Tiedemiehet kehottivat keskittymään ihmiskunnalle hyödylliseen tutkimukseen

LAHORE: Punjabin yliopiston Solid State Physicsin huippuyksikön järjestämä neljännen päivän viides kansainvälinen konferenssi alkoi täällä maanantaina.

Avajaisseremoniassa puhunut PU:n varakansleri prof Niaz Ahmad Akhtar kehotti tutkijoita keskittymään niihin tutkimusprojekteihin, jotka voivat edistää positiivisesti yhteiskunnan sosioekonomista kehitystä.

Luonnontieteiden dekaani, professori Muhammad Sharif, johtaja, professori Saira Riaz, tutkijat, tiedekunnan jäsenet ja opiskelijat osallistuivat tapahtumaan, kun taas tutkijat Pakistanista ja muista maista, mukaan lukien Iso-Britannia, Saksa, Kiina, Brasilia jne. osallistui konferenssiin myös verkossa.

Professori Niaz sanoi, että tutkijoiden tulisi keskittyä tutkimukseen, joka hyödyttää ihmiskuntaa, ja lisäsi, että “voisimme vahvistaa paikkamme maailmassa tutkimustyömme ja saavutustemme avulla.” Hän sanoi, että kaikkialle maahan perustetuille osaamiskeskuksille pitäisi saada enemmän rahoitusta, jotta ne voisivat tuottaa parempia tuloksia. Tohtori Muhammad Sharif sanoi, että kansainväliset konferenssit olivat paras lähde tutkia uusinta tutkimustyötä asiaankuuluvilla aloilla. Hän sanoi, että PU:n Solid State Physicsin huippuyksikön tutkijat työskentelivät asianomaisten alojen kehittämiseksi saatuaan MPhil- ja PhD-tutkinnon. Tohtori Saira Riaz sanoi, että konferenssissa 16 kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua tutkijaa ilmaisee tutkimustyötään eri aiheista kahdeksassa teknisessä istunnossa. Hän sanoi, että konferenssissa esitetään 216 julistetta ja 184 suullista esitystä.

UVAS: Kolmipäiväinen käytännön koulutus “Pastöroidun ja maustetun maidon oppimisteknologiat” päättyi Eläinlääkintä- ja eläintieteiden yliopistossa (UVAS) täällä maanantaina. UVAS:n varakansleri, professori Nasim Ahmad johti päätösseremoniaa ja jakoi todistukset osallistujille. Noin 18 osallistujaa/ammattilaista julkisen ja yksityisen sektorin meijeriteollisuudesta osallistui työpajaan. Sillä välin UVAS Qiraat ja Naat -seura järjestivät ensimmäisen vuotuisen tapaamisen ja valanottoseremonian kaupungin kampuksella maanantaina.

Professori tohtori Nasim Ahmad johti valanottotilaisuutta ja vannoi valan uusille viranhaltijoille. Seremoniaan osallistuivat tunnetut Naat Khawan Akhter Hussain Qureshi, prof. tohtori Kamran Ashraf, prof. tohtori Aneela Zameer Durrani, prof. tohtori Muhammad Yasin Tipu ja suuri joukko opiskelijoita ja tiedekunnan jäseniä.

Leave a Comment