Kaksi uutta Habitat for Humanity -rakennustyötä on käynnissä Amesissa, Iowassa

Habitat of Humanitylle kaksin neljällä lahjoittajat saavat kirjoittaa viestejä tuleville asunnonomistajille rakennusmateriaaliin.

Lisa Elmin poika oli niin kiitollinen ihmisille, jotka auttoivat rakentamaan hänen perheensä kodin, että hän vaati, että hänen huoneessaan käytettyjä kaksinkertaisia ​​ei peitetty kipsilevyllä.

Kun Habitat for Humanity of Central Iowa rakentaa kaksi uutta kotia Ames-perheille tänä vuonna, Elm, organisaation ensimmäisen rakennuksen omistaja kaupungissa, ja yksi muu Habitat-asunnonomistaja maksoivat äskettäin asuntolainansa.

“Ajattelemme sitä nyt – kuinka tärkeää oli tuolloin saada tuoda lapseni tyhjälle tontille ja sanoa: ‘Tänne tulee kotimme’, se (saa meille) sen tunteen, että olimme kuten muillakin perheillä, meillä on oma talo pihalla”, Elm sanoi.

Lisää: Habitat for Humanity -kumppanuus tuo Amesiin kaksi uutta kotia sahatavarakustannusten nousun ja muiden puutteiden vuoksi

Elmin vuonna 1997 valmistunut koti oli ensimmäinen Habitat for Humanityn Story Countyssa rakentama koti. Sitä ennen yksinhuoltajaäiti asui kahden makuuhuoneen asunnossa poikansa ja tyttärensä kanssa, jotka olivat tuolloin 9- ja 11-vuotiaita, kunnes hän luki lehdestä Habitat for Humanitysta.

Kokemus todistamisesta ja osallistumisesta heidän kodin rakentamiseen sai Elmin tyttären, nyt 35, jatkamaan uraa arkkitehtuurissa, Elm sanoi.

Muutto merkitsi sitä, että hänen lapsillaan oli omat makuuhuoneet, he saivat pitää ystäviä luonaan huolehtimatta läheisiä naapureita häiritsevästä melusta, ja he saivat takapihan juosta ja leikkiä. Mikä tärkeintä, koti antoi perheelle vakautta, Elm sanoi.

Nyt, lähes 25 vuotta myöhemmin, hän on maksanut viimeisen maksunsa kodista.

“Se tuntuu hyvältä”, Elm sanoi. “Ihan uskomatonta.”

Aloma Foley, joka muutti Habitat-kotiinsa vuonna 2008, pystyi myös maksamaan asuntolainansa pois tänä vuonna. Hän oli tuolloin adoptoinut kaksi 6-vuotiasta tyttöä ja asunut kahden makuuhuoneen asunnossa käydessään sairaanhoitajakoulun. Foley oli yksinhuoltajaäiti, ja hänellä oli myös aikuinen poika ja tytär, jotka auttoivat rakennusprosessissa.

Hänen tyttärensä terapeutti suositteli Habitat for Humanityä, ja Foley valittiin myöhemmin ohjelmaan.

“Kun näin kaavion siitä, miltä talo näyttäisi, olin todella innostunut”, Foley sanoi. “Se osoittautui matkaksi, ja olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan.”

Lisää: Kuusi hyväntekeväisyyspalkintoa Story Countyn ihmisille, organisaatioille ja yrityksille

Habitat for Humanity vapaaehtoiset – opiskelijat Des Moines Area Community Collegesta – aloittivat yhden Story Countyn uuden rakennuksen rakentamisen tänä syksynä. DMACC Building Trades -ohjaaja Joe Brend sanoi, että he aloittavat toisessa Amesin kodissa maaliskuussa.

Kaksi uutta rakennusta tulevat nousevien sahatavaran hintojen markkinoille ja toimitusketjun puutteet normalisoituvat hitaasti, Habitat for Humanityn pääjohtaja Sandi Risdal sanoi. Uudet rakennukset on suunniteltu erityisesti käyttämään mahdollisimman vähän puutavaraa hintojen pitämiseksi alhaisina.

Asunnot tulevat alennettuun hintaan perheille, joilla on 10 vuoden koroton asuntolaina. Habitat auttaa perheitä myös taloussuunnittelussa.

Tonttia yhtä rakennusta varten ostettiin alennettuun hintaan kumppanuuden kautta kaupungin kanssa osana pyrkimystä luoda edullisempia asumisvaihtoehtoja Amesiin. Kohtuuhintaisen asumisen aihe on ollut kaupunkikeskustelujen kärjessä, kun kannattajien mukaan pienituloisten asuntotarjontaa on lisättävä.

“Haluamme ehdottomasti olla osa ratkaisua”, Risdal sanoi.

Danielle Gehr on Ames Tribunen politiikan ja hallituksen toimittaja. Hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta dgehr@gannett.com, puhelimitse numerosta (515) 663-6925 tai Twitterissä osoitteessa @Dani_Gehr.

Leave a Comment