Päivystykseen pandemian aikana joutui lisää syömishäiriöistä kärsiviä teinityttöjä

Pandemian aikana päivystyspoliklinikalla eri puolilla maata raportoitiin lisääntyneestä teini-ikäisten tyttöjen käynneistä, jotka kärsivät syömis- ja muista häiriöistä, mukaan lukien ahdistuneisuus, masennus ja stressi, tautien valvonta- ja ehkäisykeskusten uusien tietojen mukaan.

Raportti tarjoaa uusia yksityiskohtia siitä, millaisia ​​mielenterveysongelmia vaikuttaa nuorten sukupolveen.

Mielenterveysasiantuntijat olettavat, että pandemia sai jotkut nuoret tuntemaan itsensä eristetyksi, yksinäiseksi ja hallitsemattomaksi. Jotkut selviytyivät yrittämällä hallita omaa käyttäytymistään, sanoi Emily Pluhar, Bostonin lastensairaalan lastenpsykologi ja Harvard Medical Schoolin ohjaaja.

“Otat erittäin haavoittuvan ryhmän ja asetat maailmanlaajuisen pandemian”, hän sanoi. “Syömishäiriöt eivät ole hallinnassa.”

CDC-tutkimuksessa virasto sanoi, että syömishäiriövierailujen osuus kaksinkertaistui teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa, mikä johtui pandemiaan liittyvistä riskitekijöistä, kuten “päivittäisen rutiinin rakenteen puute, emotionaalinen ahdistus ja muutokset ruoan saatavuudessa”.

Virasto sanoi, että tic-häiriöiden lisääntyminen oli “epätyypillistä”, koska nämä häiriöt ilmaantuvat usein aikaisemmin ja ovat yleisempiä pojilla. Mutta CDC, joka vahvisti muiden kliinikkojen ja tutkijoiden spekulaatioita, sanoi, että jotkut teini-ikäiset tytöt saattavat kehittää tikkuja nähtyään ilmiön leviävän laajasti sosiaalisessa mediassa, erityisesti TikTokissa.

“Sosiaalisen median alustoilla korostettu pandemian aiheuttama stressi tai altistuminen vakaville ticille saattaa liittyä nuorten naisten lisääntyneeseen tikikäynneihin ja tic-kaltaiseen käyttäytymiseen”, CDC kirjoitti.

Aiheeseen liittyvässä raportissa CDC sanoi myös perjantaina, että mielenterveysongelmiin liittyvien käyntien lisääntyminen tapahtui, kun ensiapuosastot raportoivat käyntien yleisestä jyrkästä laskusta pandemian aikana. Vuoteen 2019 verrattuna kokonaiskäynnit laskivat 51 prosenttia vuonna 2020 ja 22 prosenttia vuonna 2021, mikä johtuu osittain hoidon viivästymisestä perheistä sekä uinnin ja juoksun kaltaisten toimintojen aiheuttamien fyysisten vammojen vähenemisestä.

Mielenterveysongelmiin liittyvien ensiapukäyntien määrä väheni kaikkien nuorten, 17-vuotiaisiin asti, päivystysten osalta. Kasvua esiintyi tiettyjen sairauksien ja erityisesti teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa.

Laajemmin katsottuna nuorten mielenterveyshäiriöiden nousu näyttää voimistuneen pandemian aikana, mutta se alkoi aikaisemmin. Nuorten masennukseen, ahdistuneisuuteen ja vastaaviin ongelmiin liittyvät päivystyskäynnit lisääntyivät 28 prosenttia vuodesta 2007 vuoteen 2018, yleiskirurgin toisen raportin mukaan.

CDC kertoi perjantaina antamassaan raportissa, että teini-ikäisten poikien mielenterveyteen liittyvät päivystyskäynnit vähenivät sekä vuosina 2020 että 2021 verrattuna vuoteen 2019. Mutta CDC raportoi myös, että tiedot olivat vivahteita ja poikien käyntitavat ovat sekä tytöt, riippuivat tietystä mielenterveyden tilasta ja ajanjaksosta.

“Nämä sukupuolierot saattavat edustaa eroja tarpeessa, tunnustamisessa ja terveydenhuoltoon hakeutumisessa”, CDC kirjoitti.

Teini-ikäisten tyttöjen viikoittainen ensiapukäynnit lisääntyivät syömis- ja tic-häiriöiden vuoksi vuonna 2020; ja näille sairauksille ja pakko-oireisille häiriöille vuonna 2021. Tammikuussa 2022 CDC sanoi, että myös ahdistuneisuus, trauma ja stressiin liittyvät ongelmat lisääntyivät.

Leave a Comment