Köyhyys: ihmiskunnan häpeä

Köyhyyden voittamiseksi on välttämätöntä, että kaikki humanistit maailmassa yhdistyvät.

Koska humanistiset puolueet ovat syntyneet uuden humanismin tai universalistisen humanismin ajatusvirrasta, joka tunnetaan myös nimellä humanistinen liike, väitämme, että ihmiskunta pystyy ratkaisemaan lyhyellä aikavälillä ruokaan liittyvät ongelmat koko planeetalla. , terveys, vaatteet, kunnollinen asuminen ja koulutus.

Jos tätä julmuuden ja eriarvoisuuden skenaariota, jossa ihmiskunta elää, ei ole voitettu, se johtuu yksinkertaisesti todellisen vallan huipuilta säteilevän materialistisen kulttuurin vasta-arvoista, jonka keskiössä on hirviömäinen spekulaatio pääomaa, jotka edelleen estävät sitä.

On järjetöntä, että suuri osa ihmiskunnasta jatkaa elämäänsä pystymättä tyydyttämään aineellisia perustarpeitaan; on miljardeja ihmisiä, joiden perusihmisoikeuksia rikotaan. Kansainvälisessä yhteisössä vallitsee yksimielisyys siitä, että kun ihmiset elävät köyhyydessä, he kokevat vaarallisia ja epävarmoja työoloja, riittämättömiä tuloja, epävarmaa asumista, ravitsevan ruoan puutetta sekä hyvin rajalliset mahdollisuudet saada terveydenhuoltoa ja koulutusta. Tälle köyhyystilanteelle on ominaista se, että edes yhden näistä tarpeista puuttuu sosiaalinen olo ja aineellinen mahdottomuus ansaita sen tyydyttämiseen tarvittavia tuloja.

Hiljattain tuli kuluneeksi 29 vuotta siitä, kun kansainvälistä köyhyyden poistamisen päivää julisti, ja Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokous vahvisti päivämäärän 22. joulukuuta 1992.

Siitä lähtien YK on kehittänyt lukuisia vuosittaisia ​​toimia köyhyyden teemalla. Kuluneen vuoden 2021 aikana keskeinen teema oli: ”Yhteistyöllä kaikkien ihmisten sosiaalisen ja ympäristöllisen oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi”. Jälleen kerran näemme käytännössä, että tämän hyvien aikomusten täyttämän kansainvälisen järjestön saarnaamisella ei ole juuri mitään vaikutusta tapahtumiin.

Samaan aikaan muut organisaatiot, joita Big Capital käyttää tukemaan nykyistä epäinhimillistä järjestelmää, ovat ilmoittaneet pahimmista mahdollisista skenaarioista. Huhtikuussa 2021 Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) “World Economic Outlook” -raportissa ennakoitiin häiriöitä maailmanlaajuisessa toimitusketjussa, nousevia kuljetuskustannuksia, pulaa välituotetuotteista, nousevia hyödykkeiden hintoja ja inflaatiopaineita monissa talouksissa.

IMF arvioi, että kehitysmaat eivät vapautuisi velkapaineistaan.

Se, mitä IMF:n raportti olettaa jokin aika sitten, on ollut osa tuskallista todellisuutta jo kuukausia. Toistaiseksi nykyisen pandemian aikana 64 maata on käyttänyt enemmän ulkomaanvelkansa hoitamiseen kuin terveydenhuoltoon. Selvä esimerkki siitä, kuinka maailman joukkovelkakirjojen haltijoiden voittojen turvaaminen on prioriteetti, kun taas valtaosa maailman ihmisistä kärsii kauhistuttavista terveyspalveluista.

Big Capitalin ajamat velat muodostavat yhden suurimmista järjestelmistä ihmisten tuottaman varallisuuden siirtämiseksi vähemmistöjen käsiin, jotka hallitsevat kansainvälisen rahoitusjärjestelmän korruptoitunutta ja väkivaltaista järjestystä. Perheiden, yritysten ja hallitusten velkaantuminen jatkaa pysäyttämätöntä kasvuaan ja ylitti 360 % maailman bruttokansantuotteesta vuoden 2020 lopussa Kansainvälisen rahoitusinstituutin (IIT) tietojen mukaan.

Toisessa tuoreessa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) tutkimuksessa “The State of Food Security and Nutrition in the World” todetaan, että “lähes joka kolmannella planeetalla asuvalla ihmisellä (2,37 miljardia) ei ollut riittävästi ruokaa vuonna 2020, mikä merkitsee lähes 320 miljoonan ihmisen lisääntymistä tässä tilanteessa vain yhdessä vuodessa.

Muutama vuosi sitten (2015) YK:n jäsenmaat hyväksyivät seitsemäntoista ”kestävän kehityksen tavoitetta”, he kutsuivat tätä päätöslauselmaa ”2030 Agenda for Sustainable Development”. Ensimmäinen näistä julistetuista tavoitteista oli “köyhyyden lopettaminen”; YK myönsi jo ennen Covid19-pandemian alkamista, että tavoitteita ei saavuteta vuoteen 2030 mennessä, ei edes alkeellisinta niistä, eli nälän poistamista äärimmäisestä köyhyydestä.

Humanistit vaativat, että kaikki objektiiviset aineelliset olosuhteet ovat olemassa köyhyyden nopealle poistamiselle kaikkialta maailmasta. Kyse on ihmisten itsensä tuottamien resurssien saamisesta ihmisten saataville ja toisten suuntaamiseen, jotka tuovat vain merkityksettömyyttä ja tuhoa.

Kun puhumme jo olemassa olevista resursseista, tarkoitamme yli 25 prosentin tuhlausta tuotetusta ruoasta, miljoonista käyttämättömistä taloista, joita löydämme joka mantereella. Kun puhumme resurssien uudelleenohjauksesta, haluamme erityisesti mainita kaksi asiaa, toisen tarpeettomana ja toisen tuhoavana. Nämä kaksi ovat luksus- ja sotilasmenoja.

Luksusteollisuus on keskitetysti suunnattu rikkaimmalle prosentille väestöstä. Luksusteollisuuteen liittyvät hallitsevat yritykset sijaitsevat Euroopassa (mm. Italia, Ranska, Iso-Britannia, Sveitsi). Näillä markkinoilla hallitsevia yrityksiä ovat Porsche, Gucci, Louis Vuitton, Cartier, Chanel, Hermès, Ferrari, Rolex ja Dior.

Aiheeseen erikoistuneen kansainvälisen konsulttiyrityksen McKinsey & Companyn tietojen mukaan luksuskaupan arvo on 300 miljardia dollaria vuodessa. Kansainvälisen elintarvikepolitiikan tutkimuslaitoksen (IFPRI) arvioiden mukaan tämän sosiaalisen rikollisuuden poistamiseksi riittäisi, että maailman nälänhädän poistamiseen käytettyjä menoja lisättäisiin vain 30 miljardilla dollarilla (10 % vuotuisista luksusmenoista).

Covid 19 -pandemian yhteydessä maailmanlaajuiset sotilasmenot vuonna 2020 olivat maailmanlaajuisesti 1 981 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä on 2,6 % enemmän kuin vuotta aiemmin, kun taas maailman BKT laski 4,4 %. Lockheed Martin Corp; Raytheon Technologies; Boeing; Northrop Grumman Corp; General Dynamics Corp ja BAE Systems ovat listan kärjessä aseistautumisesta eniten hyötyvistä yrityksistä. Kaikki sijaitsevat Yhdysvalloissa ja ovat länsimaisen rahoituspääoman hallinnassa, mikä on vastuussa ruuan hintojen suhteettomasta noususta ja sorretuimpien maiden rajoitettu pääsy rokotteisiin covid 19 -virusta vastaan.

Luvut havainnollistavat köyhyyden, vaurauden ja tuhoisan kulutuksen rinnakkaiseloa, jota näemme enemmän tai vähemmän päivittäin kaikilla leveysasteilla. Köyhyyden voittaminen ei ole kysymys “saavutammeko sen vai emme”, vaan kysymys on “haluammeko todella tehdä sen”.

On selvää, etteivät nykyisten valtojen sortavat johtajat onnistu muuttamaan asioiden tilaa, koska he ylläpitävät sorron, varallisuuden ja köyhyyden suhdetta.

Me humanistit väitämme, että ihmiset ovat jo tehneet tarpeeksi paljon töitä köyhyyden poistamiseksi ja että kansainvälinen rahoitusjärjestelmä ja todellisten valtojen edistämä materialistinen kulttuuri muodostavat suurimmat esteet köyhyyden häpeän voittamisessa.

Juuri suuren sorretun enemmistön täytyy kapinoida käyttöönotettua väkivaltaa vastaan ​​ja kyseenalaistaa argumentit, jotka tukevat kapitalismia. Tämän epäinhimillisen järjestelmän kannattajat kysyvät aina, mistä resurssit tulevat ja kuinka tuottavuus kasvaa, vihjaten, että resurssit tulevat pankkilainoista eivätkä ihmisten työstä.

Köyhyyden voittamiseen on välttämättä sisällyttävä perusteellisia muutoksia tuotantotavassa, resurssien uudelleen suuntaamisessa ja sosiaalisissa suhteissa. Saman tulee koskea oikeusjärjestystä ja valtiokoneiston roolia, joka on asetettava koko yhteiskunnan palvelukseen ja hyödyksi.

Jälleen kerran humanistit vahvistavat, että köyhyyden voittamiseksi tarvitaan samaa kuin monien muiden nykyisen väkivaltaisen järjestelmän ilmentymien voittamiseksi. Tarvitsemme sanan laajimmassa merkityksessä kaikkien maailman humanistien yhtenäisyyttä.

Kansainvälinen koordinointiryhmä
Humanististen puolueiden liitto

Leave a Comment