USA:n virustapaukset, sairaalahoidot jatkuvat tasaisessa laskussa | Terveysuutisia

LEAH WILLINGHAM ja JONATHAN MATTISE, Associated Press

Keskimääräiset päivittäiset COVID-19-tapaukset ja sairaalahoidot jatkavat laskuaan Yhdysvalloissa, mikä osoittaa, että omikronimuunnoksen pito on heikkenemässä koko maassa.

Lauantaina ilmoitettujen vahvistettujen tapausten kokonaismäärä ylitti tuskin 100 000:ta, mikä on jyrkkä lasku viiden viikon takaisesta noin 800 850:stä tammikuussa. 16, Johns Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan.

New Yorkissa tapausten määrä väheni yli 50 % viimeisen kahden viikon aikana.

“Luulen, että laskuun vaikuttaa tietysti se, että omikronista alkaa loppua tartuttavia ihmisiä”, sanoi tohtori Thomas Russo, professori ja tartuntatautipäällikkö Buffalon yliopiston Jacobsin lääketieteellisen ja biolääketieteen tiedekunnan yliopistosta.

Poliittiset sarjakuvat

COVID-19-sairaalahoidot ovat vähentyneet tammikuun kansallisesta seitsemän päivän keskiarvosta, joka oli 146 534. 20 – 80 185 viikolla, joka päättyy 13. helmikuuta, Centers for Disease Control and Prevention COVID-tietoseurannan mukaan.

Kansanterveysasiantuntijat sanovat olevansa toiveikas, että lisää laskuja on edessä ja että maa on siirtymässä pandemiasta “endeemiin”, joka on johdonmukaisempi ja ennakoitavampi. Monet ilmaisivat kuitenkin huolensa siitä, että rokotteiden lisääntyminen Yhdysvalloissa on edelleen ollut odotuksia alhaisempi, ja huolta, jota COVID-19-rajoitusten poistaminen pahentaa.

Dr. William Schaffner Vanderbiltin yliopiston lääketieteellisestä korkeakoulusta sanoi sunnuntaina, että tapausten ja sairaalahoitojen määrän lasku on rohkaisevaa. Hän myönsi, että sillä on todennäköisesti paljon tekemistä lauman immuniteetin kanssa.

“Omicronin kolikolla on kaksi puolta”, hän sanoi. ”Huono asia on, että se voi levitä moniin ihmisiin ja tehdä heistä lievästi sairaita. Hyvä asia on, että se voi levitä moniin ihmisiin ja tehdä heistä lievästi sairaita, koska näin tehdessään se on luonut paljon luonnollista immuniteettia.”

Schaffner sanoi kuitenkin, että on liian aikaista “nostaa suoritetun tehtävän lippua”. Kansanterveysasiantuntijana hän sanoi olevansa mukavampi, jos lasku jatkuu vielä kuukauden tai kaksi.

“Jos olen huolissani, se on, että interventioiden ja rajoitusten poistaminen saattaa tapahtua hieman enemmän innostuneesti ja nopeammin kuin tekee minusta mukavan”, hän sanoi. “Oma pieni sananlaskuni on, että parempi pitää naamaria kuukausi liian kauan, kuin ottaa naamio pois kuukausi liian aikaisin ja yhtäkkiä saa uuden nousun.”

Virkamiehet monissa osavaltioissa leikkaavat rajoituksia ja sanovat luopuvansa koronaviruspandemian pitämisestä kansanterveyskriisinä ja siirtyvänsä sen sijaan ennaltaehkäisyyn keskittyvään politiikkaan.

Perjantain tiedotustilaisuuden aikana Utahin kuvernööri. Spencer Cox ilmoitti, että osavaltio siirtyy huhtikuusta alkaen hänen kutsumaansa “steady state” -malliin, jossa Utah sulkee massatestauspaikat, raportoi COVID-19-tapausten määrästä harvemmin ja neuvoo asukkaita tekemään henkilökohtaisia ​​valintoja hallita virustartunnan riskiä.

“Nyt, haluan tehdä selväksi, tämä ei ole COVIDin loppu, vaan se on loppu – tai pikemminkin alku – COVIDin hoitamiselle kuten teemme muita kausiluonteisia hengitystieviruksia”, republikaani sanoi.

Myös Boston poisti perjantaina kaupungin rokotuskäytännön, joka edellytti suojelijoita ja sisätilojen henkilökuntaa osoittamaan todisteet rokotuksesta.

“Tämä uutinen korostaa edistystä, jota olemme saavuttaneet taistelussamme Covid-19:ää vastaan ​​rokotteiden ja tehosteiden ansiosta”, Bostonin pormestari Michelle Wu sanoi Twitterissä.

Tri. Amy Gordon Bono, Nashvillen perusterveydenhuollon lääkäri, sanoi, että nyt ei ole aika vähentää rokotusponnisteluja, vaan tuplata niitä. Keväällä 2021, kun rokotteita oli entistä helpommin saatavilla, Yhdysvallat oli “innokas julistamaan COVID-itsenäisyyden”, hän sanoi. Sitten tuli delta- ja omikronipiikki.

Bono, joka osallistui lääketieteelliseen kouluun Tulane-yliopistossa New Orleansissa, sanoi, että Yhdysvaltojen tulisi lähestyä COVIDia kuin hurrikaanikausi.

“Sinun on opittava elämään COVIDin kanssa ja sinun on opittava siitä”, hän sanoi.

Yksi haaste on, että jokaisella alueella on ainutlaatuinen maisema, hän sanoi. Esimerkiksi Amerikan eteläosassa monia rajoituksia on poistettu joksikin aikaa tai niitä ei ole koskaan ollut olemassa. Silti se on myös alue, jolla rokotusasteet ovat suhteellisen alhaiset.

“Olemme kärsineet niin paljon, ja jos on olemassa tapa lievittää tulevaa kärsimystä, se on rokotetumpi yhteisö”, hän sanoi.

Buffalossa Russo sanoi näkevänsä kaksi mahdollista tulevaa tulosta. Yhdessä Yhdysvalloissa on melko hiljainen kevät ja kesä immuniteetin ollessa edelleen vahva. Hän sanoi tuossa skenaariossa, että immuniteetti todennäköisesti heikkenee ja uusia tapauksia ilmaantuu kylminä kuukausina flunssakauden aikana, mutta toivottavasti ei vakavaa nousua.

Toisessa – kansanterveysasiantuntijoita koskevassa – uusi variantti kehittyy ja kiertää immuniteettiseinän, joka muodostui sekä omikronin infektioista että rokotuksista.

“On suuri kysymys, voiko tällainen variantti kehittyä, eikö?” hän sanoi. “Tämä on huolenaihe, joka meidän on selvitettävä. Omicron oli ensimmäinen versio siitä, ja siellä on sellainen sanonta, että “no, ajan myötä virukset kehittyvät vähemmän virulentiksi”, mutta se ei pidä paikkaansa. Virukset kehittyvät voimaan tartuttaa meidät.”

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment