Laskut koskevat opiskelijoiden terveyttä, turvallisuutta ja menestystä – The Durango Herald

Vuonna 2008 muodostettiin Rep. Ellen Roberts esitteli House Bill 08-1157 kannustaakseen opiskelijoita osallistumaan lainsäädäntöprosessiin. Hän halusi opiskelijoiden “tutkivan, arvioivan ja keskustelevan Coloradon nuoriin vaikuttavista asioista, kiinnostuksen kohteista ja tarpeista nyt ja tulevaisuudessa sekä neuvovan ja antavan muodollisesti vaaleilla valittuja virkamiehiä näissä asioissa.”

Kuvernöörin allekirjoituksella syntyi Colorado Youth Advisory Council, COYAC, ja olen iloinen voidessani auttaa perinnettä jatkamaan sponsoroimalla kolmea lakiesitystä Rep. Hugh McKean opiskelijoiden puolesta.

Vähän taustaa varten, COYACissa on 40 opiskelijajäsentä, jotka edustavat kutakin Coloradon 35:tä senaatin piiriä, sekä yksi äänioikeutettu jäsen kummastakin Ute Mountain Uten ja Southern Uten heimoista sekä kolme äänetöntä, suurinta jäsentä, jotka on valittu varmistamaan monimuotoisuus neuvostossa. keskittyen erityisesti maaseudun edustukseen.

Ensimmäinen lakiesitys, House Bill 22-1052, on lainsäädäntö, jossa tarkastellaan koulun turvallisuutta ja opiskelijoiden mielenterveyttä.

Melkein jokaisella osavaltion julkisen koulun oppilaalla on mukanaan henkilökortti, jolla he osallistuvat urheilutapahtumiin, osallistuvat koulun tansseihin, ostavat ruokaa ja välipalapatukat ja joskus vain menevät kouluun. Näistä korteista vaaditaan jo hyvin menestyneen Safe2Tell-ohjelman puhelinnumero. ohjelma, joten opiskelijat voivat ilmoittaa nimettömästi kaikesta, mikä koskee tai uhkaa heitä, heidän ystäviään, perhettään tai yhteisöään.

Nyt nämä opiskelijat haluavat lisätä tietoja Colorado Crisis Servicen vihjelinjasta, joka tarjoaa 24 tunnin mielenterveysapua opiskelijoiden asuinpaikasta riippumatta. CCS tarjoaa myös materiaaleja opiskelijoille ilman henkilötodistusta ja voi jakaa resurssejaan perheille ja kouluille.

Mielenterveys on valtava ongelma opiskelijoillemme, ja se pahenee pandemian aikana. Itsemurha on nuorten yleisin kuolinsyy Coloradossa ja se on erityisen yleistä maaseutualueilla.

Hyväksyimme lakiesityksen kansanterveys- ja ihmispalvelukomitealta, ja toivomme, että se saapuu pian kuvernöörin pöydälle.

Toinen lakiesitys, senaatin lakiesitys 22-008, tunnustaa usein huomiotta jätetyn opiskelijajoukon, sijaislapset ja heidän kamppailunsa toisen asteen tutkinnon tai todistuksen saamiseksi.

Tämä lainsäädäntö tarjoaa näille opiskelijoille ilmaista perustutkinto-opetusta julkisissa korkeakouluissa ja pyytää kouluja nimeämään työntekijän, joka toimii yhteyshenkilönä, joka auttaa opiskelijoita navigoimaan paperityön sokkelossa. Koulut ovat sopineet luopuvansa näiden nuorten lukukausimaksuista ja maksuista.

Coloradossa noin 30 % sijaisnuorista valmistuu lukiosta kuudessa vuodessa. Heistä vain 13 % menee korkeakouluun ja vain 3 % valmistuu. Toivomme, että tämä antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittyä, jota he eivät uskoneet koskaan saavansa.

Senaatin lakiesitys 22-014 koskee COYAC:n hallituksen varsinaista valintaa. Opiskelijat halusivat muokata nimitysprosessia ja johtamisrakennetta, tarjota mahdollisuuksia osallistua etänä ja vaatia COYACin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimittämistä senaatin puheenjohtajalta ja edustajainhuoneen puhemieheltä.

Olemme niin onnekkaita, että meillä on voimakkaita ja ajattelevia opiskelijaääniä, jotka johtavat opiskelijoiden menestykseen.

Barbara McLachlan, D-Durango, palvelee kolmatta kauttaan edustaen La Platan, Archuletan, San Juanin, Ourayn, Hinsdalen ja Gunnisonin maakuntia. Hän on ollut toimittaja ja opettaja.

Leave a Comment