Voimmeko kelata aikaa taaksepäin ihmisyyden vuoksi? | Herald-yhteisön sanomalehdet

Maailman oudoin kello ei ole kello. Pikemminkin se on yksinkertainen piirros yhdestä, joka koostuu yksinomaan mustista viivoista ja pisteistä valkoista taustaa vasten. Tuntiosoitin osoittaa suoraan ylöspäin, kello 12 asennossa, ja minuuttiviisori on vain sekuntien päässä sen kohtaamisesta keskiyöllä.
Jos kaksi kättä sulautuvat yhdeksi, maailma päättyy “sivilisaatioon päättyvään apokalypsiin”. Tätä kirjoittaessani kello on 1 minuutti, 40 sekuntia keskiyöhön.
The Bulletin of Atomic Scientists, jonka aloittivat Albert Einstein ja Chicagon yliopiston tutkijat, jotka auttoivat rakentamaan ensimmäisen atomipommin toisen maailmansodan aikana, esitti Doomsday Clockin kiireellisenä varoituksena ihmiskunnalle siitä, että meidän on käännettävä kurssi ja siirryttävä pois ydinvoimasta. leviäminen ennen kuin räjäyttämme itsemme palasiksi ja viemme muun elämän maapallolla mukanamme.
Kello arvioidaan uudelleen ja nollataan joka tammikuussa. Se täytti 75 vuotta tammikuussa. 20. Kun keskiyöhön on enää 100 sekuntia, emme ole koskaan olleet lähempänä tuhoa kuin nyt – emme edes Kuuban ohjuskriisin aikana vuonna 1962 arvostetun tutkijapaneelin mukaan, johon kuuluu 11 Nobel-palkinnon saajaa, jotka ovat kalibroineet kello tänä vuonna.
Tuomiopäivän kellosta on tullut jonkinlainen kulttuuri-ikoni, johon viitataan Stephen Kingin ja Piers Anthonyn romaaneissa, Who and the Clashin kappaleissa sekä sarjakuvissa, kuten “Watchmen” ja “Stormwatch”. Sitä ei kuitenkaan pidä ottaa kevyesti, eikä sitä todellakaan pidä nähdä hullujen tiedemiesten fiktiivisinä kuvitelmina. Sen tarkoituksena on antaa meille realistinen arvio selviytymismahdollisuuksistamme lajina.

Kello kertoo meille – huutaa meille todella – että meidän on saatava se yhteen ennen kuin on liian myöhäistä. Meidän on yhdistettävä yhteinen tehtävämme pelastaa itsemme sukupuuttoon. Tämä tarkoittaa sitä, että luopumme villeistä salaliittoteorioista, muinaisista taikauskoista ja sisäisistä riitaista ja etsimme tieteeseen perustuvia ratkaisuja joihinkin lajimme kohtaamiin kiireellisimpiin kysymyksiin ja ongelmiin, mukaan lukien jatkuva ydinasekilpailu, ilmastokriisi ja hallitsematon virus. invaders, eli Covid-19 ja kaikki sen monet muunnelmat.

Näin tutkijat kirjoittivat tämän vuoden Tuomiopäivän kellon tiedotteessa: “Yhdysvaltojen suhteet Venäjään ja Kiinaan ovat edelleen kireät, ja kaikki kolme maata ovat mukana joukossa ydinalan modernisointi- ja laajennusponnisteluja – mukaan lukien Kiinan ilmeisen laajamittainen ohjelma sen lisäämiseksi. siilopohjaisten pitkän kantaman ydinohjusten käyttöönotto; Venäjän, Kiinan ja Yhdysvaltojen pyrkimys kehittää hypersonic-ohjuksia; ja monien maiden jatkuvat satelliittien vastaisten aseiden testaukset. Jos niitä ei hillitä, nämä pyrkimykset voivat merkitä vaarallisen uuden ydinasekilpailun alkua.

Kyllä, vaikka koronaviruspandemia on ravistellut maailmaa, planeetan kolme ydinsupervaltaa ovat jatkuvasti täydentäneet arsenaaliaan uusilla, yhä tappavammilla teknologioilla. Sotilaallinen teollisuuskompleksi elää, vaikka miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa sairastuu ja kuolee sairauksiin.

Olisit luullut, että globaali pandemia tuo ihmiset yhteen yhteisen asian – selviytymisen – taakse. Sen sijaan olemme jakautuneempia kuin koskaan, ja rikkaat kansakunnat pelaavat edelleen vaarallista geopolitiikkaa. Todista mitä Ukrainassa tapahtuu näinä päivinä, kun Venäjä kokoaa kymmeniä tuhansia joukkoja ja aseistusta Itä-Euroopan valtion rajoilla ja näyttää olevan valmis hyökkäämään ilman muuta hyvää syytä kuin näyttää siltä, ​​että Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa puolustaa valtaansa ja saada takaisin. hivenen siitä kunniasta, jonka hänen kansakunta menetti Neuvostoliiton hajottua vuonna 1991.

Mielenkiintoista on, että vuosi 1991 oli vuosi, jolloin olimme kauimpana tuhosta viimeisen kolmen neljäsosan vuosisadan aikana, jolloin tuomiopäivän kello oli 17 minuuttia keskiyöstä sen jälkeen, kun presidentti George HW Bush ja hänen neuvostokollegansa Mihail Gorbatšov allekirjoittivat strategisen aseiden vähentämisen. sopimus vähentää merkittävästi ydinaseiden ja ballististen ohjusten määrää niiden varastoissa.

Tätä kirjoittaessani 8500 amerikkalaissotilasta on tiettävästi matkalla Itä-Eurooppaan, mahdollisesti Bulgariaan, jossa palvelin rauhanjoukoissa, Romaniassa, Unkarissa ja Puolassa, oletettavasti signaalina näille Nato-liittolaisille, että Yhdysvallat on tukemassa. Ukraina ei ole Naton jäsen, joten USA ei ole sopimusvelvollinen puolustamaan rajojaan, jos sitä vastaan ​​hyökätään.

Minusta on hämmentävää, että Putin tuo Euroopan uuden sodan partaalle milloin tahansa, saati sitten maailmanlaajuisen pandemian keskellä. Hänen asentonsa on cravenin määritelmä.

Yhdysvalloissa meidän on todella työskenneltävä koronaviruksen hävittämiseksi, jotta voimme siirtyä muihin kiireellisiin selviytymiskysymyksiin. Meillä on kaikki työkalut, joita tarvitsemme voittaaksemme Covid-19:n, paitsi poliittinen tahto. Kello kuitenkin tikittää edelleen. Nyt, ei myöhemmin, on aika jättää erimielisyytemme syrjään ihmiskunnan – lajimme selviytymisen vuoksi.

Tiede kertoo meille niin.

Scott Brinton on Herald Community Newspapersin päätoimittaja ja apulaisprofessori Hofstra University Herbert School of Communicationissa. Kommentteja tästä kolumnista? SBrinton@liherald.com.

.

Leave a Comment