COVID-19: Terveysalan työntekijöitä kohtaa “vaarallinen laiminlyönti”, varoittaa WHO, ILO |

Noin 115 500 terveydenhuollon työntekijää kuoli COVID-19:ään pandemian ensimmäisen 18 kuukauden aikana, mikä liittyi “systeemiseen suojatoimien puutteeseen”, he huomauttivat.

Maailman terveysjärjestön (WHO) ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) yhteisessä toimintapyynnössä YK:n elimet korostivat, että koronaviruskriisi oli osaltaan lisännyt terveydenhuollon työntekijöiden “raskaita verotuloksia”.

“Jo ennen COVID-19-pandemiaa terveysala oli yksi vaarallisimmista toimialoista”, sanoi WHO:n ympäristö-, ilmastonmuutos- ja terveysministeriön johtaja Maria Neira.

Fyysinen vamma ja uupumus

“Vain muutamalla terveydenhuollon laitoksella oli työterveyden ja -turvallisuuden hallintaohjelmia”, tohtori Neira jatkoi. “Terveysalan työntekijät kärsivät infektioista, tuki- ja liikuntaelinten sairauksista ja vammoista, työväkivallasta ja häirinnästä, työuupumuksesta ja allergioista huonon työympäristön vuoksi.”

Tämän korjaamiseksi WHO ja ILO ovat julkaisseet uudet maakohtaiset ohjeet terveyskeskuksille kansallisella ja paikallisella tasolla.

“Tällaisten ohjelmien tulisi kattaa kaikki työperäiset vaarat – tarttuvia, ergonomisia, fyysisiä, kemiallisia ja psykososiaalisia”, virastot huomauttivat ja lisäsivät, että valtiot, jotka ovat joko kehittäneet tai panevat aktiivisesti täytäntöön työterveys- ja työturvallisuusohjelmia terveysympäristöissä, ovat havainneet vähentämistä. työhön liittyvät tapaturmat ja sairaudesta johtuvat poissaolot sekä työympäristön, tuottavuuden ja terveydenhuollon työntekijöiden pysyvyyden parantaminen.

Työntekijöiden oikeudet

“Kaikkien muiden työntekijöiden tavoin heidän pitäisi nauttia oikeudestaan ​​ihmisarvoiseen työhön, turvallisiin ja terveellisiin työympäristöihin sekä sosiaaliseen suojeluun terveydenhuollon, sairauspoissaolojen ja ammattitautien ja vammojen osalta”, ILO:n ILO:n alakohtaisen politiikan osaston johtaja Alette van Leur vaati.

Kehitys tapahtuu, kun virastot ilmoittivat, että enemmän kuin joka kolmas terveyslaitos puuttuu hygieniapisteistä hoitopisteissä, kun taas harvemmalla kuin kuudella maalla oli kansallinen politiikka terveellisten ja turvallisten työympäristöjen edistämiseksi terveydenhuollossa. alalla.

“Sairauspoissaolot ja uupumus pahensivat terveydenhuoltoalan työntekijöiden pulaa ja heikensivät terveydenhuoltojärjestelmien kykyä vastata lisääntyneeseen hoidon ja ennaltaehkäisyn kysyntään kriisin aikana”, sanoi James Campbell, WHO:n terveysalan työvoimaosaston johtaja.

“Tämä opas antaa suosituksia siitä, kuinka oppia tästä kokemuksesta ja suojella terveydenhuoltoalan työntekijöitämme paremmin.”

Leave a Comment