Idahon jatkuvat COVID-19-kustannukset: 27,5 miljoonaa dollaria terveydenhuollon henkilökunnalle ja kasvavat

Saattaa olla mahdotonta laittaa hintalappua koronaviruspandemian kustannuksille Idaholle ja idahoalaisille.

Mutta raportointi Idaho Capital Sun havaitsi, että yksi pieni pala kriisi on maksanut veronmaksajille yli 27,5 miljoonaa dollaria. Sen verran osavaltio on maksanut liittovaltion urakoitsijalle ylimääräisten terveydenhuoltotyöntekijöiden tuomisesta järjestelmän taipuessa COVID-19-potilaiden painon alle.

FEMA rahoittaa valtiota niin kauan kuin se täyttää tietyt vaatimukset.

Yksi pala COVID-19:n veronmaksajille aiheuttamasta taloudellisesta verosta

Nämä miljoonat dollarit sisältävät vain sen, mitä Idahon osavaltion hallitus on tähän mennessä maksanut ACI Federalille, liittovaltion urakoitsijalle terveydenhuollon kriisihenkilöstöstä.

Se ei sisällä Idahon sairaaloiden ja pitkäaikaishoidon laitosten omasta kassasta kulutettua vuodepaikkaa henkilökunnan pitämiseen. Se ei myöskään sisällä kustannuksia toisesta terveydenhuollon työntekijöistä, jotka on juuri lähetetty Idahoon sopimuksen perusteella.

“Tällä hetkellä 12 laitoksessa on tällä hetkellä (ACI Federal) lääkintähenkilöstöä pelissä”, Ben Roeber, Idahon hätätilanteiden hallinnan viraston valmius- ja suojeluosastopäällikkö, sanoi haastattelussa viime tiistaina.

“Asiat muuttuvat päivä päivältä”, hän sanoi. “Meillä on tilat, jotka osoittavat: “Pyysimme 10, mutta (nyt) tarvitsemme vain viisi.”

ACI Federal lähetti viime viikolla yhteensä 485 terveydenhuollon työntekijää sairaaloihin, hoitokoteihin, hoitopalveluihin ja poliklinikoihin, Roeber kertoi Sunille.

Pieni osa pandemialaskusta

Federal Emergency Management Agency korvaa Idaholle sen ACI Federalille suorittamat maksut – mutta vain jos rahat menevät sinne, minne niiden on tarkoitus mennä. Roeberin tehtävänä on varmistaa, että lääkintähenkilöstöä tarvitaan COVID-19-potilaiden hoitoon.

Vaikka sairaalassa olisi vähän henkilökuntaa, koska sen työntekijät ovat sairastuneita COVID-19:ään, he eivät voi saada henkilöstöapua, ellei heillä ole COVID-19-potilaita.

Idaho Office of Emergency Management kertoi viime viikolla, että FEMA oli tähän mennessä korvannut Idaholle 11,8 miljoonan dollarin maksut ACI Federalille.

Idahon kuvernööri Brad Little ilmoitti viime kuussa, että hän oli pyytänyt 503 lisää terveydenhuoltohenkilöstöä auttamaan Idahoa FEMA-järjestelyn kautta.

Suurin osa näistä työntekijöistä työskentelee nyt kaikkialla osavaltiossa, Idahon OEM-virkailijat sanoivat.

TULEE AAMUN OTSIKOINTIIN TOIMITUKSESSA

Miten FEMA-henkilöstö toimii?

Kun Idahon kuvernööri Brad Little julisti poikkeustila koronaviruspandemian vuoksi maaliskuussa 2020 se käynnisti prosessin, jonka avulla Idaho voisi saada FEMA:n apua kriisissä – ja apua sairaalan henkilöstön kanssa, sillä tuhansia COVID-19-potilaita joutui sairaalaan.

Saadakseen veronmaksajien rahoittamaa apua Idahon terveydenhuoltoorganisaatioiden on käytävä läpi monivaiheinen prosessi. He ottavat yhteyttä kansanterveyspiiriinsä – esimerkiksi Boiseen, joka on Central District Health – ja lähettävät yksityiskohtaisen hakemuksen.

Idaho Department of Health and Welfare ja Idaho Hospital Association auttavat Idahon OEM:tä “tarkistamaan ja priorisoimaan – tietäen, että meillä on rajalliset resurssit – mihin nämä resurssit on mentävä”, Roeber sanoi.

He tarkastelevat kaikkea siitä, voidaanko terveydenhuollon henkilökuntaa siirtää sairaalasta toiseen, paikallisiin COVID-19-aktiivisuuden trendeihin ja testipositiivisuusasteisiin.

Ilman FEMA:n henkilökuntaa “olemme heti takaisin kriisistandardeissa”

Vaikka ei ole koskaan ollut harvinaista, että Idahon terveydenhuoltolaitokset palkkasivat “matkustajia” täyttämään työvoimansa avoimia työpaikkoja, pandemia loi vaarallisen epäsuhdan kriittisesti sairaiden potilaiden ja heitä hoitavien ihmisten määrän välillä. Tästä syystä Idaho päätyi “hoidon kriisistandardeihin”.

Idahon terveys- ja hyvinvointijohtaja Dave Jeppesen poisti viime viikolla hoidon säännöstelyprotokollan käytöstä kolmannen kerran – tuolloin se koski vain Lounais- ja Keski-Idahon eteläosaa – mutta varoitti, että sairaalat ja pitkäaikaishoidon laitokset vajosivat edelleen kriisi.

Sillä ei ole väliä, onko Idaho kriisistandardeissa vai ei, OEM-virkailijat selittivät.

“Varmasti, jos ottaisimme pois 485 työntekijää (käytettiin helmikuun puolivälistä lähtien), olisimme heti takaisin kriisin hoitostandardeissa, joten emme käytä sitä ratkaisevana tekijänä”, Roeber sanoi.

Ja vaikka Idaho on saattanut nousta virallisesta kriisinimityksestä, “puutteita on edelleen”, Roeber sanoi. Apua saavat terveydenhuoltolaitokset “voisivat ottaa enemmän”, hän sanoi. “Luulen, että he ovat kiitollisia kaikesta, mitä voivat saada.”

Matt McCarter, Idahon hätätilanteiden hallinnan apurahahaarajohtaja, totesi, että Kootenai Healthilla Pohjois-Idahossa on ollut “noin 700 avointa työpaikkaa jo jonkin aikaa. Siitä puuttuu paljon sairaalan henkilökuntaa leikkauksen suorittamiseksi.”

Coeur d’Alenen sairaala on yksi niistä, jotka “ovat pystyneet käyttämään paljon FEMA:n henkilöstöä”, hän sanoi.

Hoitohenkilökunnan tukipyyntö
Terveydenhuollon laitosten on toimitettava tämä lomake ja sopimus oman alueensa terveyspiirille. Lomake auttaa virkamiehiä määrittämään, onko pyyntö oikeutettu henkilöstöön ACI Federalin kanssa tehdyn osavaltion sopimuksen mukaisesti, ja miten parhaiten tukea rajoitettu määrä terveydenhuoltoalan työntekijöitä. (Voit selata koko asiakirjaa napsauttamalla kuvan alaosaa.)

Leave a Comment