiskunnan yleistä terveyttä ja turvallisuutta. Vaikka epävarmuus vallitsee, kansanterveysviranomaiset ovat vastuussa kansalaisten suojelemisesta. Silloin hallitus ryhtyy toimiin suojellakseen yleisöä “suuremman edun vuoksi”.

Siksi pandemian iskiessä liittovaltion hallitus teki aloitteen varmistaakseen, että ihmisten terveyttä suojellaan tekemällä yhteistyötä lääketeollisuuden kanssa rokotteiden luomiseksi. Kun tunnustettiin, että jokaisen kansalaisen terveys oli vaarassa, rokotteita kehitettiin ja asetettiin saataville yleisön suojelemiseksi.

Yli 900 000 amerikkalaista on kuollut tämän pandemian aikana. Monet kieltäytyivät kansanterveysohjeista rokottaa Covidia ja Covid-variantteja vastaan. Toiset kuolivat, koska he olivat alttiina ja heillä oli suurempi riski sairastua kuolemaan Covidista. Monet kokivat perheenjäsenen tai ystävän vanhemman tai isovanhemman kuoleman, joka oli yksin sairaalassa tai hoitokodissa; emme voineet sanoa hyvästit, pitää heidän kädessään, suudella heidän otsaansa tai kertoa heille viimeisen kerran, kuinka paljon rakastimme heitä.

Vaikka monet olivat eri mieltä tai jättivät huomiotta kansanterveyttä koskevia päätöksiä, päätöksiä oli tehtävä. Hallitusten tulee olla johtavassa asemassa maailmanlaajuisen pandemian aikana ja ottaa vastuu yleisön suojelemisesta ja priorisoimisesta yksilön edelle. Johtajuus rakentuu luottamuksen ja uskottavuuden perustalle; vakuuttaa johtamasi henkilöt uskottavalla ja johdonmukaisella viestinnällä, että päätökset tehdään parhaiden käytettävissä olevien tietojen perusteella

Vaikka pandemia voi hidastua ryömimään, se on ikuisesti kietoutunut elämäämme. Valituilla virkamiehillä ei ole suurempaa tarvetta tai enemmän aikaa olla rehellisiä. Hallituksen johtajien on puhuttava siitä, kuinka ja miksi he päättävät sallia ihmisten paljastaa naamion julkisissa tiloissa, mutta vaativat julkisissa kouluissa lapsilta naamioita. Mitä logiikkaa on saada julkisen koulun lapset käyttämään naamioita sisätiloissa, kun he voivat heittää ne pois päältään leikkikentällä halaillen ja suudella ystäviään tai aivastaessaan ja yskiessään samalla kun he juoksevat ja polttavat energiaa? Ehkä siinä on järkeä. Jos on, uskalla selittää se, jotta turhautuneet vanhemmat eivät rankaise julkisten koulujen virkamiehiä sanallisesti!

Kun pääsemme ulos eristyneisyydestä ja tästä pandemiasta tulee endeeminen, meidän on siirryttävä harkiten ja huolellisesti kohti kollektiivista uutta normaalia. Samalla kun me kaikki opimme edetessämme, kansalaisilla on oikeus vaatia valittuja virkamiehiä selittämään, miksi jotkut voivat paljastaa naamionsa ja toiset eivät. Mikä ohjaa heidän päätöksiään? Politiikka? Julkinen hyvinvointi? Prioriteetit?

— Jeffrey Lewis on Legacy Health Endowmentin toimitusjohtaja. Esitetyt näkemykset ovat hänen omiaan.

Leave a Comment