Ensimmäinen musta mies, joka nimettiin palvelemaan Charlestonin 14. piispana

CHARLESTON, SC (WCSC) – Charlestonin roomalaiskatolinen hiippakunta esitteli Charlestonin uuden 14. piispan tiistaiaamisella ilmoituksella.

Rev. Paavi Franciscus valitsi Jacques E. Fabren, 66, piispa Robert E. Guglielmonen seuraajaksi, joka ilmoitti jäävänsä eläkkeelle joulukuussa 2020.

“Mitä tahansa teemme yhdessä, on varmistaa, että jätämme kirkon, joka on vahvempi, yhteiskunnasta, joka on vahvempi ja yhteiskunnasta, joka voi hyväksyä kaikki ja löytää heidän paikkansa ja käyttää niitä lahjoja, jotka Jumala on meille antanut. , me kaikki”, Fabre sanoi. “Jos meillä on yksi ihmiskunta, sitä me olemme, yksi ihmiskunta, voimme tuoda sen ihmiskunnan yhteen ja voimme tehdä sen ja voimme paremmin.”

Fabre, syntynyt Port-au-Princessa, Haitissa, pitää piispaksi valitun arvonimen, kunnes hänet asetetaan virkaan 29. huhtikuuta.

Sillä välin Guglielmone palvelee hiippakuntaa apostolisena hallintovirkailijana.

”Yhden asian olen oppinut pappina, ja teen sen täsmälleen samoin, en koskaan aloita mitään uutta. Emme keksi pyörää. Rakennamme vain löytämäsi päälle. Ja aion rakentaa siihen, mitä löysin, mitä olet tehnyt, piispa”, Fabre sanoi. “Jos meillä on yksi ihmiskunta, sitä me olemme, yksi ihmiskunta, voimme tuoda sen ihmiskunnan yhteen ja voimme tehdä sen ja voimme paremmin.”

Sen lisäksi, että hän on Charlestonin ensimmäinen musta piispa, hän on myös Charlestonin hiippakunnan ensimmäinen uskonnollisen järjestyksen pappi, joka tulee St. Charlesin lähetyssaarnaajista.

Fabre toimii tällä hetkellä järjestelmänvalvojana San Felipe de Jesús Missionissa Forest Parkissa, Georgiassa ja paikallisena Scalabrinian-pappien esimiehenä Atlantassa, Georgiassa.

Fabre muutti New Yorkiin ollessaan lukiossa ja suoritti toisen asteen koulutuksensa. Hän osallistui St. Johnin yliopistoon (Jamaika, New York); St. Michael’s College (Toronto, Ontario, Kanada); Chicagon teologinen unioni (Hyde Park, Ill.); ja Scalabrini House of Theology (Chicago, Illinois).

Hän sai jumaluuden maisterin tutkinnon ja ihmisen liikkuvuuden lisensiaatintutkinnon Rooman paavillisesta Urbaniana Collegesta. Hänet asetettiin pappeuteen Brooklynissa, New Yorkissa 10. lokakuuta 1986 St. Charlesin lähetyssaarnaajien yhteisöön.

Guglielmone ilmoitti joulukuussa 2020 aikovansa jäädä eläkkeelle Vatikaanin lain mukaisesti, joka edellyttää hänen jättävän eron 75-vuotispäivänään.

Guglielmone vihittiin ja asetettiin Charlestonin 13. piispaksi 25. maaliskuuta 2009 Pyhän Johannes Kastajan katedraaliin.

Hiippakunnan, joka kattaa koko Etelä-Carolinan, perusti 11. heinäkuuta 1820 Hänen pyhyytensä paavi Pius VII, mikä teki siitä Yhdysvaltojen seitsemänneksi vanhimman roomalaiskatolisen kaupunginosan. Se koostuu 117 seurakunnasta ja lähetystyöstä ja 350 000 ihmisestä.

Tekijänoikeus 2022 WCSC. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment