Itä-Tennessee Sunrise -seinämaalaus omistettu

Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022

Konsepti, jonka RB Morris kehitti toimiessaan Knoxvillen ensimmäisenä runoilijana (2016-1018), East Tennesseen auringonnousu Taiteilija Robert Felkerin seinämaalaus esiteltiin virallisesti Parkridgen yhteisölle viime viikon lopulla. Felker kehitti ja toteutti työn vuonna 2021 Parkridge Community Organizationin avulla ja tuella sekä Randy ja Jenny Boydin, Adrienne Websterin, Luciennen sekä John ja Stephanie Felkerin yksityisellä rahoituksella.

Kelle Shultz, toimitusjohtaja, Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022
Gabe Bolas, KUB:n toimitusjohtaja, Knoxville Habitat for Humanityn hallituksen puheenjohtaja, Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022
Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022

Seinämaalaus, joka sijaitsee Habitat for Humanity -toimistorakennuksen edessä osoitteessa 1501 Washington Avenue, sisältää paitsi herra Felkerin taiteen myös lainauksen Jimmy Carterin runosta. Entinen presidentti Carter on tunnettu työstään Habitat for Humanityn kanssa. Habitat-sivustolta:

Siitä lähtien, kun presidentti ja rouva aloittivat työnsä Habitat for Humanityn kanssa vuonna 1984. Carter on auttanut rakentamaan, kunnostamaan ja korjaamaan 4 390 kotia 14 maassa yhdessä yli 104 000 vapaaehtoisen kanssa vuotuisen työprojektinsa kautta. Perustamisestaan ​​vuonna 1976 lähtien Habitat on palvellut yli 22 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

Tapahtumassa Knoxville Habitatin toimitusjohtaja Kelle Shultz esitteli projektin. KUB:n toimitusjohtaja ja Knoxville Habitat Boardin puheenjohtaja Gabe Bolas ilmaisi arvostavansa, kun taas RB kertoi projektista ja luki koko runon seinämaalauksesta. Robert Felker, joka on myös taiteilija upealle seinämaalaukselle Tennesseen yliopiston konferenssirakennuksen vieressä kävelysillan alla Clinch Avenuella, puhui myös Lynne Randazzo Parkridge Community Organizationista.

Rouva Shultz ilmaisi kiitollisuutensa seinämaalauksen kehittämisessä ja toteutuksessa tehdystä työstä. Hän kertoi tarinan Jimmy ja Rosaland Carterin osallistumisesta Habitatille, joka alkoi pian hänen presidenttikautensa päättymisen jälkeen. Hän kertoi myös olleensa läsnä hänen ensimmäisessä julkisessa lausunnossaan syyskuun 11. päivän 2001 iskujen jälkeen.

RB Morris, Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022

RB sanoi, että projekti, jonka hän halusi tuoda kaupunkiin runoilijana, oli “sanamaisemaa”, joka integroi sanoja kaupunkiin. Se alkoi Cormac McCarthyn lainauksella Clinch Avenuen seinämaalauksessa, jonka parissa hän työskenteli Robertin kanssa. Hän havaitsi Habitat for Humanity -seinän, ja presidentti Carterin heille tekemän työn ja hänen runoutensa huomioon ottaen se vaikutti luonnolliselta sopivalta.

Kaupungin rohkaisemana hän sai Carter-säätiöltä ja kustantajalta luvan käyttää lainausta ja sisällyttää koko runon seinämaalaukseen kiinnitettyyn tauluun. Sitten hän lähestyi Habitatia ja kertoi heille, mitä hän oli tehnyt. Habitat tuki, mutta kaupunki ilmaisi huolensa.

Taiteilija Robert Felker, Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022
RBMorris ja Robert Felker, Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022

“Seuraavaksi tiedät, että olemme pandemiassa. Ja minusta tuntuu kauhealta, kun menen presidentin luo ja sanomme, että aiomme tehdä jotain ja sitten olla tekemättä sitä. Kaupunki suostui RB:n ottamaan projektin itse ja hän otti yhteyttä Robert Felkeriin. He pystyivät järjestämään rahoitusta, ja hän sanoi, että Parkridgen yhteisö oli erittäin tukeva.

Robert Felker päätti huomautuksen sanomalla, kuinka innoissaan hän oli alusta lähtien, kun RB lähestyi häntä. Hän puhui siitä, kuinka kannustavia yhteisön jäsenet olivat kulkiessaan ohi ja kuinka harvinaista on, että taiteilija voi olla vuorovaikutuksessa yleisön kanssa työskennellessään. Monet auttoivat vapaaehtoispäivänä, jolla hän työskenteli matkan varrella. Hän sanoi, että projekti oli ilo. Hän sanoi:

Toivon, että kun ihmiset kohtaavat seinämaalauksen, he ajattelevat sanoja ja mitä se merkitsee heille ja kun he katsovat kuvaa, he näkevät ja aistivat toivon ja mahdollisuuden, jonka jokainen uusi päivä tuo mukanaan.

Lynne Randazzo, Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022
Dedication for Habitat for Humanity, Tennessee Sunrise Mural, 1501 Washington Avenue, Knoxville, helmikuu 2022

Lynne ilmaisi kiitollisuutensa siitä, mitä taide tekee yhteisön hyväksi. “Emme ole monesta asiasta samaa mieltä, mutta tämä oli asia, josta kaikki olivat yksimielisiä, että pidimme siitä ja halusimme auttaa.”

Jimmy Carterin vaeltajat vierailevat kylässämme

Kun eräät runoilijat tulivat Plainsiin eräänä yönä,

kaksi kitaroiden kanssa, heidän runojaan opetettiin

miltä näyttää ja ehkä nauraa

mitä olimme ja tunsimme ja ajattelimme.

Sen jälkeen kiiruhdin kirjoittamaan

haparoimassa, miksi meidän pitäisi välittää

kaukaisesta nälkäisestä lapsesta.

Kysyin, kuinka voimme rakastaa pelkoa

ja sodan kuolema, rauhan hylkääminen

heikkoutena; kuinka runoilija voi uskaltaa

tuoda esiin muistista

sinne haudatut häiritsevät näyt,

ja miksi tuskin ymmärrämme

mitä tapahtuu avaruudessa.

löysin

sanani virtasivat harvoin, ja sitten

Käännyin lähempiin yksinkertaisempiin teemoihin:

poni, äiti sairaanhoitajana,

hanhien näky, valaiden laulut,

laidunportti, rasistinen kirous,

possumin metsästys, taistelurukous.

Opin runoudesta sen taiteen

on parhaiten johdettu taidettomista asioista,

että mysteereitä voitaisiin tutkia

ja ymmärtänyt siitä, mikä kumpuaa

mahdollisimman vapaasti mielestäni ja sydämestäni.

Leave a Comment