Lähdin Toronton uudesta vegaanileiposta ilmaisella juomalla ja palautin uskoni ihmisyyteen

Tämä arvosteluartikkeli on osa Narcity Media -sarjaa. Esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta Narcity Median näkemyksiä.

Meneillään olevan pandemian vuoksi, joka on aiheuttanut monia taloudellisia vaikeuksia, auringonsäde saapui perheomisteisen leipomon muodossa.

Toronto’s Caked Coffee on High Parkin vegaanileipomo ja -kahvila, joka päätti vastata tuohon kriisiin tavalla, joka antoi minulle vähän uskoa ihmisyyteen äärimmäisen vaikeana aikana. Ajatuksena oli tarjota kaikille vieraille ilmainen kuuma juoma – ilman muita ostoja, mikä edistää ajatusta kohdella kaikkia saapuvia kuin osana yhteisöllistä perhettä.

Kun ihmiset kamppailevat saadakseen toimeentulon eivätkä näe perhettä niin paljon kuin olisivat toivoneet, Caked Coffee tarjoaa juuri sen, mitä monet ovat kaipaaneet.

Taustatarina

Aviomies- ja vaimotiimin Supreet Aroran ja Raman Gillin perustama Caked Coffee on esimerkki siitä, mitä tarkoittaa antaa takaisin aikana, jolloin niin monilta on otettu paljon. Entiset vakuutusmeklarit päättivät jättää 9-5 työpaikkansa korkeampaan tarkoitukseen, joka olisi perhekeskeinen. Vastasyntyneen tyttärensä saapuessa he halusivat ammatin, jonka avulla he voisivat olla lähellä heidän lapsensa arvokkaita vuosia. Heidän toiveensa oli rakentaa yritys, joka olisi esimerkki kovasta työstä ja eettisestä käytöksestä haluten tuoda saman tunteen High Park -yhteisöön.

Sisustus

Heti kun astuin leipomoon, “perheen” olemus oli selvä. Lämpimästi tervehtien ja kutsuvasti hymyillen, ajettu pariskunta tervehti minut – ilonippunsa kanssa – tervetulleeksi tilaan. Kirkkaanvalkoinen yritys oli puettu moderniin sisustukseen ja hyllyihin, jotka oli täynnä taiteellisia kodintarvikkeita, mikä antoi sille todellisen asumisen tunnelman.

Itai Buenahora | Narcity

Asuessaan itse yläkerrassa ja viettäen lukemattomia tunteja päivässä kaupassaan, he halusivat sen tuntuvan kodin laajennukselta. Oleskelualueen sydämessä oleva takka sanoisi, että he ovat saavuttaneet juuri sen.

Itai Buenahora | Narcity

Ruoat & juomat

Perheen keskittyminen ja takaisin antamisen ajatus on selkeä Caked Coffee -menussa, joka tarjoaa kaikille vieraille ilmaisen kuuman juoman saavuttaessa. Chai-teistä americanoihin ja latteihin, jokaista sisäänpääsyä hemmottelee valitsemansa juoma ilman ostoa, aivan kuin olisi isännöity jonkun kotona. Vaikka kuumat juomat ovat ilmaisia, ne valmistetaan laadukkaista raaka-aineista, jotka on hankittu luotettavilta paikallisilta paahtimoilta laadun varmistamiseksi.

Leivonnaiset ovat pariskunnan perustuotteita, ja he ovat ylpeitä vegaanisesta, hienostuneesta, sokerittomasta menusta. Minun täytyy kokeilla ensin kanelipullaa; kotitekoinen resepti, jota tuettiin laajalla kokeilulla. 6 dollarin pulla on sekoitettu melassilla ja sisältää raakasokeria ja kanelia. Suosittelemme nauttimaan sen kuorruttamattomana, jotta voit kokea sen luonnollisen maun. Voin henkilökohtaisesti taata sen, sillä se on parhaimmillani kanelisämpylillä. Perinteisestä lasituksesta pitäville se on myös vaihtoehto lisäyksenä.

Itai Buenahora | Narcity

Kokeilin Cookies N’ Cream Cupcakea, joka tehtiin ⅔ vähemmällä sokerilla, vaahdotettu kuorrute ja päällä klassinen Oreo-keksi. Tämä resepti oli jotain, jonka Raman halusi varmistaa, että se on tarpeeksi terveellistä antaakseen omalle tyttärelleen, eikä uskoisi, ettei siinä ole kaikkia lisäaineita, joihin olemme tottuneet. Hinta 4,50 dollaria, kevyt ja maukas cupcake oli herkullinen herkku, jota täytyy kokeilla.

Itai Buenahora | Narcity

Jälkiruokien päätteeksi oli oman äitini kotitekoista reseptiä muistuttava mansikkamurokakku, ja juuri sitä mitä toivoin tällaisessa paikassa. Kodin kirpeä ja pörröinen maku määritellään joka suupalalla, ja se oli ihana tapa päätellä jälkiruokamaistani.

Itai Buenahora | Narcity

Vieraille, jotka haluavat nauttia runsaan lounasvaihtoehdon, leipomo tarjoaa valikoiman kasvis-, vegaanisia “juustoa” ja “lihaleipää”. Elinikäinen resepti on peräisin Ramanin äidiltä, ​​ja se on valmistettu Double O -jauhoista – sellaisista jauhoista, jotka ovat jauhetun tavan vuoksi pehmeämpiä –, jota fermentoidaan 24 tuntia, ja päälle on lisätty San Marzano -tomaatteja ja Daiya-juustoa.

Kokeilin “liha”-leipää, joka oli saatavana hintaan 8,50 dollaria ja jonka päällä oli soija-kasvisyhdistelmä, joka varmasti huijasi kaltaiseni lihansyöjän. Kermainen “juusto” ja vegaaninen liha oli suussa sulava yhdistelmä, joka saa minut takaisin hetkessä.

Itai Buenahora | Narcity

Tuomio

Aikana, joka on tuhonnut lukemattomia yrityksiä maailmanlaajuisesti ja pakottanut monet leikkaamaan kustannuksia, tällaisen aloitteen todistaminen antoi minulle epäilemättä toivoa ja optimismia tulevaisuuden suhteen.

Caked Coffee on toimittanut liiketoimintamallin, jonka motiivina ei ole pelkästään voitto, vaan myös takaisin antaminen tarpeen tullen. Entisten vakuutusmeklarien tarkoitus on yksinomaan nollatulos, ja toiseksi isompi tavoite on antaa takaisin heitä tukevalle yhteisölle. Vaikka hallitusten toimet pandemiaan ovat johtaneet poliittisiin erimielisyyksiin kanadalaisten keskuudessa, Toronton kaksi yhdessä leipomo/kahvila on esimerkki yhteisöllisyydestä kaikilla rintamilla. Se toimii loistavana esimerkkinä siitä hyvästä, mitä pimeistä ajoista voi tulla – lämpimässä paikassa ilmaisten kuumien juomien kera, mikä edistää kodin perheen makua. Kuten Supreet julisti: “Maailmamme tarvitsee enemmän rakkautta. Välitön tyydytys ei toimi. Levitetään iloamme.”

Tulen varmasti takaisin.

Sivustosi artikkeleista

Aiheeseen liittyviä artikkeleita verkossa

.

Leave a Comment