Urheiluliivit ovat oikea paikka katsella naisten urheilua Portlandissa

Se alkoi vitsillä. Jenny Nguyen, Portlandin alueen kokki, yritti usein löytää tiloja seuratakseen naisten urheilua ystäviensä ja kumppaninsa kanssa ja osui jatkuvasti turhauttaviin vivahteisiin: Urheilubaareissa harvoin pelattiin naisten urheilupelejä, ja kun he pelasivat, asiakkaat ja henkilökunta vaihtaisi kanavaa kesken pelin.

“Sanoin: “Ainoa tapa, jolla aiomme katsoa naisten peliä, on avata oma paikkamme.” Nguyen sanoo; hän ja hänen ystävänsä kutsuivat teoreettista baaria “urheiluliiveiksi”. Tänä vuonna Nguyen muuttaa urheiluliivit todellisuudeksi: huhtikuussa portlanderilaiset voivat katsella naisten urheilua kaikenikäisessä ravintolassa ja baarissa, jossa on naisten omistamia panimoita ja tislaamoita, naiskarjankasvattajien kasvattamaa lihaa ja — kurssi – Media korostaa joitakin maailman parhaista naisurheilijoista.

Vuonna 2020 Nguyen näki protestin ja sosiaalisen aktivismin kukoistavan ympäri maata, erityisesti ympäröivän edustuksen eri aloilla. Naisena ruoka-alalla iski keittiökulttuurin ympärillä oleva laskelma sekä naisten urheilun jatkuva palkkaerot miesten urheiluun verrattuna.

Jenny Nguyen.
Sara Sorbo valokuvaus

“Nämä sosiaaliset liikkeet saivat minut todella miettimään, mitä voin tehdä”, hän sanoo. “Se oli kumppanini, joka sanoi: “Hei, tiedätkö kuinka olet vitsailenut urheiluliiveistä vuosia? Sinun pitäisi tehdä se.'”

Niin hän teki. Nguyen jäljitti Broadwaylla tilan, jossa oli tilaa 45–50 katsojalle, pyysi isänsä ja setänsä auttamaan ripustamaan viisi televisiota ympäri tilaa ja ryhtyi kehittämään ruoka- ja juomamenua. Urheiluliivit pelaavat mitä tahansa naisten urheilupelejä, joita pelataan televisiossa, satelliitissa tai kaapelissa, ja yhteistyössä Just Women’s Sportsin kanssa voit hankkia muuta digitaalista sisältöä pelaamiseen päivinä, jolloin mikään ei ole päällä. Keittiössä on urheilubaarin valmiustilaa, kuten hampurilaisia, puhvelinsiipiä ja nachoja, sekä ruokia, jotka saavat inspiraatiota Nguyenin perheen resepteistä. Baarin näkemys vauvan selän kylkiluista on valmistettu vietnamilaisen savipannun porsaan, kookosmaidon ja kalakastikkeen tyyliin, ruokalajin, jonka hänen äitinsä teki hänen ollessaan kasvamassa. tätinsä vietnamilaistyyliset siivet näkyvät myös ruokalistalla.

Nguyen ei halunnut vain televisioiden näyttävän lahjakkaita naisia; hän halusi listan esittelevän myös ruoka- ja juomateollisuuden naisia. Hän otti yhteyttä panimoihin, kuten Gracie Nelsoniin Migrationissa erityisyhteistyöstä Sports Bran kanssa, sekä Marissa Irishille Herbuchassa. Hän päätti luottaa voimakkaasti Freeland Spiritsiin cocktailmenun suhteen ja hankkia naudanlihaa Cory Carmanilta, Carman Ranchin omistajalta.

Nguyenille urheiluliivit eivät ole vain baari, joka pelaa WNBA-pelejä; hän halusi sen toimivan yhteisötilana kaiken ikäisille urheilijoille. Baarin seinillä olevat urheilumuistot ja julisteet keskittyvät naisurheilijoihin Serena Williams -julisteista Seattle Storm -lippuihin. Girls Build, voittoa tavoittelematon järjestö, joka opettaa tytöille rakentamisen ja puusepän perusasiat, toimittaa baariin huonekaluja, jotka ovat valmistaneet järjestön ohjelmiin osallistuvat tytöt. Baari on tarkoituksella kaiken ikäisille, joten nuoret tytöt voivat nauttia urheilusta ja löytää uusia roolimalleja.

“Siellä on kaikki tilastot naisten keskeyttämisestä urheilusta”, hän sanoo. “Urheilevilla tytöillä on korkeampi itsetunto, parempi vartalokuva… Jouduin miettimään, kuinka rintaliivit voisivat olla muutakin kuin vain paikka katsella naisten urheilua. Se antaa ihmisille tilaa olla yhdessä ja juhlia. Se alkoi katsomisesta, ja sitten se laajeni siihen, kuinka siitä voisi kasvaa isompi liike.

Sports Bra avataan osoitteessa 2512 NE Broadway, mieluiten huhtikuun alussa.

• Urheiluliivit [Official]
• Urheiluliivit [Kickstarter]

Leave a Comment