UDC nimesi urheilukeskuksen uudelleen tohtori Edwin Bancroft Hendersonin, “mustan koripallon isoisän” mukaan.

UDC:n rakennuksessa 47 rakennetun rakennuksen nimi on nyt The Dr. Edwin Bancroft Henderson Sports Complex, joka on nimetty DC:n syntyperäisen ihmisen mukaan, joka toi koripallon mustien nuorille 1900-luvun alussa.

Tunnettu 1910, 12th Street Colored YMCA -tiimi. Edwin Henderson pitää koripalloa. (Kuva YMCA)

Aiemmin rakennus 47 District of Columbian yliopistossa on nyt nimeltään The Dr. Edwin Bancroft Henderson Sports Complex, sen jälkeen, kun DC:n kotoisin oleva syntyperäinen oli tuonut koripallon mustien nuorille 1900-luvun alussa.

Henderson, joka on myös valmistunut Howardin yliopistosta, opiskeli koripalloa YMCA:ssa Springfieldissä, Massachusettsissa. Palattuaan DC:hen hän huomasi, ettei mustille pelaajille ollut kenttiä tai klubeja. Henderson otti sitten tehtäväkseen järjestää mustien koripallojoukkueita, liigoja ja erotuomareita.

“Vuonna 1907 tohtori Henderson esitteli uuden urheilulajin mustan nuorille Washington DC:ssä, ja nykyään UDC:n yleisurheilu vahvistaa kumppaneita kaikkialla kaupungissa”, sanoi Patricia Tomas, UDC:n yleisurheilujohtaja.

“DR. Edwin Bancroft Henderson osoitti akateemista huippuosaamista, urheilullista huippuosaamista ja palvelua yhteisölle, ja nämä ominaisuudet ovat mitä tämä yleisurheilun osasto ilmentää joka ikinen päivä”, Thomas sanoi.

Edwin B. Henderson vuonna 1910. (Photo University of District of Columbia)

”Se on hyvä asia, koska UDC on päättänyt valaista häntä ja hänen tarinaansa, joten ne ovat kaikki positiivisia. Ne ovat kaikki hyviä asioita, sanoi John Thompson III Monumental Sportsista.

Thompson on myös Georgetownin yliopiston koripallovalmentaja.

Thompson huomautti, että monet ihmiset koripallomaailmassa eivät edes tiedä, kuka Henderson on.

“On erittäin tärkeää vain kouluttaa ihmisiä EB Hendersonista, henkilöstä, joka on niin tärkeä urheilullemme”, sanoi Thompson.

Hendersonista tuli myös ensimmäinen musta mies, joka sai National Honor Fellowshipin American Association for Health, Physical Education and Recreation -järjestössä. Vuonna 2013 hänet valittiin postuumisti Naismith Memorial Basketball Hall of Fameen.

Paljastus on myös käynnistänyt Dr. Edwin Bancroft Hendersonin muistorahaston. Hyväntekeväisyyden tuotto auttaa luomaan stipendirahaston, perustamaan pysyvän muistomerkin hänen kunniakseen kampukselle ja nimeämään yliopiston urheilukeskuksen uudelleen tohtori Hendersonin mukaan.

Tykkää WTOPista Facebookissa ja seuraa WTOP:ia Viserrys ja Instagram osallistuaksesi keskusteluun tästä artikkelista ja muista.

Rekisteröidy täällä, niin saat tuoreimmat uutiset ja päivittäiset otsikot sähköpostiisi.

© 2022 WTOP. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä verkkosivustoa ei ole tarkoitettu Euroopan talousalueella oleville käyttäjille.

Leave a Comment