Oisin Murphy: Champion jockey -pelikielto helmikuuhun 2023 asti Covid- ja alkoholirikkomuksista

Oisin Murphy on ollut flat racingin mestarijockey vuosina 2019, 2020 ja 2021

Mestarijockey Oisin Murphy on saanut 14 kuukauden pelikiellon sen jälkeen, kun hän myönsi rikkoneensa koronavirusprotokollaa, johtaneensa harhaan British Horseracing Authorityä (BHA) ja vahingollisesta käyttäytymisestä sekä kahdesta alkoholirikkomuksesta.

Murphy, 26, myönsi kaikki syytteet riippumattomassa oikeudessa tiistaina.

Keskeytys on aikaistettu 8. joulukuuta nimellä Murphy luopui ajokorttistaan hakea tukea, kun siitä veloitettiin.

Se tarkoittaa, että hän voi hakea lisenssiään uudelleen ennen 16. helmikuuta 2023.

Murphy sai viisi syytettä, joista kaksi liittyi epäonnistuneisiin alkoholitesteihin viime vuoden touko- ja lokakuussa ja erilliset syytteet BHA:n harhaanjohtamisesta tai yrittämisestä johtaa hänen sijaintiaan 9.–12.9.2020, sekä pääsystä kilparadalle Covid-protokollia rikkoen. ja toimimalla tavalla, joka vahingoitti hevosurheilun mainetta.

Irlantilainen oli lähtenyt lomalle 9.-12.9.2020 Kreikan Mykonoksen saarelle, joka oli tuolloin Covidin punaisella listalla, mutta hän oli yrittänyt vakuuttaa virkamiehet, että hän oli ollut Como-järvellä Italiassa.

Hän sai kolme 11 kuukauden pelikieltoa kahdesta Covid-rikkomuksesta ja urheilun mainetta vahingoittavasta käytöksestä, kaikki samaan aikaan, sekä 31 111 punnan sakko.

Hänelle annettiin myös 10 päivää aikaa positiiviseen alkoholitestiin Chesterissä 5. toukokuuta ja vielä 90 päivää toiseen positiiviseen, joka kirjattiin Newmarketissa 8. lokakuuta – hänen toinen ja kolmas rikkomuksensa säädetyn ajanjakson aikana, mikä laukaisi pitkän kiellon.

Murphy sai kolmen kuukauden pelikiellon marraskuussa 2020 sen jälkeen, kun hän antoi positiivisen kokaiinitestin, vaikka tutkijat ei kiistänyt väitettään että hän oli niellyt huumeita vahingossa seksuaalisen kohtaamisen kautta käyttäjän kanssa.

Lausunnossaan Murphy sanoi, että alkoholiriippuvuus oli saanut hänet tekemään “vakavia” virheitä, ja lisäsi, että hän alkoi kohdata ongelma vasta Newmarket-baarissa tapahtuneen tapauksen jälkeen 7. lokakuuta – päivää ennen kuin hän epäonnistui alkoholitestissä. kolmas kerta.

“Seuraavana aamuna ystäväni alkoivat kertoa minulle tarinoita siitä, mitä olin tehnyt, ja paniikki iski. Tajusin, että juomiseni ei ollut hallinnassa. En koskaan juonut aamulla, mutta illalla saatoin juoda lasillisen viiniä tai 10 ,” hän sanoi.

“Käytin lokakuun 8. päivään, kunnes sain vihdoin periksi ja tajusin, että paineen selviytymisongelmani olivat saaneet minut kehittymään alkoholiriippuvuuteen.

“En pystynyt kumoamaan valheita ja petosta. Nyt kun olen raittiina, olen eri ihminen ja olen melko varma, että en olisi tehnyt näitä virheitä raittiina, mutta en voi palata ajassa taaksepäin. Pelkään, että ne olivat vakavia ongelmia.

“Kohtelin menestystä ja epäonnistumista samalla tavalla. Juoma oli kivi, jolle hukkuin. Ihmiset olivat kertoneet minulle, että näin voisi tapahtua, mutta en onnistunut välttämään sitä ja jouduin ansaan.

“Sinä päivänä, kun noutin mestaruuden, siinä ei ollut mitään iloa minulle. Myönnän kaikki rikkomukset ja toivon vain, että olisin voinut käsitellä niitä paremmin.”

Tiistain kuulemisen jälkeen BHA sanoi: “Herra Murphyn sääntörikkomukset olivat erittäin vakavia, piittaamattomia ja mahdollisesti uskomattoman vahingollisia urheilulle. Ne vaaransivat hänen kollegansa ratsastajat ja kilpa-alan osallistujat.

– Yhteenvetossaan riippumaton paneeli totesi, että herra Murphyn käytös oli arvotonta urheilijalle ja edelliselle mestarille, ja hän oli pettänyt kollegansa ja urheilun.

“Työstämme kuitenkin myös sen, että herra Murphy myönsi myöhemmin täysin julkisesti nämä rikokset, eikä halunnut kiistää sääntörikkomuksia tämänpäiväisessä istunnossa. Hän myönsi myös täydelliset ja avoimet henkilökohtaiset taistelunsa.

“Pyydämme myös kaikkia urheilun toimijoita kunnioittamaan hänen fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistaan ​​ja kuntoutuksen tarpeestaan ​​antamia tunnustuksia. BHA tarjoaa kaiken tuen, jota herra Murphy pyytää tässä meneillään olevassa prosessissa.”

Bannerikuvien lukeminen BBC:n ympärillä - SininenAlatunniste - Sininen

Leave a Comment