Kuinka paljon LeBron James voisi vaikuttaa hänen Bronnyn NBA-varastoonsa? Todennäköisesti enemmän kuin luulet

LeBron James Sr. oli luokkansa paras NBA-pelaaja käytännössä siitä hetkestä lähtien, kun hän pystyi nostamaan koripallon. Hän oli ihmelapsi, joka tunnistettiin tulevaisuuden supertähdeksi vuosia ennen kuin hänestä tuli ammattilainen, ja hän oli lähes yhtä varma kuin nuoret urheilijat koskaan. LeBron James Jr. puolestaan ​​on jotain hieman perinteisempää.

Puolivälissä juniorikauden Los Angelesissa Sierra Canyonissa 247Sports luokittelee Jamesin lukioluokkansa 34. parhaaksi pelaajaksi. Hänen asemansa mahdollisena on pudonnut sen jälkeen, kun hän saavutti lukiotason, sillä 247 sijoitti hänet sijalle 19 vuoden 2023 luokassa vielä syyskuussa 2020. Nyt? Hän ei ole edes entisen Cleveland Cavalierin korkeimmalle arvostetuin poika kyseisessä luokassa, sillä vuoden 2023 sadon otsikko on DJ Wagner, LeBronin entisen joukkuetoverinsa DaJuan Wagnerin poika. Neljän tähden sijoitus ei ole mitään ihmeellistä useimmille potentiaalisille asiakkaille. Se on melko alhainen mahdolliselle henkilölle, jonka nimi on kirjaimellisesti “LeBron James”.

Jos tämän kaliiperia ei olisi nimetty “LeBron Jamesiksi”, hänen odotettiin todennäköisesti viettävän useita vuosia yliopistossa kehittämään taitojaan ja valmistautumaan siirtymään korkeakoulutähdestä ammattipelaajaksi. Se ei kuitenkaan välttämättä ole Bronnyn luksusta, sillä hänen kuuluisempi isänsä on jo sitomassa oman uransa loppua poikansa uran alkuun.

“Viimeinen vuoteni pelataan poikani kanssa”, James Sr. kertoi The Athletic Saturday -lehdelle. “Missä tahansa Bronny on, siellä minä tulen olemaan. Tekisin mitä tahansa voidakseni pelata poikani kanssa yhden vuoden. Kyse ei ole rahasta siinä vaiheessa.”

Vanhin James ei ole asettanut lopullista aikataulua uransa päättymiselle. Hänen nykyinen Lakers-sopimuksensa päättyy vuonna 2023. Jos NBA:n yksi ja tehty -sääntöön ei tehdä yllättävää muutosta, hänen poikansa ei ole oikeutettu draftiin aikaisintaan vuonna 2024. Siinä vaiheessa LeBron James Sr. on lähellä 40-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän ei luultavasti halua olla siellä paljon pidempään. Vaikka hän tekisikin, jokainen hänen odottamansa ylimääräinen vuosi on sellainen, jolloin hän voi kärsiä loukkaantumisesta, joka estää heidän liittoutumisen. Siksi todennäköisyys viittaa siihen, että James Jr. pääsee NBA:n draftiin vuonna 2024 potentiaalisena henkilönä, jota ansioiden perusteella ei todennäköisesti valita ensimmäisellä kierroksella.

Ja siellä tämä kiinnostaa. Kyyninen näkemys LeBronin julistuksesta on, että hän on hyvin tietoinen poikansa sijoituksesta potentiaalisena henkilönä ja roikkuu oman jäähyväiskiertueensa porkkanaa houkutukseksi jollekin joukkueelle laatia Bronny. Jos tämä on hänen suunnitelmansa, se on hyvä. Puhtaasti strategisesta näkökulmasta katsottuna jopa yhden vuoden irti nelijalkaisesta LeBronista kannattaa sijoittaa yksi luonnosvalinta. Itse asiassa James voisi luultavasti muuttaa poikastaan, joka on tällä hetkellä varsinainen mahdollisuus, yhdeksi korkeammista valinnoista vuoden 2024 NBA-draftissa.

Viime kesäkuussa The Ringer’s Zach Kram mittasi kunkin NBA-draft-arpajaisten kolikkopelin tyypillisen arvon. Hän havaitsi, että vaikka lähes jokainen kolikkopeli oli tuottanut mahtavia pelaajia, useimpien valintojen mediaanituotto oli melko alhainen. Heidän alokassopimustensa neljän vuoden aikana 8. yleisvalinnan odotetaan tuottavan 6,8 voittoa enemmän kuin korvaus käyttämällä FiveThirtyEightin WAR-mittaria. No… James on tuottanut 6,6 voittoa enemmän kuin heidän standardinsa korvaaminen yksin tällä kaudella. Vain 41 ottelussa rikkinäisellä listalla James on tuottanut suunnilleen yhtä paljon kuin yleisvalinta nro 8 voisi odottaa uransa neljän ensimmäisen vuoden aikana.

Jamesin pitäisi teoriassa laskea jokaisen kauden myötä, ja tavallaan hän jo onkin. Hänellä on esimerkiksi uransa alhainen 5,6 vapaaheittoyritystä peliä kohden, ja suhteellinen lasku potkuissa per peli viittaa siihen, että hänen urheilullinen laskunsa rajoittaa sitä, kuinka usein hän voi hyökätä koriin. Silti kaiken kaikkiaan James tekee 29,1 pistettä per peli. Se on hänen uransa kolmanneksi suurin. Hän on kompensoinut sen muuttumalla huomattavasti paremmaksi hyppyampujaksi ja säilyttämällä pelin rikkovan syöttökykynsä. James ei todennäköisesti pysty vartioimaan eliittirikosta 40-vuotiaana, mutta on vain vähän todisteita, jotka viittaavat siihen, että hän ei voi olla merkittävä osa rikosta tuolloin.

Jopa Jamesin ei-supertähtiversio, joka ansaitsee alle markkina-arvon todennäköisesti vähimmäis- tai keskitason sopimuksella, on kunnollisen ensimmäisen kierroksen valinnan arvoinen sen perusteella, mitä näillä valinnoilla on tapana nettouttaa kauppamarkkinoilla. Vaikka Toronton ajat, jolloin 34-vuotiaan Charles Oakleyn yleisvalinta nro 5 luopui, ovat jo menneet, ensimmäisen kierroksen puolivälissä valintoja jaetaan ei-tähdille melko usein. Valikoima, jonka ennustettiin tulevan sijalle 18 (Derrick White) ja nro 24 (Caris LeVert), jaettiin muille kuin tähtille vuoden 2022 määräaikaan mennessä. Palaa hieman pidemmälle, ja paremmat valinnat ovat menneet paljon halvemmalla. Vuoden 2017 Wizards jakoi Bojan Bogdanovicin kolmeksi kuukaudeksi valinnan, josta tuli Jarrett Allen. Kilpailijat tekevät usein myöhempiä ensimmäisen kierroksen valintoja vuodeksi kerrallaan. James olisi ehkä arvokkain vuokrapelaaja koripallon historiassa.

Tämä arvo ei rajoitu siihen, mitä kentällä tapahtuu. Jamesin sopimuksen taloudellinen vaikutus on paljon suurempi. Vuonna 2018 SNY:n Ian Begley kertoi, että yksi omistusryhmä arvioi, että Jamesin palkkaaminen tuottaisi noin 65 miljoonaa dollaria vuodessa mille tahansa hänet allekirjoittaneelle joukkueelle. Koko ympäröivä yhteisö tuntee tämän vaikutuksen. Eräässä tutkimuksessa arvioitiin, että James loisi hieman alle 400 miljoonan dollarin arvoa Los Angelesin taloudelle viiden hypoteettisen kauden aikana Lakersissa. Lippujen hinnat ja pelipaidan myynti nousevat. Baarit ja ravintolat ovat täynnä. Elämme NBA-maailmassa, jossa Boston Celtics luovutti äskettäin luonnosvalintansa, josta tuli Desmond Bane, vain päästääkseen Enes Kanterin luksusverolaskuun. Riippumatta siitä, mitä heidän johtajansa neuvovat, on olemassa omistajia, jotka ovat valmiita luopumaan paremmista valinnoista Jamesin luomien taloudellisten mahdollisuuksien vuoksi.

Kun kaikki nämä yhteen lasketaan, sillä ei ole läheskään väliä, millainen tulevaisuus James Jr. osoittautuu. Hänen vedonlyöntiosakkeensa riippuu siitä, kuinka suuren valinnan jokin joukkue on valmis maksamaan hänen isänsä palveluksessa vuodeksi, ja mitä kauemmin James Sr on yksi NBA:n parhaista pelaajista, sitä korkeampi valinta päättyy. olemassa.

Leave a Comment