Iowa House äänesti transsukupuolisten tyttöjen tyttöurheilun kieltämisestä

Iowa House on hyväksynyt lain (HF 2416), joka sallisi vain naisiksi syntyneiden ihmisten harrastaa tyttöjen tai naisten urheilua. Transsukupuolisten tyttöjen pitäisi kilpailla poikien kanssa.

Ehdotusta muutettiin niin, että se kattaa sekä julkiset että yksityiset peruskoulut. Se kattaa myös yhteisön korkeakoulut sekä julkiset ja yksityiset korkeakoulut ja yliopistot, jotka ovat NCAA:n ja NAIA:n jäseniä.

Rep. Skyler Wheeler, R-Orange City, sanoi, että miehillä on urheilullisia etuja naisiin nähden, mikä antaisi transsukupuolisille naisille kilpailuedun. Hän sanoi, että kielto loisi tasapuoliset toimintaedellytykset varmistamalla, että syntyessään naiset urheilijat eivät menetä paikkoja joukkueissa transsukupuolisille tytöille ja naisille.

“Kukaan ei kyseenalaista (tyttöjen) kilpailukykyä ja heidän tahtoaan”, Wheeler sanoi. “Miesten ja naisten fysiologisessa koostumuksessa on suuri ero. He ovat valtavassa epäedullisessa asemassa etenkin painissa kilpailemisen suhteen.

Rep. Art Staed, D-Cedar Rapids, sanoi, että Wheelerin ja muiden republikaanien väittämän kilpailukykyongelman olemassaolosta ei ollut “vihaakaan”.

“Tyttöjen urheilua ei tarvitse pelastaa tai pelastaa”, Staed sanoi. “Tämä yritys on pakottaa transsukupuoliset tytöt pelaamaan poikien joukkueessa ja se on kohtuuton hyökkäys jo syrjäytyneitä lapsia vastaan.”

D-Windsor Heightsin edustajainhuoneen vähemmistöjohtaja Jennifer Konfrst sanoi, että ehdotus pakottaisi koulut kohtelemaan transsukupuolisia oppilaita eri tavalla urheilun aikana kuin luokkahuoneessa.

“Kun koulun virkailijat tunnustavat, että transsukupuolinen tyttö on tyttö päivällä, mutta sitten kohtelevat häntä kuin hän olisi poikaa harjoituksen alkaessa, se loukkaa oppilasta ja häiritsee koulun käytäntöä kohdella lapsia oikeudenmukaisesti.”

Iowa Girls High School Athletic Union sallii tällä hetkellä transsukupuolisten tyttöjen kilpailla, jos he tunnistautuvat naiseksi sekä koulussa, sosiaalisesti että kotona, mutta Rep. Wheeler sanoi, että organisaatio “etsii ohjausta” lainsäätäjältä.

Lakiesitys hyväksyttiin puoluerajoilla republikaanien hallitsemassa parlamentissa äänin 55–39. Samanlainen lakiesitys on myös keskusteltavana senaatissa (SF 2342), joka sisältää julkiset yliopistot, joita valvoo Iowa Board of Regents, mutta ei muita yksityisiä korkeakouluja.

Rep. Jeff Shipley, R-Birmingham, ehdotti muutosta, joka olisi vienyt edustajainhuoneen ehdotusta vielä pidemmälle, jolloin koulupiirit olisivat alttiina oikeudenkäynneille jopa oppilaan transsukupuolisen identiteetin vahvistamisesta.

Shipley vertasi sukupuolidysforiaa, sairautta, joka eroaa transsukupuoliseksi tunnistamisesta, syöpään ja ehdotti, että koulujen tulisi reagoida tunnistamalla vain oppilaan sukupuoli syntyessään.

“Sarkoomaa hoidettaisiin aggressiivisilla hoidoilla syöpäkasvun poistamiseksi tai parantamiseksi, ja samaa lääketieteellistä kehystä tulisi soveltaa lapsiamme vaikuttavien identiteettihäiriöiden epidemiaan”, Shipley sanoi ja lisäsi, että lainsäätäjien ei pitäisi “taivuta maailmaa sopusoinnussa muiden mielenterveysongelmien kanssa.”

Shipleyn tarkistus epäonnistui, ja demokraatit moittivat hänen vertailuaan.

“Lapset, jotka ovat transsukupuolisia, eivät ole samanlaisia ​​lapsia, joilla on syöpä”, Konfrst sanoi. “Lapsilla, jotka ovat transsukupuolisia, ei ole mielisairautta. Lapset, jotka ovat transsukupuolisia, ovat lapsia.”

Presidentti Joe Bidenin viime vuonna antamassa toimeenpanomääräyksessä todettiin, että transsukupuolisia opiskelijoita suojellaan liittovaltion syrjinnän vastaisten lakien nojalla, eikä heiltä pitäisi evätä pääsyä kouluurheiluun.

Rep. Mary Wolfe, D-Clinton, sanoi, että edustajainhuoneen lakiesitys vaatisi oikeudellista haastetta, jos se hyväksytään, koska sen sijaan, että se kohdistuisi mahdollisesti epäreilun kilpailun tapauksiin, se kattaa kaikki transsukupuoliset tyttöurheilijat, jopa ne, jotka eivät ole kilpailukykyisiä urheilulajissaan.

”Ei siksi, että hän muodostaisi minkäänlaisen riskin saada epäreilu etu jollekin tytölle, vaan siksi, että hän on transtyttö. Se on laittoman syrjinnän määritelmä”, Wolfe sanoi. “Suurin osa näistä lapsista, jos he harrastavat joukkueurheilua, heillä ei ole sen enempää etua kuin kenelläkään muulla.”

Wheeler vastasi, että hänen mielestään yhdenkään tytön ei pitäisi antaa menettää paikkaa koulunsa tai yliopistonsa joukkueessa.

“Vaikka se olisi yksi tapaus. Vaikka se on yläkoulun penkkipaikka”, Wheeler sanoi. “En välitä mikä se on. Syrjäytät biologisen tytön omassa sarjassaan ja omassa lajissaan. En välitä siitä, ovatko he parhaista parhaita vai huonoimpia, sillä on merkittäviä etuja.”

Ainakin 10 osavaltiota on säätänyt lakeja, jotka rajoittavat transsukupuolisten naisten ja tyttöjen osallistumista urheiluun vuodesta 2020 lähtien. Idahon, Länsi-Virginian, Arkansasin, Floridan ja Tennesseen lait ovat osa käynnissä olevia tuomioistuinhaasteita.

Leave a Comment