Miksi LeBron Jamesin viimeisimmät voimaliikkeet ovat suuri virhe, kun supertähti jatkaa NBA:n hyödyntämistä ehdoillaan

LeBron James tekee valtavan, massiivisen virheen. Sellainen, jota en usko hänen ymmärtävän.

All-Star-viikonloppuna LeBron teki sen, mitä hän aina tekee: lähetti joukon signaaleja siitä, miltä hän suhtautuu nykyiseen joukkueeseensa ja mitä seurauksia voi olla hänen tulevaisuudelleen, jos hän ei saa mitä haluaa, mitä tahansa haluaa, sillä hetkellä.

Tällainen homma yleensä toimii. Tajuttuaan sanojensa ja tekojensa voiman, suurelta osin väärinkäyttämällä niitä ensimmäisenä Miamissa, LeBronista on tullut Vipupelin pelaamisen mestari.

Sen jälkeen seuraa ura ja useat NBA-organisaatiot, jotka ovat muokanneet LeBronin paradoksaalista NBA-todellisuutta: Hän usein pakottaa päätöksensä GM:ille ja valmentajille, joiden on noudatettava. Nämä päätökset ovat usein harkitsemattomia. Mutta LeBron on myös niin lahjakas, että kaikki toimii joka tapauksessa.

Hän on ollut uransa aikana ongelma ja ratkaisu – maailman paras pelaaja ja yksi sen vähiten vaikuttavista (varjo) GM:istä.

Otetaan tämä kausi: Lakersin GM Rob Pelinka ei olisi voinut hankkia Russell Westbrookia ilman LeBronin lupaa. Mutta kun Westbrookin siirto ei toimi, mikä on LeBronin vastaus?

Lennättää hänen tyytymättömyytensä Pelinkasta – ja samalla avata kokonainen mökkiteollisuus kommenteille ja spekulaatioille Lakers-LeBron-suhteesta ja sen tulevaisuudesta yhdessä. Tämä ei ole sattumaa. Se alkaa olla myös hyvin lähellä tehottomuutta.

Kun All-Star-ottelussa LeBronilta kysyttiin Thunderin tulokas Josh Giddeystä, hän ylisti järjettömästi Pelinkan kilpailijaa, Oklahoma Cityn GM Sam Prestiä: “MVP siellä on Sam Presti. Hän on MVP. Josh Giddey on loistava. Sam Presti , en ymmärrä, hänen silmänsä kyvykkyyteen. Hän valitsi KD:n, Russin, Jeff Greenin, Serge Ibakan, Reggie Jacksonin, Josh Giddeyn ja lista jatkuu ja jatkuu. Tämä kaveri on helvetin hyvä.”

Käännös: Olen vihainen Rob Pelinkalle, ja Lakers tekee minut onnelliseksi todella pian.

Ja se tietysti tapahtui Bleacher Reportin raportin jälkeen, jonka mukaan Rich Paul, LeBronin agentti ja läheinen ystävä, ja Klutch Sports ovat olleet erimielisyyksissä Pelinkan kanssa Westbrook-for-John-Wall-kaupassa, joka ei tapahtunut määräaikaan mennessä.

Käännös: On aika aloittaa vuotoprosessi varmistaaksesi, että mitä tahansa tulee seuraavaksi, Pelinka on syyllinen Westbrookin katastrofiin LeBron ja Anthony Davis työnnettiin.

LeBron ylisti strategisesti myös Cavaliersin GM Koby Altmania siitä, kuinka upeita Cavaliers ovat ja mitä he ovat rakentaneet LeBronin jälkeen. Mutta Altman oli GM, kun LeBron lähti Clevelandista LA:han, kun LeBron ei ollut varsinaisesti Altman-faniklubin jäsen.

Juhlimalla julkisesti Prestiä ja Altmania LeBron muistutti maailmaa, että hän voisi palata Clevelandiin – tai, osallistuminen on selvää, minne tahansa muualle.

Hän on myös tehnyt selväksi, että hän odottaa pelaavansa poikansa Bronny Jamesin kanssa. Hän on vaikuttava pelaaja, josta ei tällä hetkellä ennusteta tulevan lottovalitsin ensimmäisenä vuonna, jolloin hän on oikeutettu NBA:n draftiin. Siitä huolimatta LeBron muistuttaa rohkeasti NBA:ta LeBron James hallitsee omaa kohtaloaan, ja saadaksesi hänet pelaamaan tulevina vuosina, saatat haluta hankkia myös hänen poikansa.

“Viimeinen vuoteni pelataan poikani kanssa”, LeBron kertoi The Athleticin Jason Lloydille. “Missä tahansa Bronny on, siellä minä tulen olemaan. Tekisin mitä tahansa voidakseni pelata poikani kanssa yhden vuoden. Kyse ei ole rahasta siinä vaiheessa.”

Tämän kysynnän rohkeus vaikuttaa LeBronilta todennäköisesti toteutettavalta, ja miksi ei. Hän on muokannut jokaista ympärillään olevaa joukkuetta sen ansiosta, mitä hän on aina voinut hallita kentällä.

Kyllä, 37-vuotiaana hän on edelleen se mies.

Toistaiseksi.

Hän tekee keskimäärin 29,1 pistettä ottelua kohden, eniten sitten ennen kuin hän lähti Clevelandista Miamiin kymmenen vuotta sitten. Hänen 7,9 levypallonsa ja 6,5 ​​syöttönsä osoittavat edelleen hänen monipuolista kenttäonsa. Hän on tällä hetkellä 9/4 voittaakseen tämän vuoden maalinteon, mikä on toinen osoitus hänen arvostaan.

Päämäärä …

Hän ei ole koskaan ottanut vastuuta sekaantumisestaan ​​tai virheistään, ja hänen kykynsä kentällä uhmata suppeampaa listaa – jopa sellaista, jonka hän iski käsiraudoissa oleville GM:ille – ja varjostaa sellaisia ​​todellisuutta, on heikentynyt, ellei kadonnut kokonaan.

Lakers on 27-31, hyvä läntisen konferenssin yhdeksännelle sijalle, eikä heillä ole juurikaan uskoa, että se todennäköisesti muuttuisi tämän All-Star-tauon jälkeen.

Tämä johtaa meidät LeBronin valtavaan harkintavirheeseen.

LeBron James uskoo edelleen, että aika on hänen puolellaan. Se ei ole. Hän uskoo edelleen olevansa NBA-versio Michael Corleonesta, joka vetää niitä naruja, jotta muut eivät vedä hänen. Mutta urheilussa Isä-Aikalla on tapa muuttaa nukkemestarit itse nukkeiksi. LeBron, jonka tarve ohittaa Jordan Vuhen roolissa on yhtä syvästi pidetty kuin hänen suunnitelmansa pelata poikansa kanssa NBA:ssa, uskoo voivansa tehdä molemmat. Se on erittäin epätodennäköistä.

LeBron tarvitsee lisää mestaruuksia, eikä hän todennäköisesti pääse enää Los Angeles Lakerina.

Tämä tarkoittaa, että hänellä on vielä yksi vuosi – 2023, ennen kuin Bronny pääsee NBA:han vuonna 2024 – käyttääkseen mitä tahansa jäljellä olevaa vipuvaikutusta sijoittaakseen itsensä tulevaa ja NBA-uran kotia varten, joka on enemmän Tim Duncan kuin Kobe Bryant.

LeBron voi joko olla mies — vedä naruja — tai hän voi hyväksyä sen, että hänen viimeinen tekonsa NBA:ssa, hyvänä mutta ei hallitsevana pelaajana, vaatii sen, mistä hän on kääntynyt Miamista lähtemisen jälkeen: apua.

Apua johtajalta, joka tietää, kuinka tehdä työnsä, erityisesti LeBron James -tiimissä, kenties tärkeimmällä sanalla, joka sinun täytyy kutsua kohdatessasi sen, mitä tähtesi haluaa: “Ei.”

Apua tähdiltä, ​​jotka voivat pysyä terveinä (ei Anthony Davis), apua huippupelaajilta, jotka voivat osallistua, vaikka he eivät olisikaan LeBronin parhaita ystäviä (hei, Melo), apua organisaatiolta, joka voi antaa ikääntyvän LeBron Jamesin olla avaintekijä haastajassa, kun hän ei enää pysty olemaan tällaisen joukkueen paras pelaaja.

Apua ennen kaikkea luettelosta, joka on painajainen yhdistelmä kaikista näistä asioista: Tämä Lakersin lista. LeBron halusi. Nyt hän yrittää syyttää jotakuta muuta.

Se tilinpäätöspäivä, jolloin GM:t näkevät LeBronin voimaliikkeet yksinkertaisesti eivät vaivan arvoisia, tulee todennäköisesti nopeammin kuin useimmat luulevat. Kareem Abdul-Jabbarin peli sai vakavan iskun, kun hän täytti 39, saman ikäisenä LeBron James lähestyy, kun hänen nykyinen sopimusnsa Lakersin kanssa päättyy vuonna 2023.

Mutta toisin kuin LeBron, Kareemin Lakers-tiimi oli niin mielettömän hyvä, ettei hänen tarvinnut olla yli-ihminen jokaisessa pelissä. Kareem pystyi nostamaan jalkansa polkimelta merkittävällä tavalla käyttämällä mallia, jota Tim Duncan pystyi käyttämään: Ei pelaa monta minuuttia, mutta astu sisään kauden jälkeisenä aikana ja muissa tilanteissa.

Aina kun se tulee, LeBronin viimeinen voimassaolopäivä vaikuttaa kaikkeen, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Useat asiat voivat olla totta yhtä aikaa. LeBronin voimavarat kentällä saattavat olla heikkenemässä. Hänen taipumuksensa satuloida joukkueita, joilla on huonot sopimukset – ja GM:t, jotka syyttävät LeBronin Westbrook-kaltaisten suunnitelmien kolahtamisesta – ei ehkä ole enää sen hinnan arvoinen, jonka jouduit maksamaan saadaksesi hänet. Noiden aikojen kauna saattoi viipyä paikoissa, joissa LeBron yhtäkkiä haluaa olla. Ja ajoitus – hänen tarve allekirjoittaa sopimus ennen aikaa ja hänen oma kovakätisyys saa hänet kiinni – ei ehkä vastaa Bronnyn pääsyä liigaan.

LeBron James, viime viikolla, on heittäytynyt ympäri painoaan, ottanut laukauksiaan ja pudottanut vihjeitä kuten hän on aina tehnyt. Koska hän on aina ollut LeBron James. Mutta kun tämä versio itsestään alkaa heikentyä, myös LeBronin Suuren nukkemestari suvaitsevaisuus ja tehokkuus vähenevät.

Nämä viimeisimmät liikkeet koskevat voimaa, jollaista LeBron on antanut periksi jo pitkään Jordan-tason suuruutensa vuoksi.

On aika ottaa oppi Jordanilta, Kobelta, Duncanilta ja Kareemista: Loppu tulee kaikille miehille. Ja viisaus navigoida niissä oikein – ja eri tavalla kuin kukoistusaikoina – voi olla ero viimeisten vuosien välillä, jotka määritellään epäonnistumisen tai lopullisen menestyksen välillä.

Leave a Comment