Vincent Zhou poissa eristäytymisestä pohtii olympialaisiaan ja sitä, kuinka hänen urheilunsa järkytti

Mitä Zhou katsoi? “Icarus”, hän sanoi. Venäläinen dopingdokumentti oli merkityksellinen valinta, sillä Zhoun pysyessä tässä hotellissa poissa kaaoksesta taitoluistelumaailma tärisi hänen ympärillään.

“Halusin vain ymmärtää historiaa hieman paremmin ja toivottavasti välttää sanomasta mitään typerää, josta en tiennyt”, hän sanoi.

Ennen positiivista testiä Zhou kuului USA:n ryhmään, joka sijoittui joukkuekilpailussa toiseksi. Hän olisi jäänyt väliin mitalitilaisuudesta, ellei Valievan tapaus olisi lykännyt juhlahetkeä. Ja huolimatta hänen peliensä pettymyksestä, Zhou voi päätyä kultaan – jos Valieva hylätään takautuvasti, kun hänen tapauksensa on ratkaistu. Hän pääsee olemaan osana hetkeä, jolloin urheilijat saavat mitalinsa, mutta Kansainvälinen olympiakomitea on sanonut, että niin ei tapahdu kisojen aikana. Zhoun ja hänen joukkuetoverinsa odottaessa 21-vuotias sanoi toivovansa, ettei prosessi kestä vuosia.

“Olen ylpeä siitä, että olen kilpaillut puhtaasti koko ikäni”, Zhou sanoi tällä viikolla puhelinkonferenssissa viikon mittaisen eristäytymisensä päätyttyä. “Ja se on varmasti aika järkyttävä ja pelottava tilanne, jossa meillä täällä on meneillään, jossa ymmärtäisin täysin, jos naiset eivät aivan luottaisi kilpailun rehellisyyteen ja kaiken rehellisyyteen.”

Vuoden 2018 kisoissa kuudenneksi sijoittuneella Zhoulla ei ollut mahdollisuutta kilpailla henkilökohtaisesta mitalista Pekingissä. Hän ei katsonut miesten kilpailua, koska se oli liian tunteellinen, mutta hän kehui tapaa, jolla amerikkalaiset Nathan Chen (kultamitalisti) ja Jason Brown (kuudes) esiintyivät. Ja nyt Zhou jää miettimään, kuinka hän saattoi päätyä sekoitukseen.

“Minulle oli myös erittäin vaikeaa nähdä tuloksia, koska tiesin, että olisin voittanut mitalin”, Zhou sanoi. “Olin harjoitellut johdonmukaisesti sillä tasolla, että pystyin toimittamaan tarpeeksi hyvin tehdäkseni tällaiset pisteet ja voittamaan pronssimitalin.”

Zhou aikoo kilpailla maailmanmestaruuskilpailuissa ensi kuussa, ja hän sijoittuu peräti kolmanneksi maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2019. Hän ei halua lisätä tapahtumaan liikaa paineita, mutta tavallaan Zhou sanoi, että kilpailu saattaa tuntua hieman hänen “henkilökohtaiset olympialaiset”.

Zhoun yksinäinen esitys Pekingissä tuli joukkuetapahtumassa, kun hän oli Yhdysvaltojen edustajana miesten vapaaluistelussa. Zhou ei suorittanut parastaan ​​ja sijoittui kolmanneksi viidestä kilpailijasta. Hän ei syytä sairauttaan ja huomauttaa, että hänellä ei ollut oireita tuolloin.

Mutta se testi, jonka hän teki sinä päivänä, oli lopulta positiivinen. Hän ei vieläkään tiedä, kuinka hän sai viruksen, ja muut yhdysvaltalaiset taitoluistelijat onnistuivat pysymään covid-vapaina. Amerikkalaiset käyttivät usein naamioita harjoitusten ja lämmittelyjaksojen aikana, kun heidän ei tarvinnut tehdä niin. Zhou oli myös ollut erittäin valppaana.

“Kaikkien Antarktikselle muuttamisen jälkeen olen mielestäni ryhtynyt moniin varotoimiin”, Zhou sanoi. “Yritän syödä pois ihmisistä. Pureskelen naamioni päällä. Mielestäni se on vain todella valitettavaa, huonon onnen isku.”

Zhou kuuli uutisen positiivisesta testistään samana päivänä, kun Yhdysvaltain joukkue voitti hopeamitalin. Luistelijat juhlivat yhdessä jäällä, mutta Zhou ei voinut osallistua. He nauhoittivat videoviestin Zhoulle ja tarjosivat myötätuntoa.

Zhou sanoi, että hänellä oli lieviä oireita, ja hän oli eristyksissä noin viikon. Hänellä oli hieman tilaa hotellihuoneessa, joten hän teki joitain jään ulkopuolella harjoituksia ja ohjelmointia. Hän yritti ottaa aikaa hengittääkseen ja pohtiakseen samalla pitäen yllä normaalia uni- ja ruokailuaikataulua.

“Se ei todellakaan ollut helppo viikko”, hän sanoi. “Joitakin päiviä [were] huonompi kuin muut, mutta tein parhaani tehdäkseni sen, mitä jokaisen olympialaisurheilijan pitäisi, jos jotain tällaista tapahtuu.

Hän sai tukea joukkuetovereiltaan, ystäviltään ja eräiltä julkkiksilta. Josh Groban, joka laulaa kappaleen, jota Zhou käyttää lyhytohjelmassaan, otti yhteyttä, ja se oli “todella terveellinen hetki”, hän sanoi.

Zhou, nyt eristäytyneenä, on palannut harjoitteluun ja osallistuu näyttelygaalaan. Hän halusi esittää lyhytohjelmansa, jonka hänellä ei ollut mahdollisuutta luistella Pekingissä, mutta se ei ole sallittua. Sen sijaan hän luistelee Harry Stylesin “Sign of the Times” -kappaleeseen.

“Sillä huolimatta”, Zhou sanoi, “sillä on varmasti enemmän merkitystä minulle, koska se koskettaa olympiajäätä.”

Leave a Comment