Pandemiaapumenot menevät kodittomien, mielenterveyden hyväksi

Asunnottomuus, asunnot, mielenterveys ja yritystuki ovat Arapahoen piirikunnan tähän mennessä suunnittelemien kymmenien miljoonien menojen pääkohteita saatuaan varoja liittovaltion pelastussuunnitelmalain mukaisesti.

American Rescue Plan Act on 1,9 biljoonan dollarin taloudellinen elvytyslaki, joka allekirjoitettiin maaliskuussa 2021 ja jonka tavoitteena on tukea talouden ja kansanterveyden toipumista COVID-19-pandemiasta, lääni sanoi lehdistötiedotteessa.

Lääni on alkanut jakaa vuonna 2021, helmikuussa, saamiaan liittovaltion varoja. 11 tiedote julkistettiin.

“Arapahoe County on näiden varojen vastuullinen taloudenhoitaja jakamalla ne sinne, missä niitä eniten tarvitaan koko yhteisössä”, sanoi Nancy Jackson, Arapahoe Countyn valittujen johtajien, piirikunnan komissaarien hallituksen puheenjohtaja.

“Olemme jo aloittaneet lukuisten ohjelmien ja aloitteiden luomisen tai laajentamisen sellaisten ongelmien ratkaisemiseksi, jotka jäävät normaalien budjettirajojemme ulkopuolelle ja joita COVIDiin liittyvät tekijät pahensivat”, Jackson jatkoi.

Mihin dollarit menevät

Lääni jakaa 127,5 miljoonan dollarin osuutensa seuraavien useiden vuosien aikana tiedotteen mukaan.

Liittovaltion rahoitus tarjoaa mahdollisuuden auttaa läänin pandemian jälkeistä talouden elpymistä useilla alueilla ja monenlaisille yhteisöille, mukaan lukien pienet yritykset ja järjestöt sekä teollisuudenalat, joihin COVID vaikutti suhteettomasti, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan läänin komissaarit pitivät 14 tiedotuskokousta ymmärtääkseen yhteisön tarpeita ja pyytääkseen rahoitusehdotuksia.

Alkuperäiset rahoitussuunnitelmat keskittyvät ihmisiin – erityisesti haavoittuviin väestöryhmiin – ja talouden sektoreihin, joihin pandemia on vaikuttanut suhteettomasti, ja jotka sisältävät (tähän mennessä myönnetyillä kokonaismäärillä):

• Yritystuki: 12 806 500 $

• Asunnottomuus ja asuminen: 20 000 000 dollaria

• Mielenterveys: 8 572 060 dollaria

• Piiritoiminta: 8 116 000 dollaria

• Koulutus: 11 000 000 dollaria

• Fyysinen terveys: 1 590 000 dollaria

• COVID-vastaus: 5 200 000 dollaria

• Haavoittuva väestö: 5 725 000 dollaria

Lääni voisi esimerkiksi tarjota miljoona dollaria aloitteelle nimeltä “Valmiina töihin – West Side”, joka on mahdollinen pyrkimys yhdistää asunnottomuutta kokevat ihmiset työllisyyteen ja asumiseen, läänin verkkosivuston mukaan.

Ready to Work on vakiintunut ohjelma, jolla on menestyneet paikat Aurorassa ja Boulderissa läänin mukaan.

Arapahoe Countyn tarjoamaa rahoitusta voitaisiin hyödyntää paikallisten kumppaneiden – Englewoodin, Sheridanin ja Littletonin “Tri-Cities” -koalitioiden kanssa ohjelman kehittämisen tukemiseksi läänin länsiosassa, verkkosivuilla sanotaan.

Viime vuonna Englewoodin, Littletonin ja Sheridanin johtajat hyväksyivät Tri-Citiesin kodittomien toimintasuunnitelman, joka oli suunniteltu toteutettavaksi seuraavan kolmen vuoden aikana.

Suunnitelman suositusten joukossa on luoda “keskusnavigointikeskus” – omistettu tila, joka auttaa asunnottomuutta kokevia ihmisiä oppimaan palveluista ja hakemaan ohjelmia, kuten tarjolla olevia asumispalveluita, suunnitelmassa sanotaan.

Toinen esimerkki Arapahoen menosuunnitelmista, maakunta voisi tarjota 300 000 dollaria suunnitellulle Tri-Cities Navigation Centerille läänin verkkosivuston mukaan.

Jälleen läänin tarjoamaa mahdollista rahoitusta hyödynnettäisiin “Tri-Cities” -ryhmän kanssa ohjelman kehittämisen tukemiseksi, ja lääni voisi myös tarjota keskukselle lisähenkilöstötukea käyttämällä olemassa olevia resursseja ja henkilöstöä. Nettisivu.

Lisätietoja yksittäisistä hankkeista ja rahoituksen hyväksymisprosessista saa osoitteesta arapahoegov.com/ARPA. Saat lisätietoja napsauttamalla jotakin luettelossa olevista linkeistä.

Muut rahoituksen puolensa

Läänin liittovaltion varoja koskevien suunnitelmien ensimmäinen käyttöönotto auttaa käynnistämään joidenkin yhteisön kumppanien hankkeet ja ohjelmat, tiedotteessa sanotaan.

“Monissa tapauksissa varat, jotka hallitus on alustavasti osoittanut näille aloitteille, kattavat vain osan niiden kustannuksista, joten nämä kumppanit voivat nyt hyödyntää sitoumuksemme auttaa keräämään mitä tahansa lisärahoitusta, jota he tarvitsevat”, lääni sanoi tiedotteessa.

Viime kuukausien aikana hallitus on pitänyt “opintokokouksia” tarkastellakseen rahoitussuosituksia ja tehdäkseen määrärahoja, joista jotkin ovat alustavia lisätietojen ja viimeisteltyjen liittovaltion määräysten perusteella, tiedotteen mukaan.

“Rahastot auttavat vakauttamaan erittäin epävarmaa tilannetta viimeisten 20 kuukauden aikana auttamalla meitä käynnistämään, jatkamaan ja laajentamaan lukuisia aloitteita useilla eri aloilla”, lääni sanoi tiedotteessa.

Liittovaltion lainsäädännössä päätettiin, että nämä kertaluonteiset varat tulee syntyä ennen 31. joulukuuta 2024, ja ne on käytettävä tai saatava päätökseen 31. joulukuuta 2026 mennessä. Tiedotteen mukaan läänin yksittäiset yhteisöt ovat myös saaneet omia liittovaltion määrärahoja.

Leave a Comment