Comcast NBCUniversal Accelerator -ohjelma, joka keskittyy urheiluteknologian aloittamiseen

Tammikuussa 2020 Comcast Corp. ilmoitti käynnistävänsä ohjelman urheiluteknologiaan keskittyville startup-yrityksille. Ajatuksena oli, että televiestintäjätti ottaisi pieniä osakeosuuksia alkuvaiheessa olevista lupaavista yrityksistä ja tarjoaisi niille pääomaa ja pääsyn korkean tason johtajiin auttamaan niitä hiomaan liiketoimintasuunnitelmiaan.

Kaksi kuukautta myöhemmin, kun koronaviruspandemia alkoi ja urheilumaailma suljettiin, Comcastin johtajat ihmettelivät, tulisiko aloite koskaan käyntiin. Mutta tällä viikolla, lähes kaksi vuotta myöhemmin, Comcast toivottaa toisen luokan startup-yritykset tervetulleeksi ohjelmaan, jota kutsutaan virallisesti Comcast NBCUniversal SportsTech Acceleratoriksi. Ohjelma keskittyy yrityksille seuraavilla aloilla: media ja viihde; fani/pelaaja sitoutuminen; urheilijan/pelaajan suorituskyky; joukkueen ja valmentajan menestys; paikka- ja tapahtumainnovaatiot; fantasiaurheilu ja vedonlyönti; esports; ja urheiluliiketoimintaa.

“Siinä vaiheessa (pandemian alkamisen jälkeen) se oli tavallaan kuin “Voi luoja, mitä nyt tehdään?”, sanoi Jenna Kurath, kiihdytinohjelman johtaja ja startup-kumppanuuksien varapuheenjohtaja. Comcast. “Mutta itse asiassa innovaation tarve ja kyky tehdä asioita eri tavoin muuttivat painopistealueitamme.”

Pandemia on todellakin nopeuttanut teknologian kasvua urheilussa, kun liigat, joukkueet ja sijoittajat arvioivat uudelleen liiketoimintaansa ja etsivät innovatiivisia tapoja tehdä asioita tehokkaammin. Comcastin ensimmäinen SportsTech-kiihdytin alkoi helmikuussa 2021 10 startupilla, ja se tehtiin käytännössä pandemian vuoksi.

Tämän vuoden ohjelma on samanlainen, koska siinä on 10 startuppia ja se kestää 12 viikkoa. Mutta vaikka suurin osa ohjelmoinnista ja istunnoista suoritetaan virtuaalisesti, osallistujat kokoontuvat henkilökohtaisesti muutaman päivän ajan maaliskuun lopussa ja huhtikuun alussa Teksasissa ja pääsevät katsomaan NASCAR-kilpailun kulissien taakse Circuit of The Americas -radalla. Austinissa, PGA Tourin Valero Texas Open San Antoniossa ja WrestleMania 38 Dallasissa.

Yhteensä 811 startuppia haki tämän vuoden ohjelmaan, jota tukee ja johtaa Boomtown, Boulder, Colo., yritys, joka on työskennellyt satojen startup-yritysten kanssa sen perustamisesta vuonna 2013 lähtien. Hallitus koostuu kolmesta Comcastin johtajasta ja kahdesta Boomtownin johtajat valitsivat 10 osallistuvaa yritystä.

Jokainen yritys saa 50 000 dollarin sijoituksen, joka jaetaan tasaisesti Comcastin ja Boomtownin kesken, vastineeksi osakeosuudesta yrityksestä. Seuraavien 12 viikon aikana startupeille on räätälöity ohjelma, joka auttaa heitä liiketoimintastrategiassa, markkinoinnissa, rahoituksessa ja muissa aiheissa.

Jokaiselle startup-yritykselle on nimetty neuvonantaja, joka on Comcastin tytäryhtiön (NBC Sports, Sky Sports, Golf Channel ja Comcast Spectacor, Philadelphia Flyersin jääkiekkojoukkueen ja Philadelphian Wells Fargo Centerin omistaja) tai PGA Tourin johtaja. , WWE, NASCAR ja kolme Yhdysvaltain olympiaurheilujärjestöä: US Ski & Snowboard, USA Cycling ja USA Swimming.

“50 000 dollaria on hyvin nimellinen sijoitus dollarin näkökulmasta”, Kurath sanoi. “Kyse on todellakin yhteyksistä ja pääsystä sekä syvemmän ymmärryksen antamisesta (aloitusyrityksille) ohjelmasta ja siitä, mitä he saavat siitä irti.”

Hän lisäsi: “Tulet usein huomaamaan, että yritys tulee paikalle ja he sanovat: ‘Minun täytyy vain selvittää markkinointi’, ja sitten he ymmärtävät: ‘Odota hetki, luulin olevani kuluttajatuote, mutta minulla on parempi leikki valkoisissa merkinnöissä ja B2B:ssä (business-to-business). Tämä muuttaa täysin koko markkinoille pääsyn strategiasi, joka lopulta päätyy markkinointisuunnitelmaasi. Monta kertaa siellä ovat ohjelman pivoteja.”

Viime vuoden 10 startupin kohortista on tähän mennessä ollut 29 pilottiohjelmaa, joissa yrityksillä on ollut mahdollisuus testata, toimiiko heidän tuotteensa/innovaationsa tosielämässä, ja viisi kaupallista sopimusta, joissa yritykset tekivät tuloja tuottavia sopimuksia. Kaupallisiin toimiin kuuluivat XiQ, joka kehitti digitaalisen avaimen golfkärryille ja allekirjoitti sopimuksen Comcastin omistaman GolfNow-tii-ajan varaussovelluksen kanssa, ja Eon Media, joka teki sopimuksen kolmen yhdysvaltalaisen olympiaurheiluorganisaation kanssa käyttääkseen yhtiön teknologiaa havaitsemiseen. näytön logot urheilutapahtumien aikana ja mitata tällaisten logojen ja sponsoroinnin arvoa.

Rahan kannalta katsottuna ohjelma ei ole valtava investointi Comcastille, joka tuotti viime vuonna 116,4 miljardia dollaria tuloja ja on 50 suurimman yhdysvaltalaisen yrityksen joukossa markkina-arvoltaan. Silti yritys näkee ohjelman olevan potentiaalinen suuri voitto tiellä tai ainakin antaa katsauksen yrityksiin, jotka ovat teknologian kärjessä.

“Yksi tärkeimmistä näkökohdista, miksi teemme tätä työtä startup-yritysten kanssa, on pitää yrittäjähenkinen ajattelutapa elossa ja hyvin yrityksessämme”, Kurath sanoi. ”Kun työntekijämme pääsevät töihin yrittäjän kanssa, se innostus ja ajattelutapa jatkuvasti haastavista oletuksista, testaamisesta, kokeilusta, iteraatiosta, se todellakin pitää meidät paljon yrittäjällisempinä, mikä ei ole helppoa meidän kokoisellemme yritykselle. .”

Tänä vuonna SportsTech-kiihdyttimeen valitut yritykset ovat:

· BookSeats.com, jonka avulla ihmiset voivat varata lentoja, hotelleja ja lippuja tapahtumiin;

· HeadVantage, joka kehittää kameraa, joka näyttää urheilijan näkökulman;

· Ice Cream Social, sosiaalisen median alusta;

LetzChat; palvelu, joka kääntää puhelut, tekstiviestit ja muut asiakasvuorovaikutukset toiselle kielelle;

· Local Sports Network, digitaalisen median yritys lukion urheiluun;

· Meetlete, alusta, jonka kautta fanit voivat tavata suosikkiurheilijoitaan;

MoneyLine, fantasiaurheilusovellus;

Movrs, tekoälyyn perustuva alusta, joka seuraa urheilijoiden liikkeitä;

tiptap, langaton vastaanotin, jonka avulla ihmiset voivat suorittaa maksuja ja lahjoittaa rahaa; ja

· Uru Sports, ammattimainen sosiaalinen verkostoituminen urheilijoille.

.

Leave a Comment