Oikeus on koko ihmiskunnan omatunto

Maailman sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivää muistellaan 20. helmikuuta kaikkialla maailmassa. Se aloitettiin vuonna 2009.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ulottuvuus on valtava. Sen piiriin kuuluvat myös lapset. Suojelemalla heidän lapsuuttaan ja oikeuksiaan voidaan toteuttaa unelma sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Lapset ovat tulevaisuus, joten on tärkeää kiinnittää huomiota heihin ensin.

Täällä keskustellaan syrjäytyneistä lapsista, jotka vastustaessaan lapsityövoimaa, lapsiavioliittoja ovat jatkuvasti mukana levittämässä koulutuksen valoa niille, joita emme halua tavoittaa. Nämä lapset mahdollistavat oikeudenmukaisuuden kaikille lapsille.

Nikita täytti koulun vapautuneet englannin ja sanskritin opettajien paikat

Kun otetaan huomioon Nikitan perhetausta, voisi ihmetellä, kuinka hän onnistuu saamaan haluamansa?

16-vuotiaan Nikitan, joka asuu Garhissa, pienessä kylässä Rajasthanin Alwarin alueella, molemmat vanhemmat ovat päivittäisiä palkkatyöläisiä. Mutta hän oli niin päättäväinen jatkaa opintojaan, että hänen vanhempansa joutuivat kumartamaan häntä ja hän joutui maksamaan opinnoistaan.

Nikita kilpailee Bal panchayatin vaaleissa ja voittaa valtavalla äänestyksellä ja hänestä tulee Bal Mitra Gramin (BMG) lapsisarpantsi. BMG kutsuu sellaisia ​​kyliä, joissa ei ole yhtään lapsityöläistä ja kaikki lapset käyvät koulua.

Tulemalla lapsisarpanksi Nikita varmistaa, että hänen koulussaan on puhdasta ja turvallista juomavettä kaikille lapsille. Keskipäivän aterioissa ei pitäisi olla syrjintää.

Leikkipaikka tulee varustaa. Kun Nikita saa tietää, että sanskritin ja englannin opettajia ei ole nimitetty hänen kouluinsa 10 vuoteen, hän kirjoittaa useita kirjeitä mlalleen Gram panchayatin ja opetusosaston avulla.

Nikitan satyagraha opettajien nimityksistä jatkuu, kunnes sanskritin ja englannin opettajat palautetaan hänen kouluun. Nikita on inspiroitunut ja saanut vaikutteita opettamisen ja kirjoittamisen työstä ja hän haluaa tulla opettajaksi. Hänen toiveensa on, että kaikki lapset saisivat koulutuksen.

Kajal Kumari lopetti lapsiavioliittonsa ja lähetti 20 lapsityöläistä kouluun

Kajalin perheessä ei ollut lukutaitoa seitsemään sukupolveen. Kaikki perheenjäsenet, vanhemmat, sisarukset ja Kajal itse työskentelivät kiillenpoimijoina Koderman kiillekaivoksissa kesäkuun 2. päivän leipää varten.

Näissäkin epäsuotuisissa olosuhteissa hän on tehnyt sitä, mikä voi olla inspiraationa köyhille ihmisille. Hänestä tuli ensimmäinen tyttö kylässään, joka läpäisi 12. sijan. Myös huippunumeroiden kanssa. Hän lopetti rohkeasti myös lapsiavioliittonsa.

Kun Kajal oli 12-vuotias, hän otti yhteyttä Kailash Satyarthi Children’s Foundationiin (KSCF) ja sen työstä vaikuttuneena kilpaili Bal Panchayatin vaaleista.

Työntekijöiden avulla hän sai 20 lapsityöläistä vapaaksi kiillekaivoksista ja kirjoiti heidät kouluihin. Kymmenen vuotta sitten yksikään tyttö hänen kylässään ei käynyt koulua. Mutta nyt jokainen lapsi on koulussa.

Siellä ei ole lapsityövoimaa eikä lapsiavioliittoja ole rekisteröity. Nyt kun koulut ovat avautuneet, Kajal antoi verkkokoulutusta 25 opiskelijan ryhmälle sitä edeltävän lukituksen aikana.

Halima on sen upean tytön nimi, joka on läpäissyt 10. kokeen 76 prosentin arvosanalla turvattomuuden ja köyhyyden ympäristössä.

Kun häneltä kysyttiin, kuinka hän sai niin erinomaisia ​​arvosanoja, hän vastasi, että hän ei antanut minkään puuttumisen tunteen päästä ylitse. Keskityi aina kohteeseen.

Koderman piirikunnan Debuadihin kylässä asuva Halima joutui valitsemaan kiillekaivoksissa jatkaakseen opintojaan. Hän on Bal Panchayatin aktiivinen jäsen.

Hän levittää nopeasti ihmisten keskuudessa tietoisuutta koulutuksen ja siisteyden tärkeydestä kylässään ja paikkakunnallaan. Säännöllinen ovelta ovelle-vuorovaikutus kyläläisten kanssa ja lasten kouluun lähettäminen on tullut osaksi hänen rutiinia.

On syytä mainita, että Halima on varmistanut monien lasten pääsyn kouluihin. Kun hän saa ihmiset tietoisiksi lapsityövoimasta ja lapsiavioliitoista, hän joutuu kohtaamaan myös kyläläisten vastustusta.

Häneen on hyökätty monta kertaa. Mutta hän ei anna periksi ja sanoo, että vaikka suuren tarkoituksen toteuttamisesta aiheutuisikin pieni menetys, sen tappion kantamisessa ei pitäisi olla ongelmaa.

Neeraj Murmu pyyhkii lukutaidottomuuden pimeyttä perustamalla kylään koulun

Jos selvitys Neerajin elämästä on tehty, hän näyttää olevan hyvin rikas. Ylioppilastutkinnon suorittanut Neeraj aloitti lapsityövoiman 10-vuotiaana elättääkseen perhettä.

Hän työskenteli työmiehenä kiillekaivoksissa koko päivän ja opiskeli lyhtyjen valossa yöllä. Mutta tuli myös päivä, jolloin aurinko nousi hänen elämässään ja hän vapautui lapsityövoimasta.

Päästyään lapsityövoimasta Neeraj aloitti työskentelyn liittymällä Bal Mitra Gramin (BMG) tiedotuskampanjoihin. Hän alkoi vakuuttaa yhteiskuntansa ihmisiä ja alkoi ilmoittaa heidän lapsensa kouluihin.

Askeleen edellä Neeraj perusti myös koulun köyhille heimolapsille Duliakaramin kylään Giridihin alueella Jharkhandissa. Sen kautta hän kouluttaa noin 150 lasta yhdessä yhteisön kanssa.

Neeraj haluaa polttaa sosiaalisten pahojen holin koulutuksen valolla. Nähdessään tämän Neerajin kyvyn ja intohimon hänelle on myönnetty viime vuonna myös Britannian arvostettu Diana-palkinto.

.

Leave a Comment