Super Soup: Habitat Fundraiser auttaa rakentamaan koteja paikallisille perheille

Höyryttävä kulho kananuudelia, tomaattibasilikaa tai cheddar-parsakaalikeittoa voi auttaa hajottamaan turrituttavimmankin talven kylmyyden.

Vuotuisen Soup Bowlin järjestäjät ovat nähneet sen toiminnassa yli 15 vuoden ajan. Johnson Countyn Habitat for Humanityn varainkeruu kerää rutiininomaisesti yli 500 ihmistä vuosittain ja tuottaa vuosittain yli 20 000 dollaria. Lisää mahdollisuus viedä kotiin ainutlaatuinen taiteilijan luoma keraaminen kulho, niin tapahtuma on arvonta itsessään.

Mutta jokaisella ravitsevalla lusikalla osallistujat auttavat paikallisia perheitä pääsemään ikuisiin koteihinsa.

“Soup Bowlin kaltainen tapahtuma tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokoontua yhteen ja poimia toisensa”, sanoi Doug Grant, Johnson Countyn Habitat for Humanityn kehityskoordinaattori. “Tästä yhteisössä on kyse: ihmiset kokoontuvat yhteen, nauttivat toistensa seurasta ja työskentelevät samalla yhteisen tavoitteen eteen tehdä parempi paikka asua.”

Keitto, seurustelu ja kansalaispalvelu kohtaavat joka vuosi Soup Bowlissa. Sunnuntaina klo 15-17 ihmiset voivat tulla Johnson Countyn messualueelle Scott Halliin, poimia oman keraamisen keittokulhonsa ja valita keiton kotiin vietäväksi.

Muoto poikkeaa massiivisista kokoontumisista, jotka olivat yleisiä pandemiaa edeltävän varainkeräyksen aikana, sanoi Lee Ann Wilbur, Johnson Countyn Habitat for Humanityn toiminnanjohtaja. Mutta sen jälkeen, kun jouduimme isännöimään vain drive-through-soupowlia vuonna 2021, jokainen askel lähemmäs normaalia tuntuu hyvältä.

“On ihmisiä, jotka ovat tulleet tähän jo vuosia. Joten sen käynnistäminen millään tavalla on todellinen plussa, ei vain Habitatille vaan yhteisöllemme”, hän sanoi.

Misty Bruhn näkee paremman elämän, joka odottaa perhettään.

Ensimmäistä kertaa elämässään hän ja hänen neljä lastaan ​​saavat oman kodin. Lapsilla on avara leikkitila, huoneet sisustukseen ja rentoutumiseen sekä keittiö, jossa kaikki voivat kokoontua.

“Se merkitsee minulle maailmaa. Jokainen lapsi tarvitsee takapihan juosta ja oman huoneen”, Bruhn sanoi lokakuussa auttaessaan rakentamaan kotiaan.

Bruhnin koti New Whitelandissa oli 23. rakennus perheille, joilla ei muuten olisi siihen varaa. Organisaatio, joka on osa kansallista voittoa tavoittelematonta järjestöä, jolla on suuria ja pieniä osastoja kaikkialla maassa, myy taloja perheille edulliseen hintaan.

Habitat for Humanity tekee yhteistyötä alueen perheiden kanssa tarjotakseen heille edullisen kodin. Organisaatio käyttää talojen rakentamiseen noin kaksi kuukautta. Uudet omistajat saavat taloon 20 vuoden korottoman asuntolainan.

Uusia omistajia pyydetään myös maksamaan 700 dollaria sulkemiskustannusten kattamiseksi. Asunnonomistaja on vastuussa asuntolainan kuukausieristä, kun asunto on valmis.

Perheet osallistuvat myös talouskursseihin ja maksavat “hikipääoman” – 300 tuntia vapaaehtoistyötä kotonaan ja muissa Habitat- ja yhteisöprojekteissa.

Rakennukset kokoavat myös yhteen vapaaehtoisia paikallisista yrityksistä, kirkoista, kansalaisjärjestöistä ja kouluista auttamaan fyysisesti talon rakentamisessa.

“Olemme auttaneet monia lapsiperheitä, joilla on nyt todella mukava koti”, Wilbur sanoi. ”Mutta sen lisäksi olemme koonneet yhteisön yhteen tekemään sitä. Se ei ole vain organisaatiomme rakentamassa taloa, vaan tuhansia vapaaehtoisia. On hämmästyttävää katsoa, ​​mitä olemme tehneet.”

Siitä lähtien, kun Johnson County -osasto perustettiin vuonna 2006, Soup Bowl on ollut organisaation keskeinen varainkeruu. Tapahtuma suunniteltiin kertaluonteiseksi varainkeruutapahtumaksi, jonka on luonut Leadership Johnson Countyn ryhmä, ohjelma, joka kouluttaa paikallisia johtajia ja pyytää jokaista luokkaa luomaan yhteisöä hyödyttävän hankkeen.

Avajaistapahtuma oli niin suosittu Habitat for Humanity -virkailijat järjestivät sen uudelleen seuraavana vuonna. Soup Bowl on jatkunut vahvana siitä lähtien.

Konsepti sai inspiraationsa samanlaisesta varainkeruutapahtumasta Bloomingtonissa. Mutta Johnson Countyn versio on kehittynyt omaksi ainutlaatuiseksi tapahtumakseen, erityisesti paikallisen taideyhteisön tuella.

Grant on työskennellyt tiiviisti taiteilijoiden kanssa eri puolilta aluetta saadakseen ainutlaatuisia paloja tarjoiltavaksi keittoa. Mahdollisuus valita omia taideteoksia keiton kanssa on yksi tapahtuman jännittävimmistä puolista.

“Ihmiset rakastavat valita täydellinen kulho, joka kutsuu sinua”, Grant sanoi.

Tämä näkökohta säilyy tämän vuoden tapahtumassa. Suurin muutos on, että ihmiset tulevat sisään ja valitsevat kulhonsa. Järjestäjät ovat myös keränneet osallistuvilta taiteilijoilta lähes 40 isompaa keramiikkaa, jotka ovat osa hiljaista huutokauppaa peittojen ja muiden esineiden kanssa.

Sitten osallistujat voivat valita paikallisten ravintoloiden lahjoittaman keiton kotiin vietäväksi ja syötäväksi.

”Se, että emme voi nauttia Soup Bowltamme normaalisti, jossa kaikki tulevat istumaan ja halaamaan, se on ollut meille tuhoisaa. Mutta emme ehdottomasti haluaisi kenenkään sairastuvan, joten erehdyimme varovaisuuden puolelle, Wilbur sanoi. “Vain se, että pystymme nostamaan sen ylös niin, että ihmiset voivat valita kulhonsa, se on tärkeä osa tapahtumaamme seuran ja kaiken muun lisäksi.”

Leave a Comment