Katso nyt: Uusi ‘vastamonumentti’ -veistos State Streetillä juhlii jaettua ihmisyyttä | Taide ja teatteri

Madisonin keskusta ei ole uusi historiallisista monumenteista käytävässä keskustelussa. Mutta Madison Museum of Contemporary Artin ja UW-Madisonin taiteen professorin ansiosta State Streetin ikonografiassa on nyt uudenlainen monumentti.

Museo esitteli uusimman installaationsa tiistai-iltana, “Blu³eprint”, Faisal Abdu’Allahin suunnitteleman 12 000 punnan painoisen kalkkikiviveistoksen. Abdu’Allahille se on syvästi henkilökohtainen teos, jonka tavoitteena on kuvitella uudelleen identiteetin rooli julkisessa taiteessa.

“Blu³eprintissä” Abdu’Allah istuu parturituolissa, edustaen paikkaa, jossa hän on solminut siteitä, juhlinut kulttuuria ja oppinut elämästä lapsuudessaan Lontoossa.

“Parturi kehittyy jatkuvasti”, Abdu’Allah sanoi paljastuksen jälkeen.

“Joka päivä tulee uutisia. Joka päivä on toinen keskustelunaihe, joka on osa yleistä tietoisuutta”, hän sanoi. “Tunsin, että tuolilla oli minulle suuri merkitys esineenä ja voimana, jonka se pystyi muuttamaan ihmisten elämässä.”

Ihmiset lukevat myös…

“Blu³eprint” on fani koodata merkityksiä taiteeseensa, ja se sisältää kaksi lisämerkitystä, sekä konkreettisia että aineettomia. “u” “Blu³eprintissä” on 3:n tehoinen, mikä heijastaa kolmea u:ta zulun kielen sanassa “Ubuntu”, afrikkalainen käsite, joka viittaa ihmiskunnan toisiinsa liittyvään luonteeseen. Yhden ihmisen ihmisyys, Abdu’Allah sanoi, on “erottamatta sidottu” toisen ihmiseen.Lainaus kirjailija James Baldwinilta on kaiverrettu UW-Madisonin professorin Faisal Abdu’Allahin “Blu³eprint” -nimisen kalkkikiviveistoksen taakse oikealla Madisonin nykytaiteen museon ulkopuolella.


AMBER ARNOLD, VALTIONLEHTI


Toinen ilmeisempi osa teoksesta on lainaus tunnetulta mustakirjailijalta James Baldwinilta takana, jossa lukee: “Rakkaus ottaa pois naamiot, joita pelkäämme, ettemme voi elää ilman ja tiedämme, ettemme voi rakastaa sisällä.”

Keskustelut “Blu³eprintin” luomisesta alkoivat vuonna 2017, kun museon henkilökunta sai tietää, että Abdu’Allah keskusteli opiskelijoidensa kanssa konfederaation muistomerkkien valtakunnallisesta poistamisesta. Graafisen professorin mielestä pelkkä ohjesäännön poistaminen julkisesta elämästä ei ratkaissut ongelmaa. Sen sijaan hän visioi mitä hän kutsui “vastamonumenteiksi”, jotka esittelivät vaihtoehtoisia historioita julkiseen tilaan.

“Hän sanoi opiskelijoilleen, että sen sijaan, että kuluttaisit miljoonia dollareita näiden monumenttien purkamiseen, investoi värikkäisiin taiteilijoihin luodakseen uusia”, sanoi Leah Kolb, MMOCA:n näyttelyiden kuraattori.

“Minulle teos kertoo siitä, kenet muistomerkittiin”, Abdu’Allah sanoi haastattelussa State Journalille aiemmin tässä kuussa. “Ketä muistellaan, ja mitä tarinoita meille kerrotaan?”

Black Madisonin taiteilijat pyrkivät luomaan pysyvää

Sieltä MMOCA tilasi teoksen ja palkkasi vuoden 2020 alussa Madison’s Quarra Stone Co:n suorittamaan kivenveistoprosessin.

Quarra skannasi Abdu’Allahin 3-D-skannerilla ja käytti sitten tietokoneohjattuja robotteja kaivertamaan Indianan kalkkikiveä. Hienot yksityiskohdat on veistetty kivenveistäjä ja kuvanveistäjä Martin Foot.

Abdu’Allah päätti jättää teoksen robottikivenveistolaitteiston jäljet ​​todisteeksi taiteellisesta prosessista.Kaiverrus 3

UW-Madisonin professorin Faisal Abdu’Allahin “Blu³eprint” -nimisen kalkkikiviveistoksen paljastuksen osallistujat pääsevät tutustumaan teokseen lähemmin.


AMBER ARNOLD, VALTIONLEHTI


Kun valittiin patsaan materiaalia, kiveen, kuten graniittiin ja marmoriin, oli “eräänlainen instituutio liitettynä, eikä se näytä olevan neuvoteltavissa”, Abdu’Allah sanoi.

Lopulta hän asettui Indianan kalkkikiveen, koska se heijasti paremmin ihmisen kokemusta.

“Se linjautuu ihmiskehon kanssa, koska se tulee maasta pehmeänä ja kovettuu ajan myötä”, taiteilija huomautti. “Kun kuljet läpi elämän ja opit, sinusta tulee kovettunut.”Kaiverrus 4

UW-Madisonin professori Faisal Abdu’Allah seisoo lähellä “Blu³eprint” -nimistä itseään kuvaavaa kalkkikiviveistosta paljastustapahtuman aikana Madison Museum of Contemporary Art -museon ulkopuolella State Streetillä.


AMBER ARNOLD, VALTIONLEHTI


“Blu³eprint” -installaatio on edeltäjä tulevalle Abdu’Allahin töiden näyttelylle MMOCA:ssa nimeltä “Dark Matter”, joka avataan syyskuussa. Tuo näyttely esittelee laajan valikoiman Abdu’Allahin töitä, mukaan lukien vedoksia ja muita veistoksia.

“Se on hänen tutkimus siitä, kuinka ihmiset navigoivat maailmassa DNA:n perusteella”, Kolb sanoi.

Mitä tulee “Blu³eprintin” tulevaisuuteen pysyvänä esineenä State Streetillä, se on vielä päättämättä. Kaupunki myöntää luvan vuosittain, joten museon täytyisi mahdollisesti olla jatkuvassa uudelleenhakemuksessa.

“Ajatuksena on saada se pysyväksi”, Kolb sanoi. “Mutta mielestäni tavoitteena on saada se varmasti esille näyttelyn aikana.”

State Journalin toimittaja Gayle Worland osallistui tähän raporttiin.

.

Leave a Comment