Venäjän Itä-Ukraina siirto asettaa “koko ihmiskunnan” vaaraan| Kansallinen katolinen rekisteri

Ukraina julistautui itsenäiseksi Neuvostoliitosta vuonna 1991.

Ukrainan kreikkalaisen katolisen kirkon johtaja sanoi tiistaina, että “koko ihmiskunta on vaarassa” Venäjän tunnustaessa itsenäisyyden Itä-Ukrainassa.

Helmikuussa tehdyssä valituksessa. Arkkipiispa Svjatoslav Shevchuk tuomitsi 22. päivänä Venäjän presidentin Vladimir Putinin päätöksen tunnustaa Ukrainasta irtautuneet Luganskin (LNR) ja Donetskin (DNR) alueet itsenäisiksi kokonaisuuksiksi.

”Se, että Venäjän federaation presidentti tunnustaa itsensä julistautuneiden LNR:n ja DNR:n ”itsenäisyyden ja suvereniteetin”, luo vakavia haasteita ja uhkia koko kansainväliselle yhteisölle ja kansainväliselle oikeudelle, jonka perusteella ihmiset ja heidän kansansa ovat nykyään. olla olemassa ja tehdä yhteistyötä”, hän sanoi.

”Kansainvälisten suhteiden logiikalle on tehty korjaamatonta vahinkoa, jonka tehtävänä on turvata rauha ja yhteiskuntien oikeudenmukainen järjestys, lain ylivalta, valtiovallan vastuuvelvollisuus, ihmisen, ihmiselämän ja luonnollisten oikeuksien puolustaminen. .”

“Tänään koko ihmiskunta on asetettu vaaraan – että voimakkailla on oikeus määrätä itsensä kenelle tahansa, ottamatta huomioon oikeusvaltioperiaatetta.”

Hänen kommentit tulivat päivää ennen kuin paavi Franciscus julisti maailmanlaajuisen rukous- ja paastopäivän Ukrainalle, joka pidetään 2. maaliskuuta, tuhkakeskiviikkona. Paavi ilmoitti aloitteesta yleisessä audienssissaan helmikuussa. 23.

51-vuotias suuri arkkipiispa on johtanut vuodesta 2011 lähtien Ukrainan kreikkakatolista kirkkoa, joka on suurin 23 itäkatolisesta kirkosta.

Maailmassa on yli 4 miljoonaa ukrainalaista kreikkalaiskatolilaista, joista suurin osa on Ukrainassa, tehokkaasti ortodoksisessa kristillisessä maassa, jossa on 44 miljoonaa asukasta. Ukraina julistautui itsenäiseksi Neuvostoliitosta vuonna 1991.

Venäjän ja Ukrainan sota alkoi helmikuussa 2014, ja se kohdistui Itä-Ukrainaan. Vatikaanissa toimivan katolisten hyväntekeväisyysjärjestöjen Caritas Internationalis -järjestön mukaan konflikti on vaatinut yli 14 000 ihmishenkeä ja ajanut 1,3 miljoonaa ihmistä pois kodeistaan.

Taistelevat osapuolet sopivat tulitauosta heinäkuussa 2020. Viime aikoina Venäjä on kuitenkin lähettänyt ainakin 150 000 sotilasta Ukrainan rajalle.

Presidentti Putin ilmoitti televisiopuheessaan helmikuussa. 21, että hän tunnustaisi irtautuneen Ukrainan Luganskin ja Donetskin alueet itsenäisiksi kokonaisuuksiksi. Venäjän tukemien separatistien johtamilla alueilla on tällä hetkellä Ukrainan asevoimien hallussa olevia maita.

Videopuheessa helmikuussa. 23. päivänä Putin sanoi, että Venäjä pysyi “avoinna suoralle ja rehelliselle vuoropuhelulle” diplomaattisten ratkaisujen etsimiseksi. Mutta hän lisäsi, että Venäjän edut olivat “meille kiistattomia”.

Länsimaat vastasivat ilmoitukseen julkistamalla pakotteita venäläisiä pankkeja ja poliitikkoja vastaan.

“Sota, joka aloitettiin kansaamme vastaan ​​vuonna 2014, on aiheuttanut syviä haavoja monille kansalaisillemme: tuhansia kuolleita, haavoittuneita, jätetty yksinäisyyteen”, arkkipiispa Shevchuk sanoi.

“Venäjän federaation presidentin eilinen askel tuhosi perusperiaatteet pitkän aikavälin rauhanpalautusprosessille Ukrainassa, loi polun uudelle sotilaalliselle hyökkäykselle valtiotamme vastaan, avasi ovet täysimittaiselle sotilasoperaatiolle. Ukrainan kansaa vastaan.”

Pääarkkipiispa sanoi, että Venäjän jälkeen pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurimman maan Ukrainan kansalaisilla on ”luonnollinen oikeus ja kansalaisvelvollisuus” puolustaa isänmaataan.

“Nyt on tullut aika yhdistää voimamme puolustaaksemme Ukrainan valtion itsenäisyyttä, alueellista koskemattomuutta ja suvereniteettia”, hän sanoi.

Arkkipiispa Shevchuk vetosi hyväntahtoisiin ihmisiin “älkää jättäkö huomiotta Ukrainan kansan kärsimyksiä, jotka Venäjän sotilaallinen hyökkäys aiheutti”.

Hän sanoi: ”Olemme kansaa, joka rakastaa rauhaa. Ja juuri tästä syystä olemme valmiita puolustamaan sitä ja taistelemaan sen puolesta.”

.

Leave a Comment