Peking aloittaa paralympiavalmistelut korostaen ihmisyyttä, lämpöä ja huomattavaa huolenpitoa

Kolme lumiukkoa seisoo kansallisstadionin ulkopuolella 21. helmikuuta 2022, jossa Peking isännöi talviparalympialaisia ​​maaliskuussa. Valokuva: IC

Pian Pekingin 2022 talviolympialaisten onnistuneen päätökseen saattamisen jälkeen Peking on alkanut vaihtaa tilojaan ja paikkojaan talviolympialaisista talviparalympialaisiin, jotka alkavat 4. maaliskuuta ja joihin osallistuu noin 600 urheilijaa ympäri maailmaa.

Kaikkien aikojen suurimmalla Kiinan urheiludelegaatiolla, jossa on yhteensä 217 henkilöä talviparalympialaisiin, viranomaiset, organisointihenkilöstö ja vapaaehtoiset kolmella kilpailualueella – Pekingissä, Yanqingissa ja Zhangjiakoussa – ovat valmistaneet teknologioilla varustettuja esteettömiä tiloja ja paikkoja. suunnittelu, joka korostaa inhimillistä, lämmintä ja huomattavaa hoitoa.

Kiinan vammaisten liiton puheenjohtaja Zhang Haidi nimitettiin valtuuskunnan johtajaksi. Kiinan valtuuskuntaan kuuluu 217 jäsentä, mukaan lukien 96 urheilijaa, 68 mies- ja 28 naisurheilijaa sekä 121 valmentamisesta, avustamisesta ja terveydenhoidosta vastaavaa työntekijää, Kiinan vammaisten liiton maanantain tiedotteen mukaan.

Zhang oli myös kiinalainen chef de mission Tokion paralympialaisissa vuonna 2021.

Urheilijoiden keski-ikä on 25 vuotta – nuorin 17 ja vanhin 45. Heistä 85 osallistuu talviparalympialaisiin ensimmäistä kertaa, mikä on 88,5 prosenttia kokonaismäärästä.

Vaikka olympiatuli sammutettiin sunnuntai-iltana ja ihmiset jättävät jäähyväiset talvikisoihin, yleisön intohimo jääurheilua ja kansainvälistä urheilutapahtumaa kohtaan jatkuu, sillä osa kisoissa noin kuukauden intensiivistä työtä viettäneestä henkilökunnasta ja vapaaehtoisista työskentelee nyt paralympialaisten avauskello.

“Koska Pekingin 2022 talviolympiakylä toimii myös paralympiakylänä, olympiaurheilijoiden käyttämät hotellihuonetarvikkeet vaihdetaan ja valmistetaan paralympiaurheilijoita varten”, Olympiakylän viestinnästä vastaava Zhao Yawei kertoi Global Timesille. maanantaina.

Koska osa urheilijoista lähtee kylästä tiistaina, kylän muutostyöt alkavat 23. helmikuuta ja on saatava päätökseen 44 tunnin sisällä, ja osa paralympiaurheilijoista kirjautuu sisään kylän ennakkoavajaisten aikana, mikä tekee valmistelutehtävistä kiireellisempi, Zhao sanoi ja totesi, että muutostyöt, esimerkiksi maisema-asetukset, kuten rakastetuin maskotti Bing Dwen Dwen, korvataan paralympialaisten maskottilla Shuey Rhon Rhonilla, kiinalaisen lyhdyn lapsella.

Joitakin opasteita ja opasteita, kuten vammaisten käytävien kylttejä, pystytetään, hän sanoi.

Pekingin esteettömien tilojen ja ympäristön yleinen taso täyttää paralympialaisten järjestämisen vaatimukset, Pekingin vammaisten liiton varapuheenjohtaja Dong Lianmin kertoi sunnuntaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Toistaiseksi Peking on suorittanut useita koekierroksia 108 asiaan liittyvällä tapahtumapaikalla ja ympäröivällä alueella, 8 kilpailupaikalla ja kahdessa olympiakylässä (paralympiakylät), jotka kaikki ovat saavuttaneet täysin virtaviivaistetun esteettömän järjestelyn, Dong sanoi lehdistötilaisuudessa ja huomautti, että viranomaiset kiinnittivät huomiota yksityiskohtien suunnitteluun.

Esimerkiksi stadionin katsomoiden paras paikka on varattu pyörätuolin käyttäjille, ja pukuhuoneet, wc:t ja esteettömät huoneet ovat kalteva, pyöristetyt kulmat ja matalat tasot.

Paralympialaisten järjestelyjen standardien on täytettävä kansainvälisen paralympiakomitean vaatimukset, ja myös vapaaehtoistemme työn ja parasurheilijoiden avustamisen tulee täyttää vaatimukset, pekingilainen vanhempi urheilukommentaattori Wang Dazhao sanoi Globalille. Ajat maanantaina.

Aiemmin Kiina oli luottanut hallitukseen ja siviiliasioiden osastoon vammaisten asioiden hoitamisessa ja heidän olojensa parantamisessa, mukaan lukien huomion kiinnittäminen vammaisten urheilutoimintaan, mutta sosiaaliset instituutiot ovat olleet vain vähän sitoutuneita, Wang huomautti.

“Tilanne on suurelta osin parantunut vuodesta 2008, jolloin Kiina järjesti ensimmäiset paralympiakisansa, sillä laitteet, kuten sokea jalkakäytävä ja esteettömiä tiloja. Ihmisten ajattelutavan muuttamisessa on kuitenkin tehtävä enemmän työtä”, Wang sanoi ja huomautti, että Paralympialaiset voisivat innostaa useampia vammaisia ​​rohkeuteen elää ja tulla kohdelluksi tasavertaisesti.

4.–13. maaliskuuta järjestettävässä paralympialaisissa visiona on “Joyful Rendezvous upon Pure Ice and Snow” ja kunnioitetaan Kiinan muinaisia ​​perinteitä, kunnioitetaan vuoden 2008 Pekingin paralympialaisten perintöä ja edistetään arvoja. ja visio olympialaisista ja paralympialaisista Kansainvälisen olympiakomitean mukaan.

Paralympialaisten vapaaehtoisten koulutus on jo alkanut. Zhang-niminen vapaaehtoinen Zhangjiakoun kilpailuvyöhykkeeltä kertoi maanantaina Global Times -lehdelle, että tapahtumassa noudatetaan samoja epidemian vastaisia ​​toimenpiteitä, kun taas vapaaehtoisia on pyydetty kiinnittämään huomiota tekoihinsa ja kielellään palvelujen tarjoamisessa.

“Meitä ei esimerkiksi kannusteta olemaan liian avuliaita, elleivät urheilijat pyydä apua”, Zhang sanoi.

Leave a Comment