Odisha: Kaikkien uskontojen tarkoitus on ihmiskunnan hyvinvointi kokonaisuudessaan, sanoo presidentti Kovind

Erilaiset uskonnolliset perinteet ja käytännöt ovat vallitsevia eri puolilla maatamme, mutta heidän ainoa uskonsa on työskennellä kaikkien hyvinvoinnin puolesta pitäen koko ihmiskuntaa yhtenä perheenä, presidentti Ram Nath Kovind sanoi sunnuntaina. Hän puhui Gaudiya Math and Mission in Odishan Purissa perustajan Srimad Bhakti Siddhanta Saraswati Goswami Prabhupadin 150. syntymäpäivän kolmivuotisten juhlien avajaisten yhteydessä.

Presidentti sanoi, että Jumalaa palvotaan kaikissa muodoissaan. Mutta perinne Jumalan palvomisesta Bhakti-Bhavin (hartauden) kanssa on ollut merkittävä Intiassa. “Täällä monet suuret pyhät ovat harjoittaneet epäitsekästä palvontaa. Jopa tällaisten suurten pyhimysten joukossa Sri Chaitanya Mahaprabhulla on erityinen paikka. Hänen poikkeuksellisen antaumuksensa innoittamana suuri joukko ihmisiä valitsi Bhaktin tien”, sanoi presidentti. Presidentti Kovindin mukaan Sri Chaitanya Mahaprabhulla oli tapana sanoa, että ihmisten tulee muistaa Jumalaa nöyrällä asenteella pitäen itseään ruohoa pienempänä. “On oltava suvaitsevaisempi kuin puu, vailla minkäänlaista egon tunnetta ja täytyy kunnioittaa muita. Pitää aina muistaa Jumala. Hän huomautti, että tämä tunne löytyy kaikista Bhakti-Margin seuraajista. Hän sanoi, että Sri Chaitanya Mahaprabhun jatkuva rakkaus Jumalaa kohtaan ja pyrkimys yhdistää yhteiskunta tasa-arvon lankaan antaa hänelle ainutlaatuisen maineen Intian kulttuurissa ja historiassa.”

Puhuessaan tasa-arvosta yhteiskunnassa presidentti sanoi: “Bhakti-Margin pyhät olivat tuolloin vallinneen uskonnon, kastin, sukupuolen ja rituaaleihin perustuvan syrjinnän yläpuolella. Siksi kaikkien luokkien ihmiset eivät vain inspiroituneet niistä, vaan myös omaksuivat ne. turvapaikka tällä polulla. Guru Nanak Dev yritti rakentaa tasa-arvoista yhteiskuntaa kävellessään Bhakti-Margilla.” Presidentti sanoi, että Bhakti-Margin erikoisuus täydelliseen antaumukseen Jumalalle näkyy paitsi elämän henkisessä puolella myös jokaisen yksilön jokapäiväisessä elämässä. “Apua tarvitsevien palveleminen on ollut kulttuurissamme etusijalla. Lääkärimme, sairaanhoitajamme ja terveydenhuollon työntekijämme osoittivat tätä palveluhenkeä COVID-pandemian aikana. He olivat myös koronaviruksen tartunnan saaneet, mutta he eivät hävinneet niin äärimmäisissäkään olosuhteissa. rohkeutta ja sitoutuivat ihmisten kohteluun”, sanoi Ram Nath Kovind ja lisäsi, että koko maa olisi aina velkaa sellaisille sotureille.

Puhuessaan Swami Vivekanandasta hän sanoi: “Swami Vivekananda, kun hän esitteli Intian henkistä sanomaa maailman yhteisölle puheessaan Chicagossa vuonna 1893, sanoi, että aivan kuten eri paikoista peräisin olevat joet liittyvät lopulta mereen, samalla tavalla. , ihminen valitsee omasta tahdostaan ​​erilaisia ​​polkuja, nämä tiet saattavat tuntua erilaisilta, mutta lopulta kaikki saavuttavat Jumalan. Tätä Intian henkisen yhtenäisyyden periaatetta levittivät Ramakrishna Paramhansa ja Swami Vivekananda, jonka myös Kansakunnan Isä Mahatma omaksui Gandhi.” (I-KIRJAIN)

(Devdiscoursen henkilökunta ei ole muokannut tätä tarinaa, ja se on luotu automaattisesti syndikoidusta syötteestä.)

Leave a Comment